Badkamer schuin dak

Nederlandse huizen beschikken vaak over een schuin dak, en in veel van deze huizen zit de badkamer direct onder dit schuine dak. Waar veel mensen een schuin dak irritant vinden om een badkamer onder te bouwen, zeggen wij van Sanitairwinkel juist dat een badkamer met een schuin dak vooral heel mooi kan zijn. Maak van deze beperking een verrijking!

Slim omgaan met de ruimte in badkamer met schuin dak

Een schuin dak neemt een groot gedeelte van de ruimte in beslag, welke je wellicht goed had kunnen gebruiken. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om toch de maximale ruimte van de badkamer te benutten. Het is bij een badkamer met een schuin dak enorm belangrijk om zo slim mogelijk om te gaan met de beschikbare ruimte. Hieronder geven wij een aantal tips waar je op kan letten per badkameronderdeel om toch je badkamer praktisch en stijlvol in te richten.

Badkamer schuin dak

Ligbad onder het schuine dak

Omdat de meeste baden niet hoger zijn dan 60 cm kunnen deze makkelijk geplaatst worden onder het schuine gedeelte van het dak. In een ligbad onder een dakkapel of dakraam kan je heerlijk badderen in het zonlicht of onder de sterren. Als het uiteinde van het schuine dak te laag is om nog in bad te kunnen zitten, kun je er ook voor kiezen om een vrijstaand bad iets verder van de wand af te plaatsen. Ook kun je het ligbad overdwars plaatsen waardoor het voeteneind onder het té lage dak wordt gepositioneerd.

Toilet onder schuin dak

Een toilet kan ook in de meeste gevallen passen onder een schuin dak dat niet al te laag afloopt. Omdat je vooral zittend gebruikmaakt van een toilet, heb je niet de volledige verticale ruimte van de badkamer nodig. Wanneer je in theorie zou opstaan van het toilet zonder je hoofd te stoten, zou je met gemak het toilet onder het schuine dak kwijt kunnen.

Douche in badkamer met schuin dak

Het plaatsen van een douche in een badkamer met een schuin dak is het grootste struikelblok. Het aanbod douchecabines waarbij de wanden schuin af lopen is schaars, en je zal dan al snel een dure glazen douchewand op maat moeten laten snijden. Om toch zoveel mogelijk ruimte te besparen, zal je op zoek moeten gaan naar een compacte douchecabine. Bij een schuine wand waar je nog wel makkelijk onder kan staan, is er ook de oplossing op een inloopdouche te installeren. Een inloopdouche is op maat te bestellen en past dus in iedere omgeving. Je zit dus niet vast aan een standaard rechthoekige doucheruimte. Een inloopdouche heeft ook nog meer voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld veiliger dan een douchecabine, doordat je niet in een bak hoeft te stappen. Ze zien er prachtig uit en geven je maximale ruimte voor het douchen.

schuin dak douche

Radiator

Een radiator kun je het beste kwijt aan de wand aan de onderkant van het schuine dak. Omdat je vrij moeilijk in dit lage gedeelte van je badkamer terecht kunt, kun je deze loze ruimte gebruiken voor je radiator of verwarming. Zo win je elders in de badkamer ruimte voor de wastafel, de douche of een toilet.

Opbergruimte in badkamer met schuin dak

Omdat je de loze ruimte onder een schuin dak toch niet goed kan gebruiken, zal je ‘out of the box’ moeten denken voor een oplossing, en die oplossing kan in veel gevallen opbergruimte zijn. De ruimte onder een schuin dak waar je geen sanitair kwijt kan, is namelijk een perfecte plek om badtextiel en verzorgingsproducten op te bergen. Op deze plekken kun je badkameropbergers makkelijk kwijt of je kunt planken ophangen om een geïmproviseerde kast te creëren.

Bezoek één van onze showrooms

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van een badkamer met een schuin dak? Onze verkoopadviseurs staan in onze showrooms voor jou klaar! Onze badkamerexperts kunnen je helpen bij de indeling van je badkamer en ze kunnen je bruikbare tips geven voor het inrichten van jouw droombadkamer.

Bekijk onze showrooms