Toiletpotten

Soorten toiletpotten

wc potten

Wc-potten

Op zoek naar een nieuwe wc pot? Bij Sanitairwinkel vindt u een ruim assortiment wc potten van diverse merken tegen scherpe prijzen. Toiletpotten zijn verkrijgbaar in diverse stijlen zodat u er altijd één kunt kiezen die past bij de stijl van uw badkamer. Tevens heeft u de keuze uit hangende en staande wc-potten.

Hangende of staande toiletpot?

Zowel hangende als staande toiletpotten hebben ieder zo zijn voordelen. Een voordeel van een hangende wc-pot is dat deze pot een stukje boven de vloer hangt, wat onderhoud aan de wc-pot eenvoudiger maakt. Ook het schoonmaken van de vloer van de toiletruimte is zo een stuk gemakkelijker. Een hangende wc-pot beschikt over een inbouwreservoir dat achter de wand wordt bevestigd. Een hangend toilet wordt daarom ook vaak een wandtoilet genoemd. Staande toiletten zijn over het algemeen goedkoper en tevens vaak eenvoudiger te monteren dan hangende wc-potten, doordat deze niet over een inbouwreservoir beschikken dat achter de muur wordt bevestigd. Daar staat tegenover dat hangende toiletten vaak ruimtebesparend zijn omdat het reservoir in de muur weggewerkt is.

douche wc

Douche-wc, de moderne toiletpot

Naast de normale hangende en staande wc-potten biedt Sanitairwinkel onder meer douche wc’s aan. De badkamer verandert steeds meer van een puur functionele ruimte in een persoonlijke oase van wellness in de eigen huiselijke omgeving. Een plek om even alleen te zijn, even heerlijk te ontspannen en een plek waar we de stress van alledag achter ons kunnen laten. Met een douche-wc versterkt u dit nieuwe wellnessgevoel in de badkamer nog eens extra. De badkamer wordt een plek waar je graag vertoeft en zelfs elk bezoek aan het toilet wordt daarmee een prettige en ontspannende ervaring.

Wat doet een toiletpot met douche wc?

De douchewc is een toilet dat beschikt over een geïntegreerde douchefunctie. Met één druk op de knop van het zijpaneel van het toilet óf van de afstandsbediening, komt er een verborgen douche-arm tevoorschijn en wordt uw onderlichaam gereinigd met een heerlijke waterstraal van een juiste temperatuur. Zo heeft iedere douche-wc zijn eigen functies en worden de innovaties steeds luxer. Sommige douche-wc's hebben bijvoorbeeld een ingebouwde föhn zodat u geen gebruik meer hoeft te maken van wc-papier. Overweegt u de aanschaf van een douche-wc maar wilt u de toiletpot liever niet vervangen? Kijk dan een naar de douche-wc toiletzitting, waarbij alle functies van de douche-wc zijn ingebouwd in de zitting.

Wat voor zitting op de toiletpot?

Voor de wc-pot zijn drie verschillende typen zittingen verkrijgbaar; Standaard zitting, een softclose zitting en een quick-release zitting. De standaard zitting is bij iedereen wel bekend en zal in veel huishoudens wel aanwezig zijn op de toiletpot. Een standaard zitting doet wat het hoort te doen, het dekt de toiletpot af. Een softclose toiletzitting is een wat luxere zitting. De deksel van de zitting valt niet hard naar beneden wanneer deze losgelaten wordt, maar sluit geleidelijk. Zo voorkomt u harde knallen, maar ook kindervingers zijn veilig en kunnen er niet plotseling tussenkomen.

Voordelen van quickrelease zitting op de wc pot

Een quick-release zitting is een praktische zitting. De zitting is gemakkelijk te verwijderen van de wc-pot door de geavanceerde scharnieren. Zo kunt u gemakkelijk de zitting losmaken, de wc pot en de zitting grondig poetsen en de zitting er weer op klikken. Ideaal voor de gebruiker die van praktisch houdt. Wanneer u graag een luxe en praktische zitting wilt, kies dan voor de softclose en quickrelease zitting. Er is voor iedereen wel wat te vinden in het uitgebreide assortiment van Sanitairwinkel.

Bekijk toiletpotten in de showroom en laat je adviseren

Heeft u vragen over wc-potten, toiletzittingen, de douche-wc of ander sanitair, kom dan gerust eens langs bij één van onze showrooms. Onze medewerkers voorzien u graag van advies zodat u met de meest geschikte wc-pot of ander sanitair de deur uitgaat. Onderaan deze pagina vindt u een greep uit onze collectie complete toiletsets. Deze zijn samengesteld door Sanitairwinkel. Wilt u liever een andere toiletset samenstellen, dan is dat geen enkel probleem. Voor iedere toiletpot kunnen wij een toiletset realiseren.

Bekijk een greep van onze collectie toiletsets: