Rolstoelwastafels

Rolstoelwastafels zijn wastafels die voorzien zijn van een flexibel voetstuk. Hierdoor kan de wastafel altijd op de geschikte hoogte voor de gebruiker worden vastgezet. Een wastafel die verticaal verstelbaar is, is een alternatief op standaard wastafels omdat deze een flexibele oplossing voor de lange termijn kunnen bieden.

Uitstekend
9.1 / 10
op basis van
45817 reviews

Rolstoelwastafels en medische wastafels

Een rolstoelwastafel vormt een belangrijk onderdeel van een rolstoeltoegankelijke badkamer. Een medische wastafel is namelijk speciaal ontworpen om het gebruik voor mensen in een rolstoel zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk te maken. Bij Sanitairwinkel begrijpen we het belang van dit product en om die reden hebben we een breed assortiment rolstoelwastafels voor je samengesteld. Onze rolstoelwastafels zijn zorgvuldig ontworpen met aandacht voor functionaliteit en stijl. Ze bieden voldoende ruimte voor rolstoelgebruikers om gemakkelijk hun handen te kunnen wassen zonder belemmeringen. Daarnaast zijn ze voorzien van handige eigenschappen zoals verlaagde randen en armsteunen om extra ondersteuning en stabiliteit te bieden.

Waar moet je rekening mee houden?

Bij het kiezen van een rolstoelwastafel is het belangrijk om rekening te houden met de juiste hoogte en diepte, zodat deze perfect aansluit op de behoeften van de gebruiker. Onze rolstoelwastafels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en designs, zodat je altijd een model kunt vinden dat bij jouw badkamer past. Naast functionaliteit, hechten we bij Sanitairwinkel ook veel waarde aan kwaliteit en duurzaamheid. Onze rolstoelwastafels zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen dagelijks gebruik. Ook zijn ze eenvoudig te reinigen. We werken samen met gerenommeerde merken die bekend staan om hun vakmanschap en betrouwbaarheid. Je kunt er dus ook op vertrouwen dat je een kwalitatief product in huis haalt.

Waarin verschilt een rolstoelwastafel van een normale wastafel?

Een normale wastafel en een rolstoelwastafel verschillen in verschillende opzichten van elkaar, vooral in termen van toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid voor rolstoelgebruikers. Een normale wastafel is ontworpen voor gebruik door mensen die kunnen staan of zitten op een standaard hoogte. Deze wastafels zijn meestal geïnstalleerd op een hoogte van ongeveer 85 cm van de vloer, waardoor ze comfortabel zijn voor mensen die kunnen staan. Een rolstoelwastafel daarentegen is ontworpen om toegankelijk te zijn voor rolstoelgebruikers. Dit betekent dat de wastafel meestal op een hoogte van 70 cm tot 75 cm van de vloer wordt geïnstalleerd, wat overeenkomt met de hoogte van een rolstoelzitting. De wastafel is ook vaak ondieper dan een normale wastafel, zodat een rolstoelgebruiker dichter bij de wastafel kan komen zonder in de weg te zitten.

Daarnaast hebben rolstoelwastafels vaak ook speciale armsteunen en een open ontwerp aan de onderkant om gemakkelijker toegang te bieden aan rolstoelgebruikers. Het kraanwerk en de bedieningsknoppen zijn ook vaak speciaal ontworpen om toegankelijk te zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Aanvullend advies

Heb je een rolstoelwastafel op het oog maar heb je nog een brandende vraag over dit specifieke product? Neem dan vandaag nog contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je graag! Liever onze producten in het echt bekijken? Kom dan gezellig langs in één van onze showrooms. Zien we je snel?