Badkranen

Om lekker te genieten van je bad heb je natuurlijk een fijne badkraan nodig. Badkranen komen in enorm veel verschillende uitvoeringen. Je kunt onder andere kiezen uit inbouw badkranen, badrandkranen, staande badkranen, badkranen met handdouche of een waterval badkraan. Voor elke wens is er dus wel een badkraan te vinden! Bekijk hieronder ons uitgebreide assortiment badkranen.

Uitstekend
8.9 / 10
op basis van
45766 reviews

Badkraan

Een fijne badkraan is nodig om te kunnen genieten van een heerlijk bad. Of je nu een oude badkraan vervangt of een hele nieuwe badkamer gaat uitkiezen. Een badkraan is onmisbaar als je een bad hebt. Je kunt onder andere kiezen uit inbouw badkranen, badrandkranen, staande badkranen, badkranen met handdouche of waterval badkranen. Duizelt het je nu een beetje? Lees dan nog even verder!

Kleuren en materialen

Tegenwoordig heb je niet alleen keuze uit verschillende chromen badkranen, maar vind je ook badkranen in andere kleuren en materialen. Kies bijvoorbeeld voor een badkraan in het zwart, goud of koper. Ga voor mat geborsteld of voor glanzend. Voor elke smaak is er wel een geschikte badkraan te vinden in ons ruime assortiment.

Type badkranen

Jij dacht ‘een badkraan is een badkraan’? Dan zul je versteld staan van hoeveel verschillende soorten badkranen er bestaan! Hieronder leggen we kort uit wat de verschillende type badkranen zijn. Sanitairwinkel heeft alle typen badkranen in het assortiment, allemaal geschikt voor je ligbad. Daarbij heb je ook nog badkranen met of zonder een handdouche. Dit zijn de verschillende badkranen:

  • Bad tegelrandkranen: dit zijn de badkranen die op de rand van het bad worden geplaatst in de kraangaten die zich in de badrand, of in de tegelrand, bevinden. Veel mensen kiezen tegenwoordig voor deze afwerking omdat het er strak uitziet.
  • Baduitlopen: wil je een stroom water of zelfs een waterval nabootsen in je bad? Met deze badkranen laat je een bredere waterstraal in je bad lopen. Voor een extra luxueus gevoel.
  • Inbouw badkranen: dit zijn badkranen die in de wand worden geplaatst. Bij dit type badkraan kunt je de leidingen in de muur wegwerken, hierdoor zijn alleen de kraan en de knoppen zichtbaar. Dit oogt strak en rustig en is ook nog eens makkelijk schoon te maken.
  • Opbouw badkranen: deze badkranen worden op de wand geplaatst. Bij dit type kraan zijn de leidingen wel zichtbaar. Voordeel is dat lekkages en problemen makkelijk op te lossen zijn omdat alles zichtbaar is.
  • Vrijstaande badkranen: dit zijn badkranen die los van het bad geplaatst kunnen worden. Een veel gekozen product in combinatie met vrijstaande baden. Een vrijstaand ligbad met een vrijstaande kraan geeft je badkamer een prachtige luxe uitstraling. 

Bij al deze type kranen is het mogelijk om voor een thermostaatkraan te kiezen. Bij deze kraan kan de juiste watertemperatuur direct ingesteld worden. Zo hoef je het water niet te laten lopen terwijl je de juiste temperatuur probeert te krijgen. Doordat je hiermee minder water verspilt is het ook nog eens een duurzame optie.

Badkamerstijlen

Door ons ruime assortiment badkranen zal er ook voor jouw stijl badkamer een passend exemplaar te vinden zijn. Naast materialen en kleuren kun je ook kijken welke badkraan past in jouw stijl. Bij een strakke moderne badkamer staan ingebouwde badkranen of bad tegelrandkranen bijvoorbeeld heel mooi, omdat deze ook heel strak ogen. Is je badkamer juist wat klassieker of landelijker ingericht, dan staat daarin een klassieke badkraan weer heel mooi.

Badkraan bediening

Bij de keuze voor een badkraan zijn er verschillende bedieningen mogelijk. Zo kun je kiezen uit het bedienen met een hendel, knop of greep, kruisgreep of sensor. Daarnaast heb je een tweegreepsbediening, waarbij warm en koud water ieder hun eigen knop hebben. En met de eengreepsbediening bepaal je de temperatuur door de knop of hendel tussen koud en warm te bewegen. Verder is er dus ook nog de thermostaatkraan waarmee je de temperatuur met een knop instelt en met de andere knop de hoeveelheid water regelt. Welke bediening jouw voorkeur ook heeft, wij hebben deze badkraan in ons assortiment! Gebruik de filters om jouw perfecte badkraan te vinden.

Badkraan merken

Bij ons vindt je het grootste assortiment badkranen van bekende kwaliteitsmerken als GroheHansgrohe en Hotbath. Al onze badkranen zijn van hoge kwaliteit en verkrijgbaar in veel verschillende prijsklassen. Voor elk budget is er dus wel een badkraan te vinden.

Advies nodig over een nieuwe badkraan?

Ga je voor een thermostaatkraan? Een inbouwkraan? Of liever een badrandkraan? Of kom je er niet zo goed uit bij de keuze van je badkraan? Dan staan wij voor je klaar! Je kunt ons offline bezoeken in een van onze showrooms, of neem eenvoudig contact op met onze klantenservice. Dan helpen wij je bij het maken van de juiste keuze voor jouw badkamer.