Waarom tegels op de achterwand in de keuken?

Wandtegels zijn niet meer weg te denken in de keuken. Maak je droomkeuken compleet met sfeervolle tegels voor de achterwand van je keuken! Met materialen, kleuren en vormen kun je alle kanten op. Zorg ervoor dat de achterwand en vloer goed bij de kleur van de keukenkastjes passen. Zo ontstaat er een stijlvol geheel. De achterwand van een keuken en bijbehorende tegels zijn vaak bepalend voor de sfeer en stijl van je keuken. Het is dan ook verstandig om je goed te verdiepen in de verschillende stijlen wanneer je een nieuwe keuken gaat kopen.

Tegels geschikt voor keuken

Het stukje muur tussen het aanrecht en de bovenste keukenkastjes noemen we de keuken achterwand. Het betegelen van dit gedeelte biedt bij uitstek de mogelijkheid om karakter aan te brengen in jouw keuken. Wanneer je op zoek bent naar ideeën voor je keuken achterwand, dan ben je bij Sanitairwinkel aan het juiste adres. Wij hebben een groot assortiment wandtegels, die niet alleen perfect te gebruiken zijn in de badkamer maar ook in de keuken. Je kan kiezen uit diverse vormen, afmetingen en kleuren. Voor elke keuken hebben wij wel passende tegels!

artikel keuken achterwand tegels

Tegels voor de keuken achterwand

De keuken achterwand kan je op verschillende manieren bekleden. Vroeger waren keukenachterwanden bijna altijd betegeld. Maar ook nu nog wordt het vaak toegepast. Naast dat het er mooi uit moet zien, is het erg belangrijk dat je het makkelijk kan schoonmaken. Tijdens het koken zijn vlekken en spetters niet te voorkomen in de keuken! Zo komen de wanden in aanraking met vocht, vet, etensresten en vuilspetters. Een keuken achterwand van tegels is dan een functionele oplossing omdat ze makkelijk te reinigen zijn met een doekje of een spons.

artikel badkamer pimpen
stijladvies aan huis

Advies nodig voor je interieur?

Zijn er te veel keuzes om te maken en kom je er even niet meer uit? Dan is onze Stijladvies aan huis-service iets voor jou! Een interieurarchitect komt bij je thuis en helpt precies waar dat nodig is. Handig toch?

Maak een afspraak

Afmetingen van tegels voor de keuken achterwand

Niet altijd wordt er goed nagedacht over de achterwandtegels in de keuken, terwijl deze juist grotendeels de sfeer bepalen. Voor iedere stijl zijn er verschillende tegels verkrijgbaar in diverse afmetingen. Bij tegels die tegen de achterwand van de keuken worden geplaatst, wordt vaak gekozen voor tegels met kleine afmetingen. Maar ook grote tegels als achterwand zijn helemaal van nu. 

Materiaal wandtegels keuken

Tegels worden gemaakt uit verschillende materialen. Als je kiest voor tegels in de keuken, kies dan voor keramische tegels. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle vormen en kleuren. Doordat de tegels besteding zijn tegen vlekken, hebben ze als voordeel dat ze onderhoudsvriendelijk en slijtvast zijn. Een nadeel van keramiek kan zijn dat de tegels glad kunnen worden omdat het geen vocht doorlaat.

Assortiment tegels voor de keuken

Van wandtegels tot vloertegels en van mozaïektegels tot keramische tegels. In totaal bieden we ruim 9000 verschillende tegels aan, zo is er voor elke keuken, elke stijl en elk budget schitterende tegels te vinden. We zijn natuurlijk specialist in sanitair, maar deze tegels zijn perfect te gebruiken in de keuken. Verder hebben wij verschillende toebehoren in het assortiment waaronder wandlijmtegelvoegsel en voorstrijkmiddelen. En dat alles tegen de scherpste prijzen! Met ons ruime assortiment kun je een sfeervolle ruimte creëren.

Proeftegels bestellen

Wil je een tegel graag thuis bekijken? Bestel dan onze proeftegels! Er passen tot 4 tegels in één doos.

Bestel tegel samples
Tegel samples proeftegels

Advies nodig over tegels voor de keuken?

Een deel van ons assortiment is ook te zien in onze showrooms. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op! Je bent van harte welkom in onze showrooms voor een passend advies. Het is ook mogelijk om via de website contact op te nemen met de online klantenservice.