Tegels voor de achterwand van je keuken

Tegels aan de achterwand van je keuken zijn echte eyecatchers. Ze geven je keuken een mooie uitstraling én zorgen voor sfeer. Daarnaast zijn tegels achter het fornuis ook nog eens praktisch, want deze zijn makkelijker schoon te houden dan een gestucde wand. Lees hier alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste keukentegeltjes voor jouw achterwand.

Tegels keuken

Welke tegels zijn geschikt voor de keuken achterwand?

Als eerste is het handig om te weten welke tegels geschikt zijn voor de keukenwand. Hier hebben we goed nieuws, want dat zijn eigenlijk alle tegels! Belangrijk is dat je goed kijkt naar het onderhoud van de tegels die je kiest voor de achterwand in de keuken. Zo zijn tegels van keramiek duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, terwijl tegels van een natuursteen een stuk lastiger zijn in het onderhoud. Daarnaast zijn glanzende tegels ook weer makkelijker schoon te vegen dan matte tegels. Houd verder ook rekening met de kleur voeg die je kiest bij de tegeltjes in de keuken, want op een witte voeg zul je vlekken eerder zien dan op een grijze of andere donkere voeg.

De perfecte stijl wandtegels keuken

Nu je weet dat eigenlijk alle tegels (van keramiek) geschikt zijn voor de achterwand van de keuken kun je hier keuzes in gaan maken. Kijk hiervoor ook naar de stijl van je keuken. Heb je een keuken met een landelijke stijl? Dan zullen hier tegels met een landelijke uitstraling goed bij passen. Denk hierbij aan handvorm tegels in een langwerpige of vierkante vorm, zoals Friese witjes of de Portugese tegel. Heb je een keuken met een chique uitstraling? Dan zullen tegels met een marmerlook of natuursteenlook daar prachtig bij passen.

Naast de keuze voor vorm keuken tegel kun je hierbij ook denken aan het legpatroon van de tegels. Wil je graag een visgraat tegel op je achterwand van de keuken? Dan heb je langwerpige tegels nodig. Daarnaast kun je kiezen voor kruisverband, halfsteenverband, kwartsteenverband, blokverband en meer. Lees ons artikel over legpatronen om hier meer over te weten te komen.

Voorbeelden keukenwand tegels

Bekijk hieronder welke tegels onze klanten hebben gekozen voor hun keuken achterwand.

Zo kies je de juiste kleur keukentegeltjes voor je achterwand

Er zijn ontzettend veel kleuren te kiezen voor de tegeltjes voor de keuken. Hoe kies je nou de juiste voor jouw keuken? Naast dat je een kleur kiest die mooi past bij de kastjes in je keuken kun je ook aan praktische zaken denken. Zo zie je vlekken eerder op een lichte tegel dan op een donkere tegel. Waardoor je op een lichte tegel dus goed kunt zien waar je moet schoonmaken, terwijl een donkere tegel ervoor zorgt dat je wat minder vaak hoeft te poetsen.

Verder zal een neutrale tegel mooi opgaan in het geheel, terwijl een opvallende kleur tegel juist een mooi accent kan geven aan de ruimte. De keuze van de kleur tegel in de keuken hangt ook af van de lichtinval in deze ruimte. Om zeker te weten dat een tegel mooi past in jouw keuken kun je een tegelsample bestellen. Bekijk deze tegel in daglicht, maar ook ’s avonds met de lampen aan. Zo weet je precies wat de kleur doet in jouw keuken.

Hoe groot moet de wandtegel voor de keuken zijn?

Tegels zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten. Maar welke maat keukenwand tegels kies je dan? Je kunt hier natuurlijk gewoon kiezen wat je zelf mooi vindt, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden in je keuze. Zo hebben kleine tegels, zoals mozaïektegels, veel voegen waardoor deze lastiger kunnen zijn om schoon te houden. Bij een grote tegel is het dan weer lastiger om deze op maat te snijden als je bijvoorbeeld om een stopcontact heen moet. Maar als je dit uitbesteed aan een vakman, dan weten zij daar natuurlijk wel raad mee.

Assortiment tegels voor de keuken

Van wandtegels tot vloertegels en van mozaïektegels tot decor tegels. In totaal bieden we ruim 9000 verschillende tegels aan, zo is er voor elke keuken, elke stijl en elk budget schitterende tegels te vinden. We zijn natuurlijk specialist in sanitair, maar deze tegels zijn perfect te gebruiken in de keuken. Verder hebben wij verschillende toebehoren in het assortiment waaronder wandlijmtegelvoegsel en voorstrijkmiddelen. En dat alles tegen de scherpste prijzen! Met ons ruime assortiment kun je een sfeervolle ruimte creëren.

Bekijk online onze tegels voor de keuken

En vind de perfecte tegel voor jouw keukenwand! Wil je de tegels liever in het echt zien? Bestel dan een tegelsample, of kom eens langs in één van onze showrooms.

Bekijk al onze tegels

Over de auteur(s)

Marlotte van sanitairwinkel.nl
Stylist en verkoopadviseur

Marlotte is verkoopadviseur en styliste in onze showroom in Arnhem. Interieur houdt haar al bezig sinds ze elf jaar oud is. Ze koos daarom voor een opleiding in meubeldesign en binnenhuisarchitectuur. En inmiddels helpt ze veel van onze klanten bij het samenstellen van hun droombadkamer.

Carmen van sanitairwinkel.nl
Content marketeer

Carmen werkt bij Sanitairwinkel.nl als content marketeer. Voor badkameradvies en badkamerinspiratie ben je bij haar aan het juiste adres. Ze vindt het heerlijk om interieurtrends te volgen en is daardoor veel te vinden op Pinterest en Instagram.