Tips

ONDERHOUDSADVIES

Algemeen

artikel

Waarom ventileren in de badkamer zo belangrijk is

#TIPS

Uit een onderzoek, gedaan door Grohe onder ruim duizend mensen, bleek dat ruim zes op de tien Nederlanders zich zorgen maakt over de veiligheid, gladheid en de ventilatie in hun..

artikel

Zilvervisjes in de badkamer

#TIPS

De aanwezigheid van zilvervisjes heeft niets te maken met een onhygiënisch huis. Toch geven de beestjes met veel te veel uitsteeksels je een onhygiënisch gevoel. Je bent..

Douche

artikel

Douchekop ontkalken

#TIPS

Wie kent het nou niet, kalk op de douchekop. Dit zorgt ervoor dat de gaatjes in de kop langzaam verstopt raken en de straal steeds harder wordt. De straal wordt..u

artikel

Doucheputje verstopt

#TIPS

Je gaat lekker douchen, maar het water loopt niet snel genoeg weg. Herkenbaar? Lees hier wat je moet doen als jouw doucheputje weer eens verstopt is! Het doucheputje wil nog..

artikel

Hou je glazen douchewand kalkvrij

#TIPS

Bijna elke badkamer heeft wel een glazen douchewand, douchecabine of inloopdouche. De meeste douchecabines en -wanden worden tegenwoordig gemaakt van veiligheidsglas..

Tegels

artikel

Voegen badkamer schoonmaken: een stappenplan

#TIPS

Je ontkomt er niet aan: eens moet je de voegen in de badkamer gaan schoonmaken. In de voegen kunnen zich kalk, zeepresten en schimmels nestelen. Met als..

Badmeubel & wastafel

artikel

Zo onderhoud je een eikenhouten badkamermeubel

#TIPS

Een eiken badkamermeubel is een prachtige toevoeging aan de badkamer. Van dit pareltje wil je natuurlijk zo lang mogelijk kunnen genieten. Daarom delen we hieronder alle tips..

VERBOUWADVIES

Algemeen

artikel

Badkamer renoveren

#TIPS

Uitgekeken op jouw badkamer? Of zijn bepaalde onderdelen van je badkamer aan vervanging toe? Dan is het misschien tijd om te renoveren! De badkamer renoveren is niet het..

artikel

Badkamer verbouwen

#TIPS

De badkamer is één van de meest verbouwde ruimtes in het huis. Soms is het sanitair aan vervanging toe, andere keren ben je helemaal uitgekeken op de badkamer. Ben je..

artikel

Dé checklist voor jouw verbouwing

#TIPS

Het is zover: de verbouwing of renovatie van jouw badkamer of toiletruimte gaat beginnen. Misschien heb je het zo lang mogelijk geprobeerd uit te stellen, of kijk je er juist..

artikel

Tips voor het kopen van een nieuwe badkamer

#TIPS

Waar moet je allemaal aan denken bij de aanschaf van een nieuwe badkamer? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. De meeste mensen kopen slechts een paar keer..

artikel

Een badkamer op maat - alle mogelijkheden

#TIPS

Een badkamermeubel of douchewand op maat? Ook dat is mogelijk bij Sanitairwinkel. Handig voor als je badkamer afwijkende afmetingen of gekke muren heeft. Of gewoon omdat je iets anders..

artikel

Beton ciré in de badkamer

#TIPS

Alles wat je wilde weten over beton ciré in de badkamer. Kan betonstuc bijvoorbeeld in de badkamer? En wat zou een veilig alternatief zijn? Je leest het in dit artikel.

Indeling

tips badkamer idee

Hoe kies je de ideale badkamerindeling?

#TIPS

Een badkamer indelen is nog niet zo makkelijk. Je wil niet alleen een mooie badkamer helemaal in jouw stijl, het is ook belangrijk om de (beperkte) ruimte zo effectief mogelijk te benutten.

artikel schuin dak badkamer

Tips voor de badkamer met een schuin dak

#TIPS

Nederlandse huizen beschikken vaak over een schuin dak, en in veel van deze huizen zit de badkamer direct onder dit schuine dak. Waar veel mensen een schuin dak irritant...

artikel

Welke afmeting moet een badkamer hebben?

#TIPS

Bij Sanitairwinkel krijgen we regelmatig de vraag hoe groot een badkamer nou precies hoort te zijn. Hier is eigenlijk geen antwoord op te geven. De gemiddelde badkamergrootte..

artikel

Welke afmeting moet je toilet hebben?

#TIPS

Een toiletruimte is vaak klein. Er hoeft ook maar weinig in te staan, dus veel ruimte is niet per se nodig. Maar wanneer wordt de ruimte te krap waardoor het gebruiken van het..

Kosten

artikel

De kosten van een badkamer

#TIPS

Een nieuwe badkamer koop je niet ieder jaar. Het zijn producten die vaak lang mee moeten gaan. Belangrijk bij het aanschaffen van een badkamer is dat je van te voren goed nadenkt..

artikel

Wat kost een nieuw toilet?

#TIPS

Je wilt je toiletruimte eens goed aanpakken, maar wat gaat dat eigenlijk kosten? Dat is geen eenvoudige vraag om te beantwoorden, want er is zoveel mogelijk waardoor..

artikel

Een aangepaste badkamer, wordt dat vergoed?

#TIPS

Aangepast sanitair in de badkamer kan het leven voor veel mensen makkelijker maken, maar kan ook behoorlijk prijzig worden als er veel moet gebeuren. Is hier financiële hulp..

PRODUCTADVIES

Douche & Kraan

artikel

Inbouwkraan of opbouwkraan, welke kies je?

#TIPS

Begint het je allemaal een beetje duizelen bij het uitkiezen van een nieuwe kraan? Lees hier meer over het verschil tussen de twee soorten kranen en de voor- en nadelen.

artikel

Wat is de hartafstand van een bad- of douchekraan?

#TIPS

Op zoek naar een nieuwe douche- of badkraan? Dan ben je vast de term ‘hartafstand’ al tegengekomen. Lees hier alles wat je daarover moet weten. Zo koop je zeker weten..

artikel

De beste kraanmerken bij Sanitairwinkel

#TIPS

Kranen zijn onmisbaar in huis. Of het nou om de keuken, badkamer of om het toilet gaat, ieder huis heeft kranen nodig. Om die reden bestaan er veel A-merken die een grote..

artikel

Inloopdouche met gemetselde muur

#TIPS

Wanneer je kiest voor een inloopdouche zijn er bepaalde keuzes die je moet maken. Eén van die keuzes is een glaswand of een gemetselde muur. In dit artikel nemen we je mee in de..

Toilet

artikel

Keuzehulp toiletzittingen

#TIPS

Op zoek naar een nieuwe toiletzitting? Dan kan ons grote assortiment aan toiletbrillen wat overweldigend zijn. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de..

artikel

Vlakspoel of Diepspoel toilet?

#TIPS

Vlakspoel- en diepspoeltoiletten zijn er in vele uitvoeringen. Zo zijn ze in verschillende kleuren beschikbaar en verschillende toiletdieptes en toilethoogtes. Sommige..

artikel

Een bidet - wat het is en hoe het werkt

#TIPS

Bidet is een woord dat afkomstig is uit het Frans. Een bidet wordt gebruikt als alternatief voor wc papier om het onderlichaam te reinigen na het gebruiken van de wc. Het doel..

artikel

Geberit DuoFresh, geen nare luchtjes meer op het toilet

#TIPS

Maar liefst tachtig procent van de mensen stoort zich aan vieze luchtjes op het toilet. Het is niet prettig om in de stank van je voorganger te zitten en het liefst laat je het..

artikel

Hoe hoort de wc-rol te hangen?

#TIPS

De belangrijkste vraag in het leven: hoort de wc-rol voorlangs of achterlangs te hangen? Wc-papier komt nooit met een handleiding, dus is de wc-roloriëntatie overgelaten aan..

artikel

Het ideale toilet: Tips voor de keuze en aanschaf van een (nieuw) toilet

#TIPS

De gemiddelde Nederlander zit ongeveer 50 minuten per week op het toilet. Dat is zo'n 43 uur per jaar! Comfort en functionaliteit zijn dus gewenst. Tevens gebruikt het toilet..

Radiator

artikel

Alles wat je moet weten over elektrische radiatoren in de badkamer

#TIPS

Draait jouw radiator vaak op volle toeren? Dan heb je vast weleens gewenst dat je slaap- of badkamer wat sneller warm werd. Een elektrische radiator biedt in dat geval..

artikel

Capaciteit radiator berekenen

#TIPS

Wil je een nieuwe radiator plaatsen omdat de oude radiator te weinig warmte afgeeft, niet past bij de ruimte of heb je nog helemaal geen radiator hangen? Dan is het tijd..

Wastafel

artikel

Wat is een sifon?

#TIPS

Een sifon is een essentieel onderdeel bij het plaatsen van een nieuwe wastafel, bad, douche of toilet. Maar wat is een sifon precies en hoe werkt een sifon? Een sifon, ook wel..

Bad

artikel

Een bad in de slaapkamer

#TIPS

Een bad in de slaapkamer geeft een ultieme luxe uitstraling aan jouw slaapkamer. Voordat je een bad in je slaapkamer kunt plaatsen zijn er wel een aantal zaken waar rekening mee..

artikel

De juiste afmetingen van jouw nieuwe bad!

#TIPS

Niets is zo ontspannend na een lange dag als een warm bad. Een ligbad is daarom de perfecte toevoeging aan de badkamer. Maar hoe groot is jouw perfecte bad? Een te klein bad ligt..

Tegels

artikel

Waar komt prijsverschil in tegels vandaan?

#TIPS

Tegels kunnen enorm verschillen in prijs. Om je te kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze leggen we hieronder uit waarom de ene tegel goedkoper is en de andere juist..

STYLINGADVIES

Styling

tips badkamer idee

De stijl van je badkamer - van idee tot eindresultaat

#TIPS

De badkamer is qua interieur steeds vaker onderdeel van de gehele stijl van het huis. Wil jij ook graag je badkamer stijlvol inrichten, maar weet je niet hoe je...

artikel

Zo creëer je een moodboard voor je nieuwe badkamer

#TIPS

Een mooie nieuwe badkamer begint bij het vinden van inspiratie. Want wat vind jij nou mooi voor jouw badkamer? Je hebt misschien al vaker gehoord dat je een moodboard moet..

artikel

Kleurtemperatuur: heb jij de juiste verlichting in je badkamer?

#TIPS

De kleurtemperatuur in je badkamer kan veel verschil maken in functionaliteit en sfeer. Lijkt het licht in jouw badkamer in de ochtend bijvoorbeeld altijd net wat te fel?

artikel

Zo maak je een mooie foto van de badkamer

#TIPS

Je hebt een fijne nieuwe badkamer of toiletruimte in huis. Daar wil je natuurlijk een mooie foto van maken om te delen met vrienden, familie of met ons! Uiteraard..

artikel

Badkamer inrichten? Voorkom deze veelgemaakte interieurfouten

#TIPS

De badkamer inrichten is een serieuze zaak. In de badkamer begin en eindig je elke dag en dat maakt het een belangrijke ruimte in huis. Maar wat als je niet tot rust kunt komen door...