Badkamer ontwerpen met 3D-Planner

Ontwerp je nieuwe badkamer met behulp van ons 3D-ontwerpprogramma. Hiermee kun je eenvoudig jouw droombadkamer vormgeven. Zodat je vast een goed idee krijgt van het eindresultaat. Klik op de button en ga aan de slag!

Meteen aan de slag

Mocht je al bekend zijn met online 3D tools dan kun je alvast aan de slag gaan met onze 3D badkamer planner. Vind je dit nog lastig? Lees dan eerst onze onderstaande tips!

LET OP! De badkamerplanner werkt helaas niet op mobiele apparaten. Wij raden daarom aan om vanaf desktop formaat aan de slag te gaan.

Open de 3D badkamer ontwerper

TIP: Is het gelukt? Print jouw 3D badkamerontwerp uit en neem deze mee naar één van onze showrooms! Onze adviseurs helpen je graag met de invulling van jouw ontwerp. Zij geven je advies naar aanleiding van jouw wensen. Vergeet het bovenaanzicht en de technische tekening niet!

Badkamer 1

Hoe ontwerp je een badkamer met de 3D planner?

STAP 1: AFMETINGEN

Allereerst bepaal je de vorm en afmetingen van jouw badkamer voordat je start met ontwerpen. Je kiest de vorm van jouw badkamer uit één van de vijf opties aan de linkerkant van de badkamerplanner. Vervolgens kun je onder deze vormen de afmetingen van de ruimte aanpassen zodat deze overeenkomen met de afmetingen van je eigen badkamer. Je kunt ook schuiven met de randen. De hoogte van de ruimte kun je zelf instellen. Als je dit gedaan hebt, klik je onderaan de planner door naar stap 2.

STAP 2: ELEMENTEN

De volgende stap bij het ontwerpen is het plaatsen van ramen, deuren en wanden in de badkamer. Over het algemeen zijn dit namelijk elementen van de badkamer die van te voren al bepaald zijn. Je vindt deze elementen bovenaan in het linker menu. De hoogte, dikte en breedte van de ramen en wanden zijn ook aan te passen naar de afmeting van jouw badkamer thuis. Zodra je dit hebt gedaan, is de ruwe ruimte klaar en kunnen alle toebehoren in de badkamer worden geplaatst.

Nu kan het badkamer ontwerpen echt beginnen! In het menu links staat alle elementen die je in de badkamer kunt plaatsen. Deze elementen zijn algemene varianten van bijvoorbeeld toiletten, meubels en douches. Je kunt de precieze producten natuurlijk zelf uitkiezen in onze showroom of via de website. Je kunt nu aan de slag gaan met de indeling van je badkamer. Wij raden aan om eerst de producten te kiezen die je zeker nodig hebt in jouw ruimte. Denk hierbij aan kernelementen als een wastafel en een douche. We laten het ontwerp uiteraard volledig aan jou, maar mocht je vragen hebben dan horen we dat uiteraard graag.

Je kunt producten schalen naar gewenst formaat. Zo kun je bijvoorbeeld een iets groter of juist een wat compacter toilet in jouw ontwerp plaatsen. Hetzelfde geldt voor baden, douches etc.

STAP 3: TEGELS

De laatste stap bij het maken van een badkamer ontwerp is het kiezen van de tegelkleur. In de planner is dit stap 3. Hierbij kun je kijken wat voor soort tegels het beste in jouw badkamer passen. Zo kun je bijvoorbeeld bepalen of je liever donkere of lichte tegels in je badkamerontwerp wilt hebben. Ook kun je mozaïekstroken uitproberen. Hier geldt natuurlijk ook weer dat onze medewerkers je graag meehelpen bij het maken van een keuze!

STAP 4: SCREENSHOT

Je neemt een screenshot van jouw 3D badkamer ontwerp door op het icoontje van het fototoestel rechtsboven in de planner te klikken. Dit kan op elk willekeurig moment in het ontwerp. Zo kunt je bijvoorbeeld van ieder aanzicht een screenshot maken. Ook van het bovenaanzicht kunt je een screenshot maken zodat je in de showroom kunt laten zien hoe je de inrichting van de badkamer graag zou zien. Nadat je op het icoontje van het fototoestel hebt geklikt, kun je onderaan het pop-up scherm op download klikken.

Vul je gegevens in voor contact

Als laatst, bij stap 4 in de planner, kun je jouw gegevens invullen om contact op te nemen met Sanitairwinkel. Een adviseur zal dan zo snel mogelijk contact met je opnemen om je te helpen bij het samenstellen van jouw droombadkamer. Met behulp van een deskundige adviseur wordt het ontwerpen van een badkamer net wat makkelijker!