Wellmark

Over Wellmark

Wellmark levert duurzame accessoires en verzorgingsproducten voor in het interieur. De collectie bestaat uit glazen producten van hoge kwaliteit die lang mooi blijven. Het tijdloze design van de producten in combinatie met de vintage labels maken de producten een aanvulling voor ieder interieur. Wellmark geeft je een waar gevoel van luxe, waardoor het een perfect cadeau is voor jezelf, of iedereen die je lief is.

Geschiedenis Wellmark

Wellmark streeft naar een samenleving die kleine stappen zet richting een beter milieu. Met de herbruikbare zeepdispensers zorgen ze voor een reductie van plastic zeepdispensers en het afval dat dit creëert. Daarnaast profiteer jij van een blijvende accessoire in huis. Wellmark is een lifestyle merk dat vanaf 2017 met milieubewuste en duurzame woonaccessoires een verschil maakt. In korte tijd veroverde Wellmark de markt van woonaccessoires met duurzame producten van goede kwaliteit. Met een milieubewust karakter doen de producten absoluut niet onder voor andere populaire woonaccessoires. De verzorgende producten van Wellmark zijn trendsettend en zorgen tegelijkertijd voor een betere leefomgeving voor nu, maar zeker ook in de toekomst.

De inspiratie achter Wellmark

Oprichtster Marleen van den Bogaart raakte geïnspireerd tijdens haar vakantie in het wonderschone Toscane. Terwijl ze in een vuurrode Fiat door de olijfvelden midden in de Chianti-streek reed, begon ze zich af te vragen waarom een authentiek product zoals olijfolie wordt verpakt in simpele plastic flessen. Op deze manier verdwijnt het unieke karakter van een product, maar nog veel belangrijker is de ecologische voetafdruk. Het eenmalige gebruik van plastic flessen levert natuurlijk een gigantische berg afval op.

Vanuit deze gedachtegang kwam Marleen op het idee om authentieke olijfolie uit de Chianti-streek aan te gaan bieden in sierlijke, glazen flessen. De flessen waren na gebruik te hergebruiken als stijlvolle vaas. Een klein gebaar, maar erg passend bij de visie van Wellmark: ‘Small acts when multiplied by millions of people can transform the world.’ De volgende stap was het produceren van verzorgingsmiddelen in herbruikbare flessen.

Duurzame productie

Wellmark koopt alle grondstoffen zelf in en laat het lokaal produceren door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De grondstoffen zijn met zorg geselecteerd en samengesteld. Zo zijn alle ingrediënten vegan, bevatten de producten geen palmolie, SLES en parabenen en zijn de kaarsen van sojawax.

Wellmark streeft naar continue bewustwording tijdens alle stappen in het productieproces. Vanuit drie pijlers zet Wellmark in op een beter milieu. Deze pijlers zijn vegan, geen plastic en hergebruik. Door hier mee bezig te zijn streeft Wellmark ernaar om producten zo duurzaam mogelijk te laten zijn, van idee tot levering. Hierdoor groeit niet alleen de bewustwording van Wellmark, maar zeker ook dat van de consument.

Concreet betekent dit dat alle Wellmark producten gemaakt worden van glas. Hierdoor zijn de zeepdispensers navulbaar en geschikt voor hergebruik. Hiermee zorgt Wellmark voor een verminderd gebruik van plastic zeepdispensers. Voor jou betekent dit dat je voor langere tijd verzekerd bent van een stijlvolle en chique accessoire die past in iedere badkamer, toilet of keuken.

Productie van Wellmark producten

Wellmark wil goed zijn voor mensen en de omgeving waarin ze zich begeven, zowel op ecologisch als op sociaal vlak. De productie van Wellmark vindt uitsluitend plaats bij sociale werkvoorzieningen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door mensen die extra ondersteuning tijdens werkzaamheden nodig hebben deze aandacht te bieden, streeft Wellmark ernaar om mensen gelukkiger te maken. Werken maakt mensen gelukkiger, dus uiteindelijk maakt werken de hele samenleving mooier.

Tenslotte worden alle producten verpakt in volledig gerecycled papier en worden ook andere verpakkingsmaterialen geselecteerd op duurzaamheid.

Wellmark zeep, voortdurend in ontwikkeling

Wellmark zeep is voortdurend in ontwikkeling met als doel het verbeteren van duurzaamheid. Daarom is de formule van Wellmark zeep inmiddels al meerdere keren veranderd. Het resultaat van deze ontwikkeling is dat de zeep van Wellmark alleen maar vegan ingrediënten bevat. De zeep bevat geen parabenen, palmolie, PEG, SLS en Sles. Dat maakt de zeep niet alleen beter voor jouw huid, maar ook voor het milieu. Daarnaast is de zeep van Wellmark biologisch afbreekbaar. De grondstoffen worden zoveel mogelijk uit Nederland gehaald.

Karaktervolle producten van Wellmark

Niet alleen de hoogwaardige productie wordt benadrukt door Wellmark. De producten hebben immers ook een chique en luxe uitstraling. Dit aangevuld met de vintage labels accentueert het handgemaakte karakter. De slijtvaste labels op de zeepdispensers, pompjes, flessen en kaarsen bevatten grappige en inspiratievolle quotes zoals 'may all your troubles be bubbles' of 'you look awesome'.

Benieuwd naar de accessoires van Wellmark? Het volledige aanbod is online terug te vinden en uit voorraad leverbaar. Ook zijn de producten terug te vinden in onze showrooms.