Bedieningsmogelijkheden

Er zijn verschillende bedieningsmogelijkheden om een wc door te laten spoelen. Hier gebruik je een type bedieningsplaat voor. Er zijn meerdere type bedieningsplaten om een toilet door te laten spoelen, en deze kan je terug vinden in ons ruime assortiment. Ieder reservoir is gebouwd voor één van de onderstaande manieren om de spoeling te starten.

  • Knop/greep
    Dit is de standaard manier om een toilet door te spoelen. Denk hierbij aan een reservoir met een knop die je kan indrukken of een touw waaraan je kan trekken om de spoeling te starten.
  • Sensor
    Je kan ook kiezen voor een sensor-bedieningsplaat. Voor bediening van veraf, 45 tot 55 cm afstand, vindt er een automatische spoeling plaats. Maar daarnaast is deze bewegingssensor ook handmatig te bedienen door de hand op een afstand van ongeveer 3cm van de sensor te houden.
  • Frontbediening
    Bij een frontbediening druk je een plaat in. Deze plaat kan 1 knop bevatten maar ook 2 knoppen. Zo hebben de bedieningsplaten met 1 knop alleen een spoel/stop programma. De bedieningsplaten met 2 knoppen hebben naast de spoel/stop functie ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een kleine spoeling of een grote spoeling. Hiermee kan je op een milieuvriendelijke wijze omgaan met het spoelwater van je toilet of urinoir.

Terug Naar Begrippenlijst