Verwarmingsthermostaten

Met een verwarmingsthermostaat (ook wel ruimtethermostaat genoemd) stel je gemakkelijk de gewenste temperatuur voor een ruimte in. Door middel van een ruimtethermostaat bepaal je namelijk de temperatuur van het verwarmingssysteem. Aangezien je de temperatuur in jouw woning binnen een handomdraai kunt aanpassen heb je met dit product niet alleen de controle over jouw comfort maar ook over je energiekosten. 

Uitstekend
8.9 / 10
op basis van
1496 reviews

Verwarmingsthermostaten

Met een verwarmingsthermostaat (ook wel ruimte- of kamerthermostaat genoemd) kan je de gewenste temperatuur voor een ruimte instellen. Met een ruimtethermostaat bepaal je namelijk de temperatuur van het verwarmingssysteem.

Type thermostaten

Voor welk type verwarmingsthermostaat je het beste kunt kiezen is afhankelijk van je huidige energieverbruik en de daarmee samenhangende kosten. Je hebt de keuze uit de volgende verwarmingsthermostaten:

Conventionele/elektrische thermostaat

Door middel van een kwikschakelaar of elektronische module wordt de kamertemperatuur in jouw woning automatisch gecorrigeerd. Deze wordt namelijk gemeten en daarna vergeleken met de ingestelde waarde. De thermostaat meet dus hoe warm het is in de desbetreffende ruimte. Is het te heet? Dan wordt de verwarming uitgeschakeld. Is het te koud? Dan wordt de verwarming ingeschakeld. Dit is een aan-uit-regeling.

Klokthermostaat

Deze thermostaten zijn voorzien van een tijdmechanisme en/of een andere vorm van detectie om waar te nemen dat de bewoner de ruimte verlaten heeft. Wanneer dit gedetecteerd is zal de ingestelde temperatuur voor de ruimte worden aangepast.
De energiebesparing kan oplopen tot wel 50%. Vooral bij recreatiewoningen kan een grote besparing worden gerealiseerd. Niet alleen de bewoning maar ook het stookgedrag varieert bij deze categorie namelijk vaak. 

Waarom een kamerthermostaat?

Een kamerthermostaat geeft je de perfecte controle over de temperatuur in jouw woning. Je kunt met een kamerthermostaat dus niet alleen je comfort verhogen maar ook je energiekosten onder controle houden. En dat is wel zo fijn. 

De beste verwarmingsthermostaat voor jou

Wanneer je kiest voor een verwarmingsthermostaat bij Sanitairwinkel heb je de keuze uit een groot assortiment. De verschillende opties vind je terug aan de bovenkant deze pagina. Wil je graag geholpen worden tijdens het maken van je keuze voor een goede verwarmings thermostaat? Dan kan je altijd contact opnemen met een van onze adviseurs. Zij zullen je dan helpen tijdens het uitkiezen van de juiste verwarmings thermostaat voor jouw woonsituatie. Bezoek onze klantenservice-pagina om vandaag nog geholpen te worden. Kom ook eens langs in één van onze moderne showrooms om onze producten in het echt te bewonderen of extra inspiratie op te doen!