Toiletten

“Zo veel verschil zit er toch eigenlijk niet tussen toiletten?” Is wat veel mensen denken. Toch is niets minder waar. Het maakt wel degelijk uit welk type toilet je besluit te installeren. Hoe deze er uit ziet is van belang, maar het praktisch nut is natuurlijk minstens zo belangrijk. Bekijk snel het volledige assortiment toiletten om te kijken welk toilet het best bij jou past!

Populaire Toiletten

Toilet, WC, Reservoir of Urinoir?

Wc's zijn er in vele soorten en maten. De meest bekende vorm van wc's is de staande toiletpot. Sinds enkele jaren zijn ook de wandtoiletten in opkomst (al dan niet geleverd in een toiletset). Voor de wat ruimere badkamer of wc zijn er ook urinoirs in het assortiment en voor de allerkleinste onder ons zijn er kindertoiletten. Ook een comfortabel toilet zoals de douche-wc zien we steeds vaker. Er is dus voldoende keus bij het verbouwen of renoveren van je toilet.

Toilet advies - In 4 stappen naar de juiste keuze

Geen zin om te lezen? Bekijk dan onze video over het kopen van een toilet

De toiletpot

Staand toilet of hangend wandcloset

Over het algemeen heeft een hangend toilet de voorkeur, omdat dit er strakker uitziet en praktischer is met schoonmaken. Kies voor een compact hangtoilet en een ruimtebesparend kort inbouwreservoir. Dit scheelt 12 cm ruimte. De beste oplossing dus bij een relatief kleine badkamer of toiletruimte.

Diepspoel of vlakspoel wc

Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water, waardoor je minder snel last hebt van nare geurtjes. Ook is een diepspoel toilet vaak compacter, waardoor je ruimte bespaart. Wel wordt het opspattende water van een diepspoel toilet soms als vervelend ervaren. Kies in dat geval voor een vlakspoel toilet, daar blijft de boodschap als het ware liggen. Ook handig als er regelmatig onderzoeken met de ontlasting plaatsvinden.

Aansluiting afvoer

De aansluiting van de afvoer van het toilet kan zich in de vloer (AO-aansluiting) of in de muur (PK-aansluiting) bevinden. De ene aansluiting is niet per se beter dan de andere, het is slechts afhankelijk van waar de aansluiting in de badkamer of toiletruimte zit. Voor een wandcloset dient de aansluiting van de afvoer wel in de muur te zitten. Sanitairwinkel.nl heeft universele potten in het assortiment met beide aansluitingen. Dat is dus altijd goed.

Extra opties: inspiratie en ideeën voor jouw toiletrenovatie

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een randloos toilet (Rimfree). Het ontbreken van een spoelrand zorgt ervoor dat je makkelijker kunt schoonmaken. Ook kun je kiezen voor een toilet dat is uitgerust met een makkelijk afneembare zitting. Dit mechanisme zorgt ervoor dat je de zitting eenvoudig van het toilet kunt halen, waardoor je de rand beter kunt schoonmaken.

De toiletbril

Sommige toiletpotten worden met toiletbril geleverd, maar soms is de wc bril los bij de set toegevoegd. De toiletbril is het onderdeel waar je uiteindelijk op zit en is dus van groot belang voor het comfort. Ook zijn er extra opties beschikbaar zoals het softclose-systeem. Dit betekent dat de zitting niet hard dichtvalt, maar langzaam en geruisloos daalt. Daarnaast kun je kiezen voor een slimseat-bril. Dat is een strakke, dunne zitting die makkelijker schoon te maken is dan een standaard zitting.

Het inbouwreservoir

Een toiletset is niet compleet zonder inbouwreservoir. Welke het beste bij je past, is voornamelijk afhankelijk van de bedieningsplaat die je wilt. Het inbouwreservoir hangt daar namelijk mee samen: qua bedieningsplaat kun je kiezen uit één of twee (DualFlush) knoppen die respectievelijk 3 en 6 liter water gebruiken. Twee knoppen heeft vaak de voorkeur, omdat je daarmee water bespaart. Bedieningspanelen zijn in verschillende design verkrijgbaar. Ook voor jouw inbouwtoilet zit jouw stijl er altijd bij.

Toilet accessoires en musthaves

Accessoires zijn niet bij de toiletset inbegrepen, maar deze horen natuurlijk wel in jouw badkamer of toiletruimte! Met accessoires werk je de ruimte mooi af in je eigen stijl. Denk aan zwarte toilet accessoires, of accessoires in dezelfde kleur als de bedieningsplaat. Wij hebben alvast een top 15 musthaves samengesteld.

Geen ruimte voor de afvoer van jouw toilet?

Voor ruimtes welke moeite hebben met het aanleggen van een afvoer voor de wc bieden wij de bekende Sanibroyeur toiletten aan. Ontlasting wordt in dit systeem vermaalt en kan zo via veel kleinere buizen en met minder druk toch voor een goede werking zorgen, ook wanneer de ruimte beperkt is!

Toilet herkomst

Sanitairwinkel levert diverse toiletten uit voorraad! Een toilet of wc is een onderdeel van het sanitair bedoeld voor wegspoelen van urine en ontlasting.

Het woord toilet wordt zowel gebruikt voor het sanitair zelf als voor de ruimte waarin het sanitair staat. Het woord wordt ook gebruikt voor een kamer die alleen gebruikt wordt voor het toilet.

Een westers toilet heeft toiletpotten waar men op gaat zitten, behalve dat mannen bij urineren meestal blijven staan. Het heeft een hoger gelegen waterreservoir, dat bij leegstromen via een verticale buis de urine en ontlasting in de toiletpot wegspoelt.

>Het leegstromen gebeurt bij het trekken aan een ketting of touw, of het drukken op een knop (doortrekken). Er is een speciale constructie die ervoor zorgt dat het water in de uitgangssituatie niet wegstroomt maar bij het doortrekken wel (bijv. hevelwerking).

Hangend, staand of inbouw toilet kopen?

Ben je op zoek naar deskundige hulp en advies bij jouw zoektocht naar de juiste wc? Onze sanitair-adviseurs helpen je graag bij het kiezen. Laat je informeren over onze scherpe aanbiedingen. Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze showrooms!


Toilet merken

Geberit toiletten Villeroy & Boch toiletten Duravit toiletten Grohe toiletten  
Plieger toiletten Sphinx toiletten Wisa toiletten Wiesbaden toiletten