Inbouw wastafels

Vind jij het belangrijk dat jouw badkamer er netjes en rustig uitziet? Kies dan voor een inbouw wastafel. Bij een inbouw wastafel wordt de afvoer netjes weggewerkt in de kast en dit zorgt voor een rustig en verzorgd geheel. Ben jij op dit moment op zoek naar een inbouw wastafel of inbouw wasbak voor jouw badkamer? Bij Sanitairwinkel vind je een ruim aanbod voor inbouwwastafels in alle maten en kleuren. We hebben dus altijd een mooie wastafel voor jouw badkamer in ons assortiment. 

Inbouw wastafel

Bij een inbouw wastafel wordt de waskom in het wastafelmeubel verwerkt. Dit betekent dat de rand van de wastafel steunt op het blad van het wastafelmeubel. De wastafel is op die manier gedeeltelijk in het wastafelmeubel verzonken, waardoor ze samen een mooi geheel vormen. Een inbouw wastafel geeft daarnaast een verzorgde uitstraling, omdat de afvoer netjes wordt weggewerkt in de kast.

Waarom een inbouw wastafel?

Met een ingebouwde wastafel krijgt je badkamer een nette, rustige en afgewerkte uitstraling. Daarnaast past een ingebouwde wastafel perfect in een badkamer met een moderne twist, bijvoorbeeld in combinatie met een inbouwdouche of een douchecabine met draaideuren. Een inbouw wastafel heeft daarnaast ook een praktisch voordeel. De wastafel is namelijk verzonken in het wastafelmeubel, waardoor de randen niet aflopen. Je kunt hierdoor beter je tandenborstel of zeep op de randen kwijt, zonder dat deze in de wasbak vallen. Een ingebouwde wastafel is dus mooi én praktisch!

Hoe combineer je de juiste wastafel met een kraan?

Ylona vertelt je over de mogelijkheden op het gebied van wasmeubels en kranen in de badkamer. Ze geeft ook tips waarmee je eenvoudig zelf de juiste producten bij elkaar zoekt.

Een inbouw wastafel plaatsen

Wanneer je de wastafel zelf gaat plaatsen, raden wij je aan dat voorzichtig en met concentratie te doen. Je wilt immers voorkomen dat de wastafel net niet op de goede plek staat, toch? Volg daarom goed de instructies en bepaal voor het daadwerkelijke plaatsen eerst de juiste plek. Voor de wastafel kan je het beste minimaal 60 centimeter ruimte overlaten om te staan. Aan weerszijden van de wastafel adviseren wij je om minimaal 15 centimeter vrij te houden. De standaardhoogte van een wastafel bedraagt voor volwassenen tussen de 80 en 90 centimeter. Als je wat langer bent (of als je partner langer dan gemiddeld is) is het natuurlijk fijn wanneer de wastafel wat hoger wordt geplaatst. 

De mooiste inbouw wasbak voor jouw badkamer

Wanneer je op zoek bent naar een inbouw wasbak vind je het waarschijnlijk belangrijk dat je nieuwe wasbak mooi aansluit bij de stijl van de andere elementen in je badkamer. Bij Sanitairwinkel kan je terecht voor veel verschillende merken en producten waardoor het vinden van de perfecte inbouw wasbak voor jouw badkamer allesbehalve een tijdrovende klus wordt. 

Bestel jouw inbouwwastafel bij Sanitairwinkel

Vind je het lastig om een keuze te maken tussen al onze producten? Of twijfel je over de maat van jouw inbouwwastafel? Onze medewerkers helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in één van onze showrooms. Zien we je snel?