Vloertegels

Badkamer vloertegels zijn een belangrijk onderdeel van een badkamer: ze vormen immers de basis. Ben je op zoek naar vloertegels voor in de badkamer, dan ben je bij Sanitairwinkel aan het juiste adres! Met meer dan 2200 vloertegels in het assortiment is er een ruime keuze en genoeg diversiteit om je badkamer van tegels te voorzien. 

Tegelpatronen: alle mogelijke tegelverbanden

Tegelpatronen

Vloertegels

Vloertegels zijn niet meer weg te denken uit de badkamer, vloertegels creëren namelijk voor een groot gedeelte de sfeer in jouw badkamer. Het is dus belangrijk dat je de juiste keuze maakt. Lees hieronder hoe je de beste badkamer vloertegel kiest. Maar onze vloertegels zijn ook geschikt voor wc, woonkamer en andere ruimtes in huis! 

Stijl van vloertegels badkamer

De vloertegel in de badkamer bepaalt voor een groot deel de basis van de stijl die je kiest. Kies de vloertegel dus uit bij de stijl die je in je badkamer wilt. Met een vloertegel in betonlook leg je bijvoorbeeld een prachtige basis voor een badkamer in industriële stijl. Met een mooie vloertegel in houtlook heb je een schitterende basis voor bijvoorbeeld een badkamer in landelijke stijl. Voor meer inspiratie kun je hier enkele moodboards bekijken.

Badkamer vloertegels kleur

Je kunt kiezen voor een lichte basis of voor een donkere basis. Een lichte basis laat je badkamer er vaak groter uitzien dan een donkere basis. Maar een donkere basis kan ook mooi gedurfd zijn in een kleinere badkamer! Er zijn vloertegels in neutrale kleuren als grijs, wit, crème, beige, zwart en antraciet. Maar je kunt ook gaan voor een gekleurde blauwe, groene of bruine vloertegel. Of kies een vloertegel in een natuursteen zoals marmer. Een natuurstenen vloertegel zal meteen heel luxe ogen.

Meerkleurige vloertegels

Naast vloertegels in een effen kleur zijn er ook genoeg meerkleurige tegels beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie Portugese tegeltjes of terrazzo? Beiden zullen een heerlijke sfeer neerzetten in jouw badkamer. Houd de wandtegel dan wel wat rustiger. Of kies voor een accentmuur in dezelfde tegel. Laat bijvoorbeeld terrazzo doorlopen in de douche. Dit zal een prachtig geheel vormen!

Afmetingen vloertegel

Vloertegels zijn in allerlei afmetingen verkrijgbaar. Bij grote tegels heb je minder voegsels en zal de vloer rustiger ogen. Een kleinere tegel kan dan weer een leuk patroon toevoegen aan je badkamer. Ga bijvoorbeeld voor heel klein met de mozaïektegel! Voor een hele leuke speelse stijl op de badkamervloer.

Materiaal vloertegels badkamer

Vloertegels voor in de badkamer zijn beschikbaar in verschillende materialen. Het meest voorkomende materiaal voor een vloertegel is keramiek. Vloertegels in betonlook of houtlook zijn bijvoorbeeld vaak gemaakt van keramiek. Het voordeel van keramische vloertegels is dat ze slijtvast zijn. Krassen en vlekken hebben geen schijn van kans op deze tegels. Porcellanato is daarnaast ook een populair materiaal om vloertegels van te maken. Porcellanato is een keramieksoort, gemaakt van porseleinaarde. Ze hebben dezelfde voordelen als keramische tegels: ze nemen geen vocht op, waardoor ze perfect zijn voor in de badkamer.

Duurzaamheid en slijtklasse

Badkamer vloertegels zijn veelzijdig inzetbaar en kunnen ook op een wand geplaatst worden. Wandtegels daarentegen zijn alleen geschikt voor de wand en kunnen niet op de grond gebruikt worden. Ook de prijzigere wandtegels uit onze collectie zijn niet toe te passen op de vloer. Ze hebben namelijk een minder sterke glazuurlaag dan vloertegels en de kans op slijtage is veel groter. Daarbij kunnen natte wandtegels glad zijn, wat niet goed is voor de veiligheid in de badkamer.

Wat betreft tegels bestaan er diverse slijtklassen. Je kunt uiteraard beter een hogere klasse nemen dan een te lage klasse als het gaat om kwaliteit en slijtgevoeligheid. De volgende slijtklassen zijn er:

  • Klasse 1 = zeer slijtage gevoelig (geschikt voor badkamer)
  • Klasse 2 = slijtage gevoelig (geschikt voor toilet, slaapkamer)
  • Klasse 3 = enigszins slijtage gevoelig (geschikt voor zolder, licht woonkamer gebruik)
  • Klasse 4 = nauwelijks slijtage gevoelig (geschikt voor hal, keuken, woonkamer)
  • Klasse 5 = niet slijtage gevoelig (geschikt voor woonkamer, kantoor)

Vloertegels kopen?

Vloertegels kopen waar je hart blij van wordt? Wij hebben door ons ruime assortiment altidj een bijpassende vloertegel beschikbaar voor jouw badkamer. Ons aanbod bestaat uit meer dan 2200 verschillende tegels, diverse afmetingen en uiteraard een ruime keus uit kleuren. Ons assortiment bevat tevens gerenommeerde merken als Mosa, Sphinx, vtwonen en Villeroy & Boch. Deze merken staan garant voor een hoogwaardige vloertegel. Uiteraard hebben wij nog andere merken tot onze beschikking. Deze merken leveren ook uitsluitend producten van hoogwaardige kwaliteit. Via onze site kun je aan de linkerkant gemakkelijk navigeren door gebruik te maken van onze filters. Zo vind je de perfecte vloertegel voor jouw badkamer.

Advies

Wil je de tegels eerst in het echt zien? Bezoek dan een van onze showrooms. Mocht je niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, dan kun je altijd eenvoudig contact opnemen met onze klantenservice voor meer advies.