Douchewanden

Een douchewand voorkomt dat de rest van jouw badkamer nat wordt als je doucht. Onmisbaar, dus! Sanitairwinkel biedt douchewanden die je combineert met een zijpaneel of douchedeur, maar ook wanden die geschikt zijn voor een inloopdouche. De wanden zijn bovendien beschikbaar in verschillende afmetingen, dus je vindt altijd een passende oplossing. Wil je een echte blikvanger in de badkamer? Bekijk dan eens onze douchewanden met zwart frame!

Douchewand

Een douchewand, ook wel douchescherm genoemd, is een glazen wand die voorkomt dat het water tijdens het douchen de badkamer instroomt. Er zijn diverse soorten douchewanden verkrijgbaar die gecombineerd kunnen worden met een zijpaneel of douchedeur. De doucheschermen en douchedeuren zijn er in verschillende afmetingen waardoor je altijd een passende oplossing voor jouw badkamer kunt samenstellen.

Waarom een douchewand?

De douchewand is een belangrijke aanschaf. Een douchewand zorgt er namelijk voor dat de rest van de badkamer droogt blijft tijdens jouw moment onder de douche én draagt bij aan de uitstraling van de badkamer! 

Douchecabine of inloopdouche

Met een nieuwe douchewand kun je de badkamer een andere look geven zonder meteen de hele badkamer te verbouwen. Wanneer een douchecabine aan vernieuwing toe is hoef je niet persé te kiezen voor een nieuwe douchecabine. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een inloopdouche waardoor je vaak wat meer doucheruimte krijgt die ontstaat omdat er geen douchedeur is. Wil je wel een douchewand met deur? Dan zijn daar ook voldoende opties in te verkrijgen!

Afmetingen van de douchewand

Het eerste waar je op moet letten bij het kopen van een douchewand zijn de afmetingen. Het is namelijk belangrijk dat er genoeg ruimte is om de douche binnen te stappen. Wij adviseren daarom een doorgang van minimaal 60 centimeter, met een stabilisatiestang van minstens 80 centimeter. Heb je een te grote doorgang waardoor de badkamer te nat wordt? Bekijk dan eens onze kleinere douchewanden van ongeveer 30 centimeter, daarmee vul je eenvoudig de ruimte op.

Verstelbereik douchewand

Voor de maat van de douchewand is het belangrijk dat je kijkt naar het verstelbereik van de wanden. Deze is vaak kleiner dan de afmeting genoemd in de naam van het product. De afmeting in de naam van het product verwijst naar de afmeting van de douchebak waarvoor deze wand geschikt is. Het verstelbereik is de maat waarop de douchewand minimaal tot maximaal geplaatst kan worden. Zo is elke douchewand passend te plaatsen voor jouw situatie.

Afmeting wand bij douchebak – bij een douchebak moet de wand kleiner zijn dan de afmeting van de douchebak. De cabine valt namelijk altijd binnen de buitenste rand van de douchebak. Bij een douchebak van 90x90 gaat dit om de buitenste rand. Deze afmeting vind je terug in de productnaam van de douchewand/douchecabine.

Afmeting wand bij douchevloer – Een douchevloer die op gelijke hoogte met de vloer is verwerkt krijgt vaak een douchewand die precies over de scheiding tussen douchevloer en tegelvloer past. Bij een douchevloer van 90x90cm heb je dan ook een wand nodig die op precies 90x90cm te plaatsen is.

Afmeting wand bij tegelvloer – Loopt je tegelvloer door tot in de douche? Dan kun je een douchewand naar eigen wens plaatsen, want je hebt geen zichtbare scheiding tussen vloer in de badkamer en vloer onder de douche.

Afmeting deur bij nis – De totale breedte van de nis moet binnen het verstelbereik vallen van de douchedeur. Meet de nis na het betegelen voor de juiste afmeting. Is je nis 88cm breed? Dan heb je een douchedeur nodig die op precies 88cm te plaatsen is. Dan zal een douchedeur met een stelmaat van 87-89cm precies passen.

Profiel

Een douchewand is met of zonder profiel verkrijgbaar. Een profielloze douchewand heeft vaste scharnierpunten en ziet er daardoor erg strak uit. Een douchewand met profiel heeft geen vaste scharnierpunten en kun je dus verstellen. Deze douchewanden hebben een strook langs de zijkant waarmee je de wand kunt monteren aan de muur. Een profielloze douchewand heeft esthetisch gezien vaak de voorkeur, maar is lastiger te monteren. Voor een douchewand zonder profiel moet de muur namelijk haaks op de wand staan. Vaak is dat niet het geval en moet je voor een douchewand met profiel te kiezen. Douchewanden met profiel kunnen oneffenheden corrigeren, zodat het geheel uiteindelijk fris en verzorgd oogt.

Badscherm

Douche je in bad? Dan is een badwand aan te raden om te voorkomen dat de badkamer nat wordt. Een badwand kan uit een enkele glazen wand bestaan, maar er zijn ook 2- of 3-delige badwanden verkrijgbaar. Deze kunnen ingeklapt of ingeschoven worden als de douche niet gebruikt wordt. Uitgeklapt kun je met sommige meerdelige badwanden een douchecabine in bad creëren.

Ruimtelijk effect door een glazen douchewand

Wil je een kleine badkamer groter laten lijken, kies dan voor een heldere glaswand. Een glazen douchewand geeft direct een luxe uitstraling aan de badkamer en is eenvoudig te plaatsen. Als je hierbij ook nog kiest voor een schuifdeur, maak je slim gebruik van de ruimte. Heb je liever meer privacy tijdens het douchen? Kies dan voor melkglas, zwart glas, mat glas of een satinband op helder glas. Er zijn vele opties mogelijk op gebied van glazen douchewanden!

Luxe zwarte douchedeur of glazen douchewand

Het laatste (en vaak het leukste) deel van de zoektocht naar een douchewand bestaat uit het uitzoeken van welke stijlen je het mooist vindt. Houd je van modern of industrieel? Kies dan voor een douchewand met zwart frame! Dit is hartstikke trendy en geeft de badkamer direct een stoere en robuuste look. Liever een douchewand die iets traditioneler is? Ga dan voor RVS of chroom. Profielen in goud, koper, roestvrijstaal, mat zwart of mat wit geven je badkamer weer een compleet andere sfeer. Gelukkig is er genoeg keuze om iets naar eigen smaak uit te zoeken.

Inloopdouches zijn ook favoriet. Met een eenvoudige aanpassing ziet je badkamer er compleet anders uit. Maak je nieuwe badkamer-look compleet met accessoires passend bij de douchewand. Heb je een douchewand met een zwart profiel? Kies dan voor zwarte accessoires.

Grootste assortiment glazen douchewanden

Sanitairwinkel heeft het grootste assortiment glazen douchewanden. De douchewanden zijn verkrijgbaar in vele afmetingen en in verschillende soorten decor en kleuren glas zoals mat glas, melkglas, zwart glas(rookglas) en volledig transparant. Daarnaast heb je de keuze tussen een vaste douchewand en een vrijstaande douchewand. Al onze douchewanden zijn scherp geprijsd en worden geleverd met garantie.

Douchewand of inloopdouche in je badkamer?

Populaire merken in de categorie douchewanden: Sealskin douchewand, Wiesbaden douchewandenHuppe douchewandenNovellini douchewanden en Saniclass douchewand

Complete douchesets

Douchewand kopen?

Mocht je advies willen hebben over douchewanden of inloopdouches, dan is het altijd mogelijk om langs één van onze showrooms te komen. Daarnaast is het ook mogelijk om online jouw vragen te stellen aan onze klantenservice. Onze medewerkers zullen jou daar verder helpen en kunnen advies geven welk type douchewand of inloopdouche voor jou geschikt is.

Keuzehulpvideo douchewand

 

Veelgestelde vragen over douchewanden

Wat is antikalk en nano-behandeling bij douchewanden?

Veel douchedeuren en douchewanden komen met een antikalkbehandeling of nanocoating. Dan is er een onzichtbaar laagje op de glazen wand aangebracht waardoor het water gemakkelijk van het glas glijdt. Hierdoor heeft het water geen kans om zich te hechten aan de wand en zich tot een kalklaag te ontwikkelen. Het schoonmaken zal zo een stuk gemakkelijker zijn.

Is een stabilisatiestang in te korten?

Ja, een stabilisatiestang kun je zelf op maat maken voor je eigen doucheruimte. Een stabilisatiestang heb je nodig om te voorkomen dat je glazen douchwand ineens kapot springt omdat hij niet genoeg steun heeft.