Instapbaden

De ideale oplossing voor een bad in een levensloopbestendige woning is een instapbad of een inloopbad. Bij Sanitairwinkel vind je een divers aanbod aan instapbaden. Zo vind je bij ons verschillende afmetingen en kleuren, zodat er voor jou altijd een passend bad tussen zal zitten. Daarnaast bieden we instapbaden aan in verschillende prijsklassen. Voor welk instapbad kies jij?

Uitstekend
8.9 / 10
op basis van
1543 reviews

De juiste afmetingen van jouw nieuwe bad

Afmetingen bad
Er zijn hierboven 12 producten zichtbaar
Naar boven

Instapbad nodig?

Veel mensen op leeftijd of met een fysieke beperking vermijden het bad omdat dit product eventueel valgevaar zou kunnen veroorzaken. Zij zijn namelijk bang dat zij er niet meer op een veilige manier alleen in en uit kunnen stappen. Ook halen veel mensen bij het ontwerpen van een levensloopbestendige badkamer het bad eruit. Deze wordt dan in veel gevallen vervangen voor een inloopdouche. Erg zonde wel, aangezien badderen juist erg goed is voor de mens. Het nemen van een bad zorgt namelijk voor rust en ontspanning in het lichaam en is daarnaast goed voor spieren en gewrichten.

Wanneer je op dit moment bezig bent met het realiseren van een levensloopbestendige badkamer ben je dus waarschijnlijk ook benieuwd of het plaatsen van een bad wel zo’n goede keuze is. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk op het gebied van sanitair voor levensloopbestendige badkamers en dit geldt ook voor baden.

Instapbaden in alle soorten en maten 

Wanneer je gek bent op badderen en op zoek bent naar een ideale oplossing voor een levensloopbestendige badkamer kan je volgens onze verkoopadviseurs het beste kiezen voor een instapbad of een inloopbad. Bij Sanitairwinkel vind je een divers aanbod aan instapbaden en inloopbaden. Zo zijn er bij ons verschillende afmetingen en kleuren mogelijk, zodat er voor jou altijd een passend bad bij zit. Daarnaast bieden we instapbaden aan in verschillende prijsklassen. Bij ons vind je dus gegarandeerd een instapbad voor elk budget.

De voor- en nadelen van een inloopbad

Misschien twijfel je nog over de aanschaf van een inloopbad en wil je graag de voor- en nadelen nog even op een rijtje zien. Daar helpen we je graag bij. Hieronder zie je dus ook een kort overzicht van de voor- en nadelen. 

Voordelen van een inloopbad

  • Langer en veiliger gebruik maken van je bad.
  • Geen hoge instap.
  • Ideaal voor in de levensloopbestendige badkamer.

Nadelen van een inloopbad

  • Een instapbad is vaak duurder dan een regulier bad.
  • Tijdens het vullen en leeglopen van het bad moet je in het bad blijven zitten.

Hoe werkt een instapbad?

Een instapbad is een normaal bad met aan de zijkant een deurtje. je kunt via het deurtje veilig het bad in en het deurtje weer sluiten. Een inloopbad met deur is waterdicht dus je badkamer blijft droog, daarnaast opent het deurtje naar binnen dus heb je geen extra ruimte nodig in je badkamer. je kan er ook altijd voor kiezen om extra badgrepen monteren, voor extra veiligheid. Zo kan je thuis langer genieten van het comfort van een bad. 

Inloopbad met douche

Inloopbaden kunnen ook gebruikt worden om veilig te douchen. Zo kan je tijdens het douchen blijven zitten. Wel raden wij je aan om een badwand te monteren om spetters in de rest van je badkamer te voorkomen.

Meer weten over onze instapbaden?

Wanneer je vragen hebt over een van onze modellen of advies wilt ontvangen van onze adviseurs kan je altijd contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag! Liever onze producten eens in het echt bekijken? Kom dan gezellig langs in een showroom naar keuze. Zien we je daar?