Metrotegels

Haal de nostalgische sfeer van metrostations in huis met de metrotegels. Zo maak je van je badkamer, toilet of keuken een hippe en stoere ruimte. Een metrotegels badkamer is namelijk allesbehalve saai! Je kunt metrotegels op verschillende manieren leggen. De bekendste manier is recht onder elkaar of halfsteensverband (verspringend) maar er zijn ook nog andere creatieve manieren om de metrotegels te leggen. Voor welke tegels ga jij? 

Uitstekend
8.9 / 10
op basis van
45766 reviews
Er zijn hierboven 3 producten zichtbaar
Naar boven

Metrotegels

Kun jij ook zo genieten van een stedentip? Heerlijk met de metro op zoek naar alle hoogtepunten en dwalen door eindeloze tunnels onder de grond. De tunnels zijn voorzien van retro metrotegels. Ze zijn er in verschillende kleuren maar altijd met een bordje van de bestemming erop! Deze nostalgische sfeer haal je gewoon in huis met de metrotegels die je bij ons kunt bestellen. Dus ga je met een verbouwing van je badkamer, toilet of keuken aan de slag, dan is Sanitairwinkel jouw bestemming voor deze klus.

Een metrotegels badkamer

Met metrotegels creëer je een echte urban sfeer in je badkamer. Een metrotegels badkamer is dus niet geschikt voor mensen die van standaard houden! Kies ervoor om de hele badkamer met metrotegels te betegelen of combineer de tegels met een klassieke tegel om meer rust in de ruimte te krijgen. Een metrotegels badkamer hoeft dus niet altijd druk of opvallend over te komen. De tegels zijn verkrijgbaar in o.a. de kleuren: groen, wit, zwart, olijfgroen en beige. Ook heb je hier nog de keuze tussen een glanzende of matte metrotegel. Alle tegels hebben dezelfde afmeting: 10x20 cm.

Tips voor het leggen van metrotegels in de badkamer

Je kunt metrotegels op verschillende manieren leggen, de bekendste manier is recht onder elkaar of halfsteensverband (verspringend). Maar er zijn andere creatieve manieren om de metrotegels te leggen. Voor een chique badkamer of keuken kun je ervoor kiezen om de metrotegel in een visgraat te leggen. Houd je meer van een minimalistisch stijl, dan kun je de tegels ook in elleboogverband leggen. Dat betekent dat de metrotegels zowel horizontaal en verticaal worden gelegd.

Meer licht

Omdat het altijd donker is in een ondergrondse tunnel, zijn de originele metrotegels voorzien van een facetrand en een glans. De rand zorgt ervoor dat het licht wordt weerkaatst, alle beetjes helpen natuurlijk. Maak ook gebruik van dit effect in je eigen huis en ontwerp een stoere badkamer.

Metrotegels combineren

Metrotegels geven een hele stoere uitstraling aan je badkamer, keuken of toilet. Vaak wordt er gekozen om één muur met de metrotegels te betegelen. Het is dan mooi om voor de andere muren een andere eenvoudige tegel te kiezen. Sanitairwinkel heeft een breed aanbod in allerlei vloer- en wandtegels voor badkamer, keuken en toilet. Onze producten eens in het echt bekijken? We ontvangen je graag in één van onze showrooms