Friese witjes

Of je nu een oud Hollandse stijl in een nieuw jasje wilt of een hippe badkamer met een prachtige tegel van Hollandse afkomst: Friese witjes zijn het antwoord. In tegenstelling tot de naam, zijn de Friese witjes tegenwoordig in allerlei kleuren beschikbaar. Bij Sanitairwinkel hebben we o.a. de Friese tegeltjes in de volgende kleuren: zwart, (olijf)groen, crème, blauw, wit, grijs. Zo geef je de badkamer of toilet een oer Hollands tintje maar wel met een kleurrijke twist. Voor welke Friese tegeltjes ga jij?

Tegelpatronen: alle mogelijke tegelverbanden

Tegelpatronen

Friese witjes

Of je nu een oud Hollandse stijl in een nieuw jasje wilt of een hippe badkamer met een prachtige tegel van Hollandse afkomst, Friese witjes zijn het antwoord. Deze bijzondere tegeltjes werden vroeger met de hand, alleen in het wit gemaakt. Tegenwoordig zijn de Friese witjes in verschillende kleuren verkrijgbaar. Met deze authentieke tegels maak je van je badkamer, toilet of keuken een unieke ruimte waar je je meteen thuis zal voelen!

Friese witjes die niet wit zijn

In tegenstelling tot de naam, zijn de Friese witjes tegenwoordig in allerlei kleuren beschikbaar. Bij Sanitairwinkel hebben we o.a. de volgende kleuren Friese witjes in het assortiment: zwart, (olijf)groen, creme, blauw, wit, grijs. Zo geef je de badkamer of toilet een oer Hollands tintje maar wel met een kleurrijke twist.

De Friese witjes passen heel goed in een landelijke woonstijl. Door het badkamermeubel en de wasbak af te stemmen op de tegels zet je een prachtige sfeer neer. Zo geeft de combinatie met hout een authentiek oud Hollands gevoel. Ook kun je kiezen voor een vierkante wasbak, deze komt dan heel goed tot z’n recht met de vierkante Friese witjes op de achterwand.

De vorm

Als je graag Friese witjes in je badkamer of toilet wilt, hoef je alleen maar de kleur te kiezen. De tegels zijn allemaal vierkant, glanzend en hebben allemaal hetzelfde oorspronkelijke formaat van 13x13 cm. Dus geen keuze stress! De Friese tegels zijn allemaal wandtegels, dus kies een muur uit die je een unieke uitstraling wil geven en maak een prachtige vintage badkamer of toilet.

Afkomst

We gaan nog even terug in de tijd, want waarom worden de tegels Friese witjes genoemd? Voor het jaar 1500 kenden we in Nederland en België nog geen geglazuurde tegels. Deze tegels zijn eind 1500 met de boot naar ons toe gekomen. In Friesland hebben destijds veel fabrieken zich verdiept in het ontwerpen, glazuren en bakken van tegels. De tegels werden destijds alleen in het wit gemaakt en daarmee is de naam ‘Friese witjes’ ontstaan. De Friese witjes waren een belangrijk export product voor de inwoners van Friesland. En nog steeds zijn de tegels populair in ons land.

Friese tegeltjes combineren

Friese tegeltjes geven een originele uitstraling aan je badkamer, keuken of toilet. Vaak wordt er gekozen om één muur met de Friese tegeltjes te betegelen, het is dan mooi voor de andere muren een andere eenvoudige tegel te kiezen.

Friese witjes bij Sanitairwinkel 

Sanitairwinkel heeft een breed aanbod in allerlei vloer- en wandtegels voor badkamer, toilet en keuken. Kunnen we je nog ergens bij helpen? Kom dan langs in één van onze showrooms of neem contact op met onze klantenservice. We helpen je graag!