Kranen

Is het tijd voor een nieuwe kraan of wil je de badkamer verbouwen en ben je hiervoor opzoek naar een mooie badkamer kraan? Bij Sanitairwinkel vind je het meest uitgebreide assortiment aan kranen, of dat nu gaat om een keukenkraan, een wastafelkraan of een douchekraan. Naast alle bekende A merken als Grohe, Hotbath, Hansgrohe en Plieger heeft Sanitairwinkel ook een uitgebreid assortiment aan eigen merken. In ons assortiment kranen hebben we voor ieder budget een passende oplossing, shop online of kom naar een van onze showrooms. 

Populaire Kranen

Kranen

Ben je de badkamer aan het verbouwen of zijn de kranen simpelweg aan vervanging toe? Bij Sanitairwinkel helpen we graag om je droombadkamer te realiseren. Een mooie, praktische kraan is een van de meest essentiële onderdelen in de keuken of badkamer. Het is daarom erg belangrijk om een goede keuze te maken. Weet je niet waar je moet beginnen, neem dan contact op met onze klantenservice of kom naar een van onze showrooms en we helpen je graag bij het kiezen van de juiste kraan.

Type kranen

Met ruim 8000 kranen heeft Sanitairwinkel voor alle wensen en eisen een passende kraan in het assortiment. Ons assortiment kranen hebben we opgesplitst in de volgende categorieën:

Een kraan kopen: waar moet je beginnen?

De kranen zijn beschikbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Bij de aanschaf van een kraan is het belangrijk dat de aansluiting en maatvoering gelijk is aan de oude kraan die je wilt vervangen. Ook is het goed om na te denken over het type bediening van de kraan? Wil je een kraan met een traditionele draaiknop of toch liever een kraan met bedieningshendel. Ook is het mogelijk om een kraan te kiezen met een sensor die aanspringt als je de handen eronder houdt. Het type bediening van een kraan is vaak afhankelijk van de ruimte. In de keuken wordt bijvoorbeeld steeds vaker gekozen voor een kraan met hendels. Het grote voordeel hiervan is namelijk dat je de kraan zelfs met vieze handen makkelijk kan openmaken, zonder dat de bedieningsknop vies wordt. 

Nieuwste trend: gekleurde kranen in de badkamer

Een van de nieuwste ontwikkelingen zijn kranen in (exotische) kleuren, de kleur goud, koper of messing is een kleur die op het moment erg populair is. Ook neemt de vraag naar (mat) zwarte kranen exponentieel toe. Met een gekleurde kraan die past bij de stijl van je badkamer of een kraan die net even anders is dan standaard creëer je een opvallende eye-catcher.

Zwarte kraan

Zwarte kranen zijn enorm populair, een zwarte kraan is stijlvol en geeft een badkamer of keuken een warmere uitstraling dan een standaard kraan van chroom. Een zwarte kraan kraan heeft wel een aantal aspecten om in het onderhoud rekening mee te houden. Als je de kraan geregeld schoonmaakt is dat geen probleem, maar ben je iemand die eens in de zoveel tijd een kraan ontkalkt dan is een zwarte kraan niet aan te bevelen.

Aandachtspunten bij een zwarte kraan:

  • Kalkaanslag is sneller en goed zichtbaar
  • Onderhoud uitsluitend met een zacht schoonmaakmiddel
  • Bepaalde zwarte kranen zijn voorzien van een coating en daardoor niet krasbestendig

Benieuwd hoe een zwarte kraan eruit ziet in de badkamer? Of wil je meer lezen over de voor- en nadelen van zwart sanitair Bekijk onze speciale pagina over zwarte kranen & zwart sanitair.

Inbouwkraan of opbouwkraan?

Na het bepalen van een stijl, komt de vraag of je een inbouw- of opbouwkraan wilt. Bij een inbouwkraan zijn alleen de essentiële onderdelen zichtbaar, de rest zit ingebouwd in de muur. Een inbouwkraan geeft een badkamer een moderne uitstraling en is tevens makkelijker schoon te maken. Het inbouwen van een kraan is echter meer werk dan het monteren van een opbouwkraan en zal dan ook meer kosten met zich meebrengen.

Onderdelen voor een inbouw kraan

Ook kun je de glijstang van een douchekraan inbouwen, dit betekent dat de watertoevoer naar de douchekop ook moet worden ingebouwd in de muur van de douche en de douchekop vervolgens aan een plafondarm of wandarm bevestigd moet worden.

Naast kranen kun je bij ons ook terecht voor inbouwdelen. Een inbouwdeel maakt het mogelijk de kraantechniek volledig achter de wand te verbergen. Dit zorgt dan weer voor een luxere uitstraling van de kraan maar creëert ook extra ruimte in de keuken of badkamer.

Kraan met hoge of lage uitloop

Er zijn verschillende varianten in opbouwkranen. Naast de standaardkraan is er bijvoorbeeld de kraan met een hoge uitloop. Omdat de uitloop van de kraan hoger zit kun je gemakkelijker je handen of je haar eronder wassen of, in de keuken, groenten schoonmaken of makkelijk een emmer eronder zetten. Nog makkelijker in gebruik is de keukenkraan met handdouche. Een kraan met uittrekbare handdouche is erg handig in gebruik.

Waterbesparende kraan

Tegenwoordig denken we graag aan het milieu. Veel van onze keuken- en badkamerkranen zijn daarom ook waterbesparend. Deze kranen verbruiken een stuk minder water en zijn daarom goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee. 

Een waterbesparende kraan verbruikt gemiddeld 40% minder water, dankzij moderne technieken merk je weinig tot geen verschil in vergelijking met een standaard kraan. De hogere investering van waterbesparende kraan of douche is overigens al zeer snel terugverdiend. Speciaal voor waterbesparende douches hebben we een uitgebreid artikel geschreven. Lees hier het hele artikel over waterbesparende douches.

Online een kraan kopen voor de badkamer

De enorme hoeveelheid aan keuzes maken het lastig om de juiste kraan te kiezen. Belangrijkste is om vooraf te bepalen wat je wilt, op basis van deze keuzes kun je in ons uitgebreide assortiment filteren om zo tot de juiste keuze te komen. Weet je welke kraan je wilt? Bestel ze dan bij Sanitairwinkel en profiteer van onze scherpe prijs en uitstekende service. Kom je er toch niet uit of wil je zeker weten dat je de juiste keuze hebt gemaakt? Neem dan contact op met onze klantenservice en we helpen je graag bij het kiezen van de juiste kraan.

Als je jouw kraan hebt gevonden dan kunnen we deze kosteloos thuis laten bezorgen. Ook is het mogelijk om de kraan af te halen in een van onze showrooms. 

Professioneel advies

Wil je professioneel advies voor je nieuwe kraan? Wil je het product toch in het echt zien of misschien zelfs in onze showroom badkamers? Of heb je vragen over de installatie van een kraan? Bijvoorbeeld of het slim is om een kraan met hoge uitloop te kiezen. Hoe je een kraan moet installeren, of wil je weten wat het verschil is in alle soorten materialen die er zijn? Kom langs in een van onze winkels en onze specialisten helpen je graag bij het maken van de juiste keuze. 

Ons aanbod kranen in de showroom

In al onze showrooms hebben we een uitgebreide selectie aan kranen. Hier kun je de verschillende merken goed met elkaar vergelijken. Benieuwd hoe een messing of zwarte kraan eruit gaat zien in je nieuwe badkamer. Laat je inspireren tijdens een bezoek aan een van onze showrooms: bekijk hier de dichtstbijzijnde showrooms.

Veelgestelde vragen over kranen

Past een mengkraan op een fontein?

Ja, dat past zeker. Waar je rekening mee moet houden is de maat van de wastafelkraan. Wastafelmengkranen zijn vaak hoger dan fonteinkraantjes. En een fonteintje is vaak kleiner dan een standaard wastafel. Kies dus een kleinere kraan uit voor jouw fontein.