Infrarood panelen

Infrarood verwarming is een duurzame manier om de badkamer te verwarmen. Een infrarood paneel gebruikt namelijk elektriciteit om infraroodstralen op te wekken. In tegenstelling tot normale verwarmingssystemen wordt niet de lucht opgewarmd, maar wel de voorwerpen en de mensen in de ruimte. Een infrarood paneel levert dus snel en direct een behaaglijke warmte. Doordat warmte direct wordt overgedragen aan een object gaat er weinig energie verloren.

Keuzehulp

Welke radiator past het beste bij je?

In 3 stappen berekenen we de benodigde wattage voor je radiator.

1. Afmetingen ruimte?

2. Type ruimte?

3. Geïsoleerde ruimte?

Resultaten 0-24 van 44

Infrarood panelen

Infrarood panelen worden steeds populairder in de badkamer. De badkamer is immers de perfecte plek om infrarood verwarming toe te passen. Infrarood verwarming maakt gebruik van elektriciteit als energiebron in plaats van gas. Gas is niet alleen duurder, het zorgt ook dat je afhankelijk bent van centrale verwarming. Doordat dit centraal geregeld wordt, ben je in de praktijk vaak de hele dag een ruimte aan het verwarmen terwijl dit niet nodig is. Doordat infrarood panelen meteen warmte geven hoeven ze maar kort gebruikt te worden. Hierdoor verwarm je een ruimte op een efficiëntere en duurzamere manier.

Hoe werkt een infrarood paneel?

Het infrarood paneel produceert infraroodstralen die worden opgewekt door middel van elektriciteit. Waar conventionele verwarmingssystemen lucht opwarmen, richt infraroodverwarming zicht op het direct verwarmen van mensen en voorwerpen. Als je gebruikt maakt van infrarood verwarming in de badkamer ervaar je snel en direct een behaaglijke warmte. Qua efficiëntie scoort infraroodverwarming ook erg goed. Doordat warmte direct wordt overgedragen aan een object gaat er weinig energie verloren.

Infrarood verwarming badkamer

Anders dan normale verwarmingssystemen verwarmen infrarood panelen geen lucht. Ze geven uitsluitend stralingswarmte af naar een specifieke plek. Hierdoor zijn infrarood panelen met name geschikt als bijverwarming of in ruimtes die je minder vaak of kort gebruikt, zoals bijvoorbeeld de badkamer. Hierdoor ervaar je een prettige en aangename warme, terwijl de omgevingstemperatuur lager is. De panelen die we aanbieden produceren uitsluitend langgolvige infraroodstralen. Dit type infrarood straalt geen zichtbaar licht uit.

Andere geschikte ruimtes voor infrarood panelen

Naast de badkamer zijn ook kantoor, slaapkamer, terras en welnessruimtes zeer geschikt voor infraroodverwarming. Niet alleen door de effectieve werking, maar zeker ook door het fraaie en strakke design. Doordat je infrarood panelen in deze ruimtes inzet als bijverwarming op de momenten dat je extra warmte nodig hebt bespaar je energie. Heb je een grotere ruimte die je wilt voorzien van infrarood verwarming? Houd dan rekening met het feit dat het stralingsbereik van een infraroodpaneel ongeveer 3 meter is. Hierbuiten zal het al snel kouder aanvullen. In dit geval zou je kunnen denken aan het plaatsen van meerdere panelen om zo toch voldoende capaciteit te creëren.

Voordelen van infrarood panelen

Het gebruik van infrarood panelen ten opzichte van conventionele verwarming met radiatoren kan interessant zijn om een aantal redenen:

  1. Luchtcirculatie: Infraroodpanelen geven warmte af aan personen of objecten, maar niet aan de lucht zoals conventionele radiatoren. Warme lucht stijgt op, koelt af en daalt weer neer. De luchtcirculatie die hierdoor ontstaat zorgt weer voor een verdere verspreiding van huisstofmijt en andere fijnstoffen.
  2. Minder energieverbruik: Infraroodpanelen geven warmte af aan personen of objecten, maar niet aan de lucht zoals conventionele radiatoren. Warme lucht stijgt op, koelt af en daalt weer neer. De luchtcirculatie die hierdoor ontstaat zorgt weer voor een verdere verspreiding van huisstofmijt en andere fijnstoffen.
  3. Gemakkelijk te installeren: Het enige dat een infraroodpaneel nodig heeft is een stroomaansluiting. Het leggen van leidingen is dus niet nodig. Hierdoor is een infraroodverwarming gemakkelijk toe te passen in een bestaande ruimte, zonder grote verbouwingen.
  4. Direct effect: Een infraroodpaneel heeft geen opwarmtijd nodig, dus je ervaart direct een aangename warmte. Infrarood verwarming is dus ideaal in de badkamer! Door het directe effect kun je de verwarming nauwkeurig regelen aan de hand van het gebruik van de badkamer.
  5. Minder schimmelvorming: Doordat lucht niet wordt opgewarmd ontstaat er ook minder condens bij het gebruik van de badkamer. Infraroodpanelen verwarming draagt dus indirect bij aan het voorkomen van schimmels in de badkamer.
  6. Stijlvol design: De strakke en minimalistische designs van infraroodpanelen zijn in tegenstelling tot conventionele radiatoren een mooie toevoeging aan iedere ruimte.

Infrarood verwarming en gezondheid

Infrarood verwarming is een aantoonbaar gezonder en 100% veilig. De langgolvige infraroodstralen die worden geproduceerd door infrarood panelen dringen in tegenstelling tot röntgen of UV stralen  niet door tot in de huid. De oppervlakkige verwarming van de huid heeft wel een aantal positieve effecten op het lichaam. Zo zorgt de warmte voor een verwijding van bloedvaten waardoor de doorbloeding verbeterd. Dit kan zorgen voor verlichting van pijn, bijvoorbeeld bij gespannen spieren.

Verder kan infrarood verwarming van toegevoegde waarde zijn voor mensen met allergieën of astma. Doordat er objecten worden verwarmd in plaats van lucht is er geen luchtcirculatie. Stoffen zoals huisstofmijt worden hierdoor niet verder verspreid binnen de ruimte.

Capaciteit van een infrarood paneel

Voor badkamers met een hoogte van 2.60 m raden we aan om tenminste 70-80 W per vierkante meter te reserveren. Is de ruimte slecht geïsoleerd of gelegen aan meerdere buitenmuren? Houd dan rekening met 130 W per vierkante meter badkamer.

Infrarood paneel voor in de badkamer kopen?

We hebben een uitgebreide collectie infrarood panelen Wil jij graag wat hulp bij het maken van de juiste keuze? Onze verkoopadviseurs staan altijd voor je klaar in onze showrooms, maar ook telefonisch kunnen ze je te woord staan.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur