De badkamer inrichten met @Interieurvanmies - van A tot Z

Wil je een nieuwe badkamer inrichten? Hier komt veel bij kijken. Wat past er bijvoorbeeld in de ruimte? Wat geef je prioriteit? Welke stijl kies je? Welke producten passen daar bij? Mies van @Interieurvanmies neemt je op deze pagina mee in het proces van haar nieuwe badkamer. Van begin tot eind kun je hier haar ervaring met het verbouwen van haar badkamer lezen.

Benieuwd naar het eindresultaat? Neem dan eens een kijkje bij de binnenkijker.

Video | Badkamer inrichten deel 1

Mies heeft met haar vriend Wyb en hun dochtertje net een nieuw huis gekocht in Heemstede. 'Het huis is echt prachtig,' aldus Mies. 'Maar de badkamer kan wel wat werk gebruiken. Hij is ontzettend klein, helemaal wit en er zit geen bad in.' Zo kwam Mies terecht bij Sanitairwinkel en wij helpen haar bij het samenstellen van haar droombadkamer.

In het eerste deel van deze videoserie zie je hoe Mies zich laat inspireren in onze showroom in Breda. Samen met Lotte bespreekt ze haar wensen, stelt ze een moodboard samen en zoekt ze de producten uit voor haar nieuwe badkamer!

Stap 1 - De voorbereiding

Bij elke verbouwing van een badkamer is het belangrijk om goed na te denken over wat de badkamereisen zijn voor jouw huishouden. Voor Mies en haar jonge gezin zijn dat: een douche, een breed wastafelmeubel met veel opbergruimte, een radiator en een bad voor hun dochtertje Philou. Omdat de badkamer in het nieuwe huis van Mies en Wyb klein is (2.37m x 2.87m), hebben de twee besloten om wat ruimte weg te snoepen uit een van de slaapkamers door een muur door te breken. Hierdoor is er net wat meer ruimte voor de verschillende functies die de twee in de badkamer willen.

artikel tips badkamer interieur mies

Stap 2 - De stijl bepalen

'Wat je vaak vergeet is dat de badkamer de plek is waar je je dag begint en eindigt. Het is voor mij echt het rustpunt. Dus het is voor mij ook echt een van de belangrijkste kamers in huis. Eén van de grootste eisen is dan ook dat de badkamer bij de rest van het huis past.' De stijl van Mies is te omschrijven als: lichte kleuren, mooie naturellen en natuurlijke materialen. Mies kwam ons Japandi moodboard tegen, wat helemaal in deze stijl paste. Ze was meteen verliefd. Hierop stapte ze in de auto naar onze showroom in Breda om de producten in het echt te zien en zich te laten inspireren voor de inrichting haar eigen badkamer. Samen met Lotte stelde ze een persoonlijk moodboard samen en werden de producten uitgezocht. Er werd gekozen voor gouden accenten met een basis van natuurlijke materialen en tinten.

artikel tips badkamer interieur mies
artikel tips badkamer interieur mies

Stap 3 - Het tekenen van de plattegrond

Voor Mies en haar gezin was het bad een belangrijk element dat zeker terug moest komen in de badkamer, verder moest de ruimte licht zijn en rust uitstralen. We maakten een tekening om te zien of alles zou passen. We moesten rekening houden met een aantal dingen: de badkamer heeft een deur naar het balkon en een deels schuin aflopend plafond.

De wens van Mies was een vrijstaand bad. Dit bad werd gekozen om zijn compacte formaat. Zo kun je om het bad heen stappen om door de deur het balkon op te stappen. Rust en licht ontstond door een inloopdouche met heldere glazen douchewanden te kiezen. Zo komt het licht tot in alle hoeken van de badkamer. Op deze manier kregen alle wensen, inclusief bad en dubbele wastafel, een plek in het ontwerp.

artikel tips badkamer interieur mies

Stap 4 - De verbouwing

Mies heeft bij Sanitairwinkel haar droombadkamer samengesteld. Nu is het tijd om te gaan verbouwen! Hiervoor heeft ze een aannemer ingeschakeld. 

Video | Badkamer inrichten deel 2

In deze video zie je het proces van het plaatsen van het sanitair. Ook vertelt Mies over de stijlkeuzes die ze heeft gemaakt voor haar badkamer in Japandi chique stijl. De volgende en laatste stap is de badkamer helemaal 'thuis' maken. Hiervoor zal Mies de badkamer stylen zodat hij helemaal meegaat in het interieur van haar huis.

Stap 5 - Het afstylen

Zodra al het sanitair is geïnstalleerd is de badkamer klaar, maar nog niet helemaal 'af'. Om ervoor te zorgen dat de badkamer echt onderdeel wordt van het interieur is het nodig om met accessoires de ruimte af te stylen. Hiermee geef je de badkamer een huiselijke sfeer. Een belangrijke stap om niet over te slaan.

Video | Badkamer inrichten deel 3

In deze video geeft Mies haar tips voor het afstylen van haar badkamer en laat ze zien hoe zij te werk ging.

Bekijk alvast de producten van Mies

Tegelvoeg kleuren

Mies heeft de wandtegels laten voegen met de kleur wit. Hierdoor komt de crèmekleur van de tegel mooi tot zijn recht en voelt de ruimte mooi licht aan. De houtlook Hongaarse punt op de vloer is gevoegd met de kleur jasmijn. Deze kleur matcht goed met de tegel, waardoor de voeg wegvalt langs de houtlook patroon van de tegel. Wil je graag meer informatie over de juiste tegelvoer kleur voor jou? Bekijk dan deze pagina!

Kom naar de showroom

Wil je zelf ook aan de slag gaan met het creëren van jouw droombadkamer? Kom dan naar één van onze showrooms. Onze verkopers staan klaar om samen van jouw badkamer-idee een echte droombadkamer te maken. Aan onze inspiratietafel kun je zelf aan de slag gaan met een mooi moodboard, of laat je helpen door een van onze verkoopadviseurs.