Vloerverwarming

Vloerverwarming zorgt voor extra veel comfort en met name in de winter is dit een fijne toevoeging. Ben jij op zoek naar vloerverwarming voor jouw huis? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
45875 reviews

Vloerverwarming

Vloerverwarming is een vorm van verwarming die in de vloer is ingebouwd. Al in de Romeinse tijd werd vloerverwarming toegepast. Toen gebeurde dat met warme lucht van een houtvuur. Tegenwoordig zijn er verschillende systemen, die elektrisch of met warm water kunnen werken. Vloerverwarming kan in de badkamer voor extra comfort zorgen, maar je kunt in het hele huis genieten van een vloerverwarming.

In de badkamer is vloerverwarming het meest gewild. Vaak heb je hier te maken met een tegelvloer, die in de winter redelijk kan afkoelen. Ook ben je vaak in de badkamer op blote voeten, wat het nog een stuk kouder maakt.

In de slaapkamer kan een vloerverwarming ook fijn zijn, om zo met een warm gevoel uit bed te stappen. Ook kun je voor vloerverwarming kiezen in de woonkamer of keuken. Vloerverwarming is een fantastisch alternatief voor een tapijt, dat lastig te onderhouden is.

Hoe werkt vloerverwarming?

Vloerverwarming verwarmt de vloer van een kamer gelijkmatig door middel van warmtestraling of radiatie. Omdat de vloer met een lage temperatuur wordt verwarmd en een egaal oppervlak heeft, is er nauwelijks sprake van convectie. Doordat de warmte vrijwel geheel wordt afgegeven door radiatie verdeeld over de gehele vloer, is de warmteafgifte overal in de ruimte gelijk en is er slechts minimaal sprake van temperatuurgelaagdheid in de ruimtelucht. Hierdoor ontstaat een zeer aangename temperatuur op de vloer.

Het vermogen van vloerverwarmingen

Vloerwarming vind je bij ons in verschillende wattages. Het geschikte wattage hangt af van de ruimtes die je wilt verwarmen. In principe geldt dat je de inhoud van jouw ruimte in kubieke meters (m³) moet bepalen. Vervolgens dien je dit getal te vermenigvuldigen met 70, om zo te achterhalen hoeveel watt je nodig hebt. Heb jij bijvoorbeeld een badkamer van 3 meter breed, 4 meter lang en 2,5 meter hoog, dan is jouw badkamer 30 m³ groot. In dit geval heb je dus 2100 watt nodig om jouw badkamer goed te kunnen verwarmen.

Kosten vloerverwarming

Naast de aanschafprijs van de vloerverwarming moet je nog rekening houden met andere kosten bij het kopen van een vloerverwarming. Zo heb je ook nog installatiekosten om rekening mee te houden, maar als jouw vloerverwarming eenmaal ligt heb je ook nog energiekosten. De kosten voor de installatie en het gebruik verschillen natuurlijk enorm per situatie. Qua gebruikskosten kun je uitgaan van een verbruik van maximaal 0,12 kWh per m² per dag op basis van erg koud winterweer (vanaf -5°C). Bij zacht weer (ongeveer 7°C) is het verbruik maximaal 0,03 kWh per m² per dag.

Verder kun je jouw vloerverwarming eenvoudig uitschakelen. Tijdens warme zomerdagen is vloerverwarming overbodig en kun je dus besparen op jouw energiekosten.

Vloerverwarmingen van deze merken

Sanitairwinkel levert enkel vloerverwarmingen van de hoogste kwaliteit, tegen de scherpste prijs. Enkele merken uit ons assortiment zijn Komfort, Plieger en Royal Plaza, maar je weet dat je met ieder merk goed zit.

Designradiator of handdoek radiator in je badkamer?

Wil jij jouw badkamer nog extra verwarmen? Kies dan voor een radiator. Hiermee verwarm je juist de lucht van de ruimte. Met de combinatie van een radiator en vloerverwarming geniet je in de winter van een heerlijk warme badkamer.

Vragen over vloerverwarming?

Heb je vragen over vloerverwarming, of wil je meer weten over ons? Neem dan contact op met onze klantenservice. Je kunt ons altijd een email sturen en je kunt ons ook tijdens kantooruren bellen. Of breng een bezoekje aan één van onze showrooms! Hier kunnen onze adviseurs jouw van professioneel advies voorzien.