Zelf je badkamer ontwerpen in onze online 3d-planner

Je badkamer ontwerpen? Daar kun je zelf mee aan de slag in ons 3D-ontwerpprogramma! Zo kun je eenvoudig zelf jouw droombadkamer ontwerpen, en dat gewoon online! Hiermee krijg je meteen een goed idee van de mogelijkheden die jouw ruimte biedt. Klik op de button en ga aan de slag.

Zelf badkamer ontwerpen online

Meteen aan de slag met jouw badkamerontwerp

Ga meteen aan de slag met onze online 3D badkamerplanner, of lees hieronder eerst ons stappenplan.

Open de 3D badkamer ontwerper

LET OP! De badkamerplanner werkt helaas niet op mobiele apparaten. Wij raden daarom aan om vanaf de computer aan de slag te gaan.

TIP: Is het gelukt? Print jouw 3D badkamerontwerp uit en neem deze mee naar één van onze showrooms! Onze adviseurs helpen je graag met de invulling van jouw ontwerp. Zij geven je advies naar aanleiding van jouw wensen. Vergeet het bovenaanzicht en de technische tekening niet!

Hoe ontwerp je een badkamer in onze online 3D planner?

3d badkamer ontwerpen

STAP 1: Afmetingen

Voordat je start met het ontwerpen bepaal je de vorm en afmeting van jouw badkamer. Je kiest de vorm van jouw badkamer uit één van de vijf opties aan de linkerkant van de badkamerplanner. Vervolgens kun je onder deze vormen de maten van de ruimte aanpassen zodat deze overeenkomt met de afmeting van je eigen badkamer. Je kunt ook schuiven met de randen. De hoogte van de ruimte kun je zelf instellen. Als je dit gedaan hebt, klik je onderaan de planner door naar stap 2.

3d badkamer ontwerpen

STAP 2a: Deuren en ramen

De volgende stap bij het ontwerpen van je badkamer is het plaatsen van ramen, deuren en wanden. Over het algemeen zijn dit namelijk elementen van de badkamer die van te voren al bepaald zijn. Je vindt deze elementen bovenaan in het linker menu. De hoogte, dikte en breedte van de ramen en wanden zijn ook aan te passen naar de afmeting van jouw badkamer. Zodra je dit hebt gedaan, is de ruwe ruimte klaar en kunnen alle toebehoren in de badkamer worden geplaatst.

3d badkamer ontwerpen

STAP 2b: Elementen

Nu kan het badkamer ontwerpen online echt beginnen! In het menu links staat alle elementen die je in de badkamer kunt plaatsen. Deze elementen zijn algemene varianten van bijvoorbeeld toiletten, meubels en douches. Je kunt de precieze producten natuurlijk zelf uitkiezen in onze showroom of via de website. Door linksbovenin op 'Back' te klikken ga je terug naar de lijst met producten.

Je kunt in onze online 3d badkamerplanner aan de slag gaan met de indeling van de badkamer. Wij raden aan om eerst de producten te kiezen die je zeker nodig hebt in jouw ruimte. Denk hierbij aan kernelementen als een wastafel en een douche. We laten het ontwerp uiteraard volledig aan jou, maar mocht je vragen hebben dan horen we dat uiteraard graag.

Je kunt producten schalen naar gewenst formaat. Zo kun je bijvoorbeeld een iets groter of juist een wat compacter toilet in jouw ontwerp plaatsen. Hetzelfde geldt voor baden, douches en andere producten.

3d badkamer ontwerpen

STAP 3: Tegels

Een badkamer ontwerpen is niet compleet zonder de tegels. De laatste stap bij het maken van een badkamer ontwerp is dan ook het kiezen van de tegelkleur. In de planner is dit stap 3. Hierbij kun je kijken wat voor soort tegels het beste in jouw badkamer passen. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen of je liever donkere of lichte tegels in je badkamerontwerp wilt hebben. Ook kun je mozaïekstroken uitproberen. Hier geldt natuurlijk ook weer dat onze medewerkers je graag meehelpen bij het maken van een keuze! En dat zij je in onze showrooms kunnen helpen bij het vinden van de perfecte tegel voor jouw badkamer ontwerp.

3d badkamer ontwerpen

STAP 4: Screenshot

Je neemt een screenshot van jouw 3D badkamer ontwerp door op het icoontje van het fototoestel rechtsboven in de planner te klikken. Dit kan op elk willekeurig moment in het ontwerp. Zo kun je bijvoorbeeld van ieder aanzicht een screenshot maken. Ook van het bovenaanzicht kun je een screenshot maken zodat je in de showroom kunt laten zien hoe je de inrichting van de badkamer graag wilt hebben. Nadat je op het icoontje van het fototoestel hebt geklikt, kun je onderaan het pop-up scherm op download klikken.

Vul je gegevens in voor contact

Als laatste, bij stap 4 in de planner, kun je jouw gegevens invullen om contact op te nemen met Sanitairwinkel. Een adviseur zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om je te helpen bij het samenstellen van jouw droombadkamer. Met behulp van een deskundige adviseur wordt het ontwerpen van een badkamer net wat makkelijker!

Ontwerp jouw badkamer samen met onze experts

Weet je niet zo goed hoe je de juiste keuzes maakt voor jouw badkamerontwerp? Dan helpen wij jou daar graag bij! Maak dan een afspraak in één van onze showrooms om samen met onze verkoopadviseur aan de slag te gaan met jouw badkamerontwerp. Zo kunnen wij je adviseren over aansluitingen, bewegingsruimte en andere zaken. Zodat jij straks in jouw droombadkamer kunt genieten.

Bekijk dichtstbijzijnde showroom

Tips voor het zelf ontwerpen van de badkamer

Om jouw badkamer goed online te kunnen ontwerpen is het verstandig om aan de volgende punten te denken:

  • Hoeveel mensen gaan er tegelijkertijd van de badkamer gebruikmaken? Is dit meer dan één persoon? Dan kan een dubbele wastafel handig zijn als daar plek voor is
  • Vergeet niet om voor voldoende opbergruimte te kiezen, bijvoorbeeld door een extra kolomkast te kiezen
  • Houd ook rekening met de bewegingsruimte die overblijft in de badkamer als alle spullen er staan. Kunnen de laatjes van je wastafelmeubel bijvoorbeeld nog wel open?
  • Belemmer het licht niet als je een raam in de badkamer hebt
  • Probeer verschillende plekken uit voor je bad en/of douche. Misschien dat die aan de ene muur precies wel past, terwijl het aan een andere muur niet lukt

Badkamer ontwerp voorbeelden

Liever eerst wat inspiratie opdoen voor jouw eigen badkamer ontwerp? Neem dan eens een kijkje op een van onderstaande pagina's en laat je inspireren!