Complete badkamers

Inspiratie voor een complete badkamer? Die vind je bij Sanitairwinkel! Bij het inrichten van je badkamer kun je kiezen uit veel verschillende badkamerstijlen. Daarom hebben we op deze pagina deze verschillende stijlen voor je op een rij gezet. Zie je liever al onze badkamers? Ga dan naar onze complete badkamercollectie via onderstaande knop.

Bekijk onze complete badkamercollectie

Badkamerstijlen

Advies nodig voor de complete badkamer?

Kom langs in één van onze showrooms en laat je adviseren! Wij denken graag met je mee, zodat je de juiste keuzes kunt maken voor jouw complete badkamer.

Bekijk dichtstbijzijnde showroom

Inspiratie voor de complete badkamer

Badkamers, je kunt ze op veel verschillende manieren inrichten. Van Scandinavische badkamers, tot zwarte badkamers en terrazzo badkamers. Er zijn zoveel interieurstijlen toe te passen op de badkamer. Zo ook de stijl die jij mooi vindt! Heb je daar hulp bij nodig? Dan staan onze verkoopadviseurs voor je klaar in onze showrooms. Zij kunnen je helpen met het doorhakken van knopen. En ze kunnen je adviseren over de juiste producten voor jouw wensen. Wil je nog wat meer weten over het samenstellen van een complete badkamer? Lees dan eerst verder!

Complete badkamer inrichten

Of je de complete badkamer nu gaat verbouwen of renoveren, bij het inrichten van een badkamer is het goed om je eerst goed te oriënteren op stijl. Kijk uitgebreid rond op onze website of in één van onze showrooms. Raadpleeg ook tijdschriften, Instagram of Pinterest. Op deze manier krijg je een beter beeld van wat mogelijk is en kom je erachter wat je mooi vindt. Met deze informatie kun je in onze showrooms zelf, óf met behulp van onze adviseurs een moodboard samenstellen.

Badkamer stijlen zijn handig om als handleiding te nemen bij het samenstellen van je eigen complete badkamer. Laat je inspireren door te zien wat de mogelijkheden zijn. Op deze manier krijg je een beter beeld van wat mogelijk is en kom je erachter wat je mooi vindt. Je kunt elementen uit verschillende badkamer stijlen met elkaar combineren om tot een unieke eigen stijl te komen. Of richt je badkamer helemaal in één stijl in, voor een mooi samenhangend geheel. 

Vervolgens kun je de badkamer gaan indelen. De hoeveelheid ruimte is hierbij leidend. Wil je bijvoorbeeld een bad én douche, maar is je badkamer wat kleiner? Dan is het zaak om goed te kijken naar de minimale ruimte die je nodig hebt per badkameronderdeel. Vergeet niet om genoeg opbergruimte mee te nemen in je ontwerp. Begin bijvoorbeeld met een wastafelonderkast en/of kolomkast als basis.

Tegels - het begin van een complete badkamer

Wanneer je de complete badkamer gaat renoveren of verbouwen, is de kans groot dat je ook nieuwe tegels gaat uitzoeken. Tegels zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten en kleuren. De tegels zijn namelijk een erg belangrijk onderdeel van het uiterlijk van de badkamer. Op basis van je moodboard of andere inspiratiebronnen kun je gaan bepalen welke tegels passend zijn. Ga je voor grote tegels in een lichte kleur of ga je voor opvallende accentwand met mozaïek- of visgraatpatroon? Voor een warme sfeer ga je richting een houtlook tegel, maar ook terrazzo of marmerlook is erg populair. 

Onmisbaar in een complete badkamer - het badmeubel

De plek waar je iedere dag begint, maar ook eindigt. Denk dus goed na over de breedte van het badmeubel. Sta je vaak met meerdere gezinsleden tegelijkertijd in de badkamer? Kijk dan naar een dubbele wastafel, zodat je elkaar niet in de weg staat. Een badkamermeubel moet er natuurlijk goed uitzien, maar daarnaast is het ook van belang dat het meubel praktisch is en voldoende opbergruimte biedt. Zorg er ook voor dat het badmeubel niet té groot is, waardoor de rest van de ruimte in de badkamer kleiner oogt. Kijk goed naar je huidige leefsituatie, maar houd ook rekening met eventuele gezinsuitbreiding in de toekomst.

Sanitair voor elke badkamerstijl

Ons assortiment sanitair bestaat uit een groot aantal merken, zoals GROHE, Hotbath, Crosswater, Villeroy & Boch en Brauer. Ook voor sanitair geldt dat je goed moet nadenken over je wensen in combinatie met de grootte van de badkamer. Ga je voor een eigen wellness-ervaring compleet met bad en royale regendouche, óf heb je alleen ruimte voor een douche? Qua look is er voor iedere stijl passend sanitair te vinden. Van klassiek chroom, tot luxueus goud en van industrieel zwart tot karakteristiek koper. Ook in iedere prijsklasse is er voldoende aanbod om een complete badkamer samen te stellen.

Maak je badkamer compleet met accessoires

De finishing touch van een stijlvolle badkamer; passende accessoires! Door te kiezen voor matchende accessoires versterk je de gekozen stijl en maak je het geheel af. Voor iedere stijl is er een passend handdoekhaakje, glaswisser, afvalbak, wasmand, wc-rol houder of planchet. Onze tip: ga voor stijlvolle zeepdispensers van Wellmark.

Advies voor de complete badkamer

Wil je graag een complete badkamer kopen? Op onze website vind je naast inspiratie, trends en voorbeelden van complete badkamers ook een groot aantal praktische tips. In onze showrooms zijn ook een groot aantal voorbeeldbadkamers in alle badkamerstijlen uitgewerkt. Uiteraard staan we je ook graag vrijblijvend te woord in één van onze showrooms. Maak wel even een afspraak, dan zorgen wij dat een adviseur volledig tot jouw beschikking staat.