Toiletten

“Zo veel verschil zit er toch eigenlijk niet tussen toiletten?” Is wat veel mensen denken. Toch is niets minder waar. Het maakt wel degelijk uit welk type toilet u besluit te installeren. Hoe deze er uit ziet is van belang, maar het praktisch nut is natuurlijk minstens zo belangrijk. Bekijk snel het volledige assortiment toiletten om te kijken welk toilet het best bij u past!

Populaire Toiletten

Toilet, WC, Reservoir of Urinoir?

Wc's zijn er opmerkelijk genoeg in vele soorten en maten. De meest bekende vorm van wc's is de staande toiletpot. Sinds enkele jaren zijn ook de wandtoiletten in opkomst (al dan niet geleverd in een toiletset). Voor de wat ruimere badkamer of wc zijn er ook urinoirs in het assortiment en voor de allerkleinste onder ons zijn er kindertoiletten.

Toilet accessoires

Na de keuze van het soort toiletpot dient u alle accessoires niet te vergeten en natuurlijk uw wc-bril voor extra hygiene en comfort. Om u te helpen bij uw zoektocht naar een passende toiletzitting heeft sanitairwinkel een keuzehulp toiletzittingen opgezet.

Toilet advies

Geen ruimte voor de afvoer van uw toilet?

Voor ruimtes welke moeite hebben met het aanleggen van een afvoer voor de wc bieden wij de bekende Sanibroyeur toiletten aan. Ontlasting wordt in dit systeem vermaalt en kan zo via veel kleinere buizen en met minder druk toch voor een goede werking zorgen, ook wanneer de ruimte beperkt is!

Toilet Musthaves

Een aantal zaken zijn onmisbaar voor een toilet of gewoon leuk om te hebben. Het zijn de Toilet Musthaves. Sanitairwinkel heeft de Top15 Toilet Musthaves voor u op een rij gezet.

Toilet herkomst

Sanitairwinkel levert diverse toiletten uit voorraad! Een toilet of wc is een onderdeel van het sanitair bedoeld voor wegspoelen van urine en ontlasting.

Het woord toilet wordt zowel gebruikt voor het sanitair zelf als voor de ruimte waarin het sanitair staat. Het woord wordt ook gebruikt voor een kamer die alleen gebruikt wordt voor het toilet.

Een westers toilet heeft toiletpotten waar men op gaat zitten, behalve dat mannen bij urineren meestal blijven staan. Het heeft een hoger gelegen waterreservoir, dat bij leegstromen via een verticale buis de urine en ontlasting in de toiletpot wegspoelt.

Het leegstromen gebeurt bij het trekken aan een ketting of touw, of het drukken op een knop (doortrekken). Er is een speciale constructie die ervoor zorgt dat het water in de uitgangssituatie niet wegstroomt maar bij het doortrekken wel (bijv. hevelwerking).


Toilet merken

Geberit toiletten Villeroy & Boch toiletten Throne Bathrooms toiletten Grohe toiletten Duravit toiletten
Plieger toiletten Sphinx toiletten Wisa toiletten Wiesbaden toiletten Lanesto toiletten

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur