Radiatoren

Een goede radiator houdt je warm op koude dagen, maar is daarnaast ook een belangrijk element voor de aanblik van je ruimte. Niet voor niks hebben steeds meer mensen een designradiator in hun badkamer hangen. Ook handig is dat deze designradiatoren vaak plek bieden om handdoeken op te hangen. Daar worden ze ook nog eens lekker warm van. Bekijk voor alle kleuren, maten en soorten ons uitgebreide assortiment!

Populaire Radiatoren

Badkamer radiatoren

Een goede radiator in de badkamer houdt je warm op koude dagen, maar is daarnaast ook een belangrijk element voor de aanblik van de ruimte. Niet voor niks hebben steeds meer mensen een designradiator in hun badkamer hangen. Ook handig is dat deze designradiatoren vaak plek bieden om handdoeken op te hangen. Daar worden ze ook nog eens lekker warm van. Wat moet je allemaal weten voordat je een radiator koopt? Lees het hieronder.

Wat is een badkamer radiator?

Een badkamer radiator verzorgt de verwarming in de badkamer. Het werkt als een warmtewisselaar, door warm water of hete lucht door de radiator te laten stromen. Hierdoor ontstaat er een afgifte van warme lucht richting de omliggende ruimte. Het gevolg is dus dat een ruimte langzaam opwarmt. Een goede badkamer radiator zorgt daarnaast niet alleen voor een goede verwarming, maar past ook bij de rest van de badkamer. Een stijlvolle en functionele verwarming in de badkamer, dat is waar de meeste mensen naar op zoek zijn. Deze functionaliteit is bijvoorbeeld aanwezig in de vorm van het verwarmen van handdoeken of een aansluiting op een handige positie.

Kenmerken hoge kwaliteit badkamer radiator

Je wil natuurlijk niet zomaar een radiator ophangen in je badkamer. Een verwarming in de badkamer moet aan een aantal kenmerken voldoen, wil het een waardevolle toevoeging zijn. Je moet hierbij denken aan de volgende onderdelen:

  • Ruimtelijk efficiënt: Niet elke badkamer heeft voldoende ruimte om grote radiatoren in op te hangen. Bij een wat kleinere kamer kun je kiezen voor  een verwarming die ruimtelijk efficiënt is. In sommige gevallen is een verticale optie dan het handigst. Let daarbij ook op de plaats van aansluiting.
  • Stijlvol: De ideale badkamer radiator past bij de rest van het interieur van de ruimte. Dit kan zijn door dezelfde kleur te kiezen of om een radiator van een vergelijkbare stijl te plaatsen. Ook een kleinere optie kan in deze behoefte voorzien.
  • Geschikt voor vochtige ruimtes: Wat nog vaak voorkomt, is dat mensen een normale radiator in de badkamer hangen. Hiervoor zijn de meeste ‘normale’ radiatoren echter niet geschikt, waardoor ze al snel gebreken beginnen te vertonen. Let erop dat het echt om een badkamer radiator gaat. Deze kunnen goed tegen vocht.
  • Vermogen: Radiatoren hebben verschillende vermogens. Houdt bij het kiezen van het juiste vermogen rekening met de afmetingen van de badkamer en of deze wel of niet geïsoleerd is. Hier kun je uitrekenen welke capaciteit je nodig hebt voor jouw badkamer.

Verschillende soorten badkamer radiatoren

Wil je een radiator kopen? Dan heb je verschillende keuzemogelijkheden. Leg je de nadruk meer op design en ga je voor een design radiator, of juist meer op functionaliteit? De één vindt het belangrijk dat een radiator past bij de rest van het interieur, terwijl een ander graag kiest voor meer gemak. Afhankelijk van je voorkeur op dit gebied, kies je een van de volgende opties:

Paneelradiator

Een paneel radiator heeft een vlakke vorm en daardoor een moderne uitstraling. Deze verwarming staat bekend om de snelle warmteafgifte. Bovendien zijn ze dankzij de vlakke buitenkant ook erg makkelijk schoon te maken.

Handdoekradiator

Een handdoek radiator verwarmt niet alleen de badkamer, maar dient ook tegelijkertijd als verwarming van je handdoeken. Een zeer efficiënte optie om twee vliegen in één klap te pakken. Zeker goed geschikt voor de wat kleinere badkamers.

Verticale radiator

Ook verticale radiatoren vind je bij Sanitairwinkel. Onder verticale radiatoren vallen de handdoekradiatoren, maar ook radiatoren bestaande uit één stuk en zelfs verticale infrarood panelen. Een verticale radiator neemt weinig ruimte in beslag, wat vooral fijn is voor de kleinere badkamers. Maar ook in grote badkamers komt deze radiator volledig tot zijn recht.

Design radiator

Bij het ontwerp van een design radiator is er gelet op het uiterlijk van het product. Deze moet mooi wegvallen in de ruimte of juist goed aansluiten op het design van de rest van de badkamer. Radiatoren van dit type stralen een bepaalde mate van kwaliteit uit.

Daarnaast bieden wij ook een ruim aanbod elektrische radiatoren, convectorputten, vloerverwarming en radiator accessoires met onder meer aansluitsets, afsluiters, radiatorkranen en thermostaatknoppen. Kortom: wij zijn de totaalleverancier als je op zoek bent naar verwarming voor jouw woning.

Badkamer radiator kopen?

Ben je al een tijdje op zoek naar een radiator voor in de badkamer en van plan om er nu eentje te gaan kopen? Bekijk dan hieronder welke radiator geschikt is voor de betreffende ruimte. Zowel paneel-, handdoek- als ook de designradiatoren worden bij ons aangeboden.

Heb je vragen over de producten of behoefte aan meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom een keer langs in een van onze showrooms. Wij helpen je graag verder en voorzien je naar wens van alle aanwezige informatie. Weet je niet welke radiator het beste in jouw badkamer zou passen? Dan ben je ook voor advies op maat bij ons uiteraard op het juiste adres.

Formaat

Bij Sanitairwinkel vind je radiatoren in vrijwel alle formaten. Zo heb je de keuze uit verticale en horizontale radiatoren. Om het juiste formaat te vinden filter je verder op hoogte en breedte.

Als je de oude radiator wil vervangen door een nieuwe radiator te kopen, dan is het handig om een radiator te kiezen van hetzelfde formaat. Mits dit mogelijk is uiteraard. Doe je dit, dan kunnen de oude aansluitingen behouden blijven, dus hoef je deze niet aan te passen. Kies je voor een nieuwe radiator dan bieden wij ook diverse verwarmingsaansluitingen om je op weg te helpen. Ook bieden we volop keus in radiator aansluitsets.

Capaciteit

Niet iedereen staat hier bij stil: het vermogen, de capaciteit van de nieuwe radiator. Dit is velen malen belangrijker dan de kleur of het model. Een radiator is immers bedoeld om te verwarmen!

Hoeveel watt heb je nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe radiator voor in de badkamer, maar weet je niet hoeveel vermogen je nodig hebt om de ruimte te verwarmen? Bekijk dan deze video en gebruik onze handige tool hieronder.

Hoeveel Watt heb je nodig voor de radiator?

Afmetingen ruimte?

Type ruimte?

Geïsoleerde ruimte?

Vul alle velden in.

Designradiator of handdoek radiator in je badkamer?

Bekijk radiatoren:

Bekijk 1 tot 500 watt Bekijk 501 tot 1000 watt Bekijk 1001 tot 1500 watt Bekijk 1501 tot 2000 watt
Bekijk 2001 tot 2500 watt Bekijk 2501 tot 3000 watt Bekijk 3001 tot 3500 watt Bekijk 3501 tot 4000 watt
Bekijk 4001 tot 4500 watt Bekijk 4501 tot 5000 watt Bekijk 5001 tot 5500 watt Bekijk 5501 tot 6000 watt
Bekijk 6001 tot 6500 watt Bekijk 6501 tot 7000 watt Bekijk 7001 tot 7500 watt Bekijk 7500+ watt


Aansluiting

Let bij de aanschaf van een nieuwe radiator op de plek waar de aansluiting zit en of dit goed past bij jouw situatie. De aansluiting kan zowel onder, boven, links als rechts zitten.

Wat zijn de beste merken voor een badkamer radiator?

Bij Sanitairwinkel kiezen we ervoor om alleen radiatoren van de allerhoogste kwaliteit aan te bieden. Hierdoor weet je zeker dat je een product in huis haalt dat voldoet aan bepaalde kwaliteitseisen. De kans is dan het grootst dat je nog jarenlang plezier beleeft aan de radiator. Bovendien bieden deze merken ook de meeste keuzemogelijkheden aan. Zo kies je een product dat volledig naar wens is. Om dit te kunnen doen, leveren wij dus producten van de volgende topmerken op dit gebied: