Thermostaatknop

De thermostaatknop is een essentieel onderdeel van een thermostaat. Het is een knop die wordt gebruikt om de temperatuur van een ruimte of een gebied aan te passenBij Sanitairwinkel bieden we verschillende radiator knoppen aan. Voor welke thermostaatknop kies jij? 

Thermostaatknoppen

Een thermostaatknop/radiatorkraan kan geplaatst worden op een radiator/verwarming. Zo kun je deze gemakkelijk aan en uit zetten en stel je moeiteloos de warmteafgifte in. ’s Avonds de temperatuur lekker een graadje of twee hoger? Of juist ’s ochtends lekker warm onder de douche uitkomen? Dat kan heel gemakkelijk met een thermostaatknop op uw radiator. Met een radiator thermostaatknop stel je namelijk eenvoudig de temperatuur van een specifieke kamer in. 

Stel temperaturen makkelijk in met een thermostaatknop 

Een optimale temperatuur voor binnen bestaat niet. Allereerst is dat namelijk helemaal afhankelijk van je eigen voorkeur. Ten tweede vragen verschillende ruimtes nou eenmaal om verschillende temperaturen. Zo is de woonkamer en badkamer doorgaans wat warmer en de slaapkamer wat kouder. Daarnaast vragen verschillende tijden ook om verschillende temperaturen. Overdag ben je waarschijnlijk drukker bezig en is het fijn om de temperatuur wat lager te houden. ’s Avonds zet je met behulp van de thermostaatknop eenvoudig en snel de temperatuur weer wat hoger.

Milieuvriendelijker verwarmen met onze radiator knoppen

Met een gewone radiatorknop kun je de temperatuur van de verwarming hoger en lager zetten. Als een bepaalde temperatuur is bereikt zal de verwarming volop blijven branden waardoor het veel te warm kan worden. Er wordt daardoor soms onnodig energiegebruik gerealiseerd. Een thermostaatknop zal bij het bereiken van de ingestelde temperatuur afslaan en weer opnieuw aanslaan wanneer de temperatuur daalt. 

Verschillende radiator knoppen met uiteenlopende functies

Het is belangrijk om te weten dat thermostaatknoppen verschillen in stijl en functionaliteit, afhankelijk van de thermostaat die wordt gebruikt. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste thermostaatknop wordt gekozen, afhankelijk van de ruimte en jouw persoonlijke voorkeuren. 

De juiste thermostaat knop voor jouw verwarming

U kunt dus preciezer bepalen wat de temperatuur in de kamer is waardoor deze niet onnodig hoog is. De lagere energierekening aan het eind van de maand is daarnaast ook een leuk pluspunt! Combineer uw thermostaatkraan met een kamerthermostaat om tot een ideale temperatuur te komen en het energieverbruik te verlagen. 

Een thermostaat knop kopen bij Sanitairwinkel

Heb je een thermostaat knop op het oog maar zou je graag nog wat aanvullend advies ontvangen voordat je een bestelling plaatst? Onze medewerkers helpen je graag. Neem contact met ons op via onze klantenservice of kom vandaag nog langs in één van onze showrooms. Zien we je daar?