Binnenkijken bij Kathelijne

De badkamer van Kathelijne (op Instagram te volgen via @casakatoo) was toe aan een update. Het doel? Een rustige badkamer die vooral optisch groter lijkt. De indeling bleef nagenoeg hetzelfde, maar eindelijk kreeg de badkamer een deur. Het resultaat is een rustige en strakke badkamer waarin je heerlijk kunt ontspannen.

binnenkijken bij casakatoo
binnenkijken bij casakatoo

Shop hier alle producten

binnenkijken bij casakatoo

De oude situatie – zonder deur

Kathelijne woont met haar man en twee tienerdochters in een jaren-50 woning. Ze kochten het huis in 2002, en het huis is toen volledig gestript en verbouwd. “Toentertijd hebben we de badkamer verplaatst naar de kleinste kamer. Maar nu was de badkamer echt weer toe aan een update! Het sanitair was echt al verouderd. Ook hebben wij al die tijd geen deur gehad in de badkamer. Gewoon omdat we er niet goed uitkwamen wat nu gunstig was in de indeling met een kleine ruimte en een smalle gang naast de trapopgang. Nu de kinderen op een leeftijd komen dat een deur wel erg fijn zou zijn, zijn we een plan gaan bedenken. Van het een kwam het ander.”

De stijl

Via Instagram en Pinterest vond Kathelijne de inspiratie voor haar badkamer. Deze moet vooral veel rust uitstralen en lekker strak zijn. Voordat ze bij Sanitairwinkel binnenliepen wisten ze dus al grotendeels wat ze wilden: De langwerpige witte tegels met een grote vloertegel en wat zwarte accenten. “Voor de douchewand hebben we eerst nog overwogen om er een te kiezen met nog meer zwarte lijnen, maar we zijn blij dat we voor enkel een zwart detail zijn gegaan.”

binnenkijken bij casakatoo
binnenkijken bij casakatoo

Douche zonder instap

Voor Kathelijne was het een must om een douche zonder opstap te creëren in de badkamer. Er is gekozen voor een vloertegel van vtwonen met een bijpassende douchetegel. Deze douchetegel vervangt als het ware de douchebak. Door dezelfde kleur in de douchevloer te gebruiken krijgt de ruimte een rustige en ruime uitstraling. Door te kiezen voor een heldere douchewand blijft de badkamer ruim ogen.

Meer opbergruimte

Een ander doel voor Kathelijne was het creëren van meer opbergruimte in de badkamer. Hiervoor koos ze een zwevend badmeubel, zodat de badkamer ruimer oogt. “Verder was de keus van het wastafelmeubel wel even lastig!” Uiteindelijk kozen ze een prachtig exemplaar van Saniclass Solution in de mooie warme kleur Almond. Verder werd er een vakkenwand gecreëerd boven het wandtoilet voor extra opbergruimte.

binnenkijken bij casakatoo

En nu genieten

Na wat puzzelen heeft de nieuwe badkamer vorm gekregen. “We zijn blij met het geheel, het klopt helemaal! Ik zou er het liefst een lekkere stoel neer willen zetten om er nog meer van te kunnen genieten.”