Douchebad

Waarom twijfelen tussen een bad en een douche als het ook beide kan? Niet iedereen heeft ruimte om zowel een douche als een bad in de badkamer te plaatsen. Met een douchebad is kiezen gelukkig ook niet nodig, dit is namelijk een geweldige twee in één oplossing! Het beste van twee werelden dus. Vind hieronder het perfecte douchebad voor jouw badkamer. Voor welk douchebad kies jij? 

Uitstekend
8.9 / 10
op basis van
45766 reviews

De juiste afmetingen van jouw nieuwe bad

Afmetingen bad

Douchebad

Veel mensen dromen van een bad in de badkamer maar vrezen dat hun badkamer daar niet groot genoeg voor is. Om de ruimte zo praktisch mogelijk in te vullen wordt er in dat geval dan toch gekozen voor een douche. Een douchebad wordt tijdens dit keuzeproces vaak over het hoofd gezien. Erg jammer, aangezien dit product beide opties mogelijk maakt binnen een kleine(re) ruimte. Zo pak je in de ochtend gemakkelijk een snelle douche voordat je naar je werk gaat en geniet je in de avond van een ontspannend moment in bad.

Wat is een douchebad?

In een douchebad kan je niet alleen een snelle douche nemen maar ook uitgebreid badderen. Een douchebad is namelijk uitermate geschikt voor beide opties. Een douche nemen in een traditioneel bad kan wat oncomfortabel aanvoelen. De ondergrond is in dat geval vaak te glad om stabiel op te kunnen staan. Een douchebad heeft om deze reden dus ook in veel gevallen een apart gedeelte om op te staan. De vloer van dit gedeelte is wat vlakker voor extra stabiliteit. Ook is dit gedeelte vaak wat dieper gelegen zodat het water gemakkelijk kan worden afgevoerd. Deze aanpassingen zorgen ervoor dat er comfortabel gedoucht kan worden en de kans op uitglijden minder groot wordt.

Vormen en afmetingen 

Bij Sanitairwinkel vind je douchebaden in verschillende vormen, afmetingen en materialen. In ons assortiment is er keuze uit baden van 150x75 tot 180x80, zo zit er altijd een optie tussen die perfect in jouw badkamer past. Daarnaast leveren wij baden in verschillende vormen, zodat jouw douchebad helemaal past bij de stijl van jouw badkamer. In ons assortiment vind je o.a douchebaden van Riho, Villeroy & Boch en Bette. 

Materiaal

Ook het materiaal is van belang. Bij Sanitairwinkel heb je de keuze uit drie verschillende soorten materialen, namelijk plaatstaal, acryl en quaryl.

  • Plaatstaal 
    Plaatstaal is over het algemeen een goedkoper materiaal. Het is een stevig materiaal wat goed tegen een stootje kan. Dit materiaal is echter wel een stuk zwaarder dan andere materialen en daarnaast houdt het wat minder goed warmte vast.

  • Acryl 
    Acryl wordt ook wel kunststof genoemd. Het houdt lang de warmte vast en voelt glad aan. Door het gladde oppervlak is een douchebad van acryl ook makkelijk te onderhouden. Daarnaast is een acryl bad slipvast. Uitglijden is hierdoor verleden tijd. 

  • Quaryl
    Quaryl staat bekend om zijn duurzame en krasbestendige eigenschappen. Net als bij een acryl bad houdt quaryl ook lang warmte vast en is het slipvast.

Vragen over douchebaden?

Heb je vragen over een van onze douchebaden of wil je graag advies ontvangen van één van onze verkoopadviseurs? Neem dan vandaag nog contact op met onze klantenservice. Liever onze producten in het echt bekijken? Kom dan gezellig langs in één van onze showrooms. Wij helpen je graag!