Vrijhangende wastafels

Een vrijhangende wastafel hangt aan de wand van de badkamer. Dat betekent dat een vrijhangende wastafel geen onderkast heeft en dus niet op een wastafelblad wordt bevestigd. Ben jij op dit moment op zoek naar een vrijhangende wastafel? Dan ben je bij Sanitairwinkel aan het juiste adres. Voor welke wastafel ga jij? 

Uitstekend
8.9 / 10
op basis van
45766 reviews

Vrijhangende wastafels

Een vrijhangende wastafel hangt aan de wand van de badkamer. Dat betekent dat een vrijhangende wastafel geen onderkast heeft en dus niet op een wastafelblad wordt bevestigd. In tegenstelling tot de onderkant van opbouwwastafels, is de onderkant van een vrijhangende wastafel wél zichtbaar. De onderkant van een vrijhangende wastafels is daarom altijd strak en mooi afgewerkt. Ben je op zoek naar een vrijhangende wastafel? Dan ben je bij Sanitairwinkel aan het juiste adres! Wij bieden een uitgebreid assortiment vrijhangende wastafels, van allerlei merken en in verschillende prijsklassen aan.

Met of zonder kast

Een vrijhangende wastafel monteer je niet op een badmeubel, maar het is wel mogelijk om een losse onderkast onder de wastafel te plaatsen. Er blijft dan een open stuk tussen de kast en de wastafel, waardoor de onderkant met designsifon zichtbaar is. Dat geeft de badkamer een strakke en stijlvolle uitstraling, maar kost wel extra ruimte. Als je geen ruimte hebt voor een complete onderkast, kun je er daarom voor kiezen om geen kast onder de vrijhangende wastafel te plaatsen. Wil je de ruimte onder de wastafel vrijhouden, maar wel extra opbergruimte? Dan kun je ook nog kiezen voor een kolomkast.

Fonteinset

Een fonteinset heeft over het algemeen ook geen onderkast en valt daarom onder vrijhangende wastafels. Een fonteinset is eigenlijk ook een vrijhangende wastafel in een kleiner formaat. Sanitairwinkel biedt  fonteinsets en vrijhangende wastafels in allerlei vormen, kleuren, materialen en afmetingen aan. Een halfronde fontein of wastafel kun je bijvoorbeeld in de hoek plaatsen, waardoor ke ruimte bespaart. Ook qua kleur en materiaal kun je met een fonteinset alle kanten op. Kies bijvoorbeeld voor een betonnen fontein met mat zwarte kraan voor een industriële look of juist voor een marmeren set met gouden kraan voor een chique uitstraling van de toiletruimte.

Afwerking

Omdat de ruimte onder een vrijhangende wastafel of fontein vrij is, is de sifon zichtbaar. Bij een opbouwwastafel is de sifon niet zichtbaar en dus wordt dan vaak voor een eenvoudig en simpel exemplaar gekozen. Bij een vrijhangende wastafel hoort echter een designsifon waarbij aandacht is besteed aan de vorm, kleur en afwerking. Wij raden aan om een designsifon in dezelfde kleur en van hetzelfde materiaal als de kraan en afvoerplug te kiezen, bijvoorbeeld goud of chroom. Met een matchende kraan, sifon en afvoerplug werk je de wastafel netjes af en geef je de badkamer of toiletruimte een strakke uitstraling!

Hoe combineer je de juiste wastafel met een kraan?

Ylona vertelt je over de mogelijkheden op het gebied van wasmeubels en kranen in de badkamer. Ze geeft ook tips waarmee je eenvoudig zelf de juiste producten bij elkaar zoekt.

Kunnen we je nog ergens bij helpen?

Heb je vragen over één van onze vrijhangende wastafels? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. We helpen je graag! Ook kun je natuurlijk langs komen in één van onze showrooms voor vrijblijvend advies van onze verkoopadviseurs. Voor welke wastafel kies jij?