Zo kies je de juiste tegelvoeg kleur

Na lang nadenken zijn de perfecte tegels gekozen voor jouw droombadkamer. Maar dan komt de vraag: welke kleur voeg wil je tussen de tegels gebruiken? Er zijn tegenwoordig een hoop verschillende tegelvoeg kleuren te koop. De juiste kleur voegen in de badkamer is een persoonlijke keuze, maar we geven hier vast een kleine keuzehandleiding.

 

Matchende of contrasterende tegelvoeg kleuren

Je kunt eigenlijk maar twee kanten opgaan in je keuze voor tegelvoegkleur. Je kunt gaan voor een matchende tegelvoeg kleur in de badkamer, of voor een contrasterende kleur. De keuze is helemaal afhankelijk van wat jij mooi vindt en waar je de focus op wilt leggen. Een witte tegel met een donkere voeg zal bijvoorbeeld de aandacht trekken. Dit is prachtig, maar kan wat druk ogen in een kleinere badkamer. Dan is het misschien beter om voor een lichte voeg te gaan. Door een voeg te kiezen in een vergelijkbare kleur als de tegel vallen alle lijnen weg. Dit geeft rust aan de ruimte.

trends advies tegelvoeg kleur
trends advies tegelvoeg kleur

Voegen voor grote en kleine tegels

Vaak wordt er voor grote tegels gekozen omdat je dan weinig zichtbare voegen hebt. Om die reden is het logisch dat je bij een grote tegel wilt gaan voor een kleur voeg die overeenkomt met de kleur van de tegel. Denk bijvoorbeeld aan een wand of vloer met grote betonlook tegels. Of een wand met grote marmerlook tegels. Een voeg zou de mooie minimale lijnen hiervan doorbreken, wat een ongewenst resultaat kan geven. Bij kleinere tegels kan het juist weer erg mooi zijn om de vorm van de tegel te benadrukken met een contrasterende kleur tegelvoeg.

tegelvoeg kleur advies tegelvoeg kleur advies
trends advies tegelvoeg kleur

Vorm tegel en kleur tegelvoeg

Heb je gekozen voor een mozaïektegel of een tegel in een bijzondere vorm? Dan zullen deze tegels het beste tot hun recht komen met een contrasterende voegkleur. Als je bij deze tegels kiest voor een matchende voegkleur is er een grote kans dat de tegel niet het effect gaat hebben dat je ermee wilt bereiken. Al zijn er natuurlijk altijd prachtige uitzonderingen te bedenken.

afspraak maken

Kom naar de showroom

Kom je er niet helemaal uit met de juiste kleur voeg voor jouw tegel? Kom dan langs in één van onze showrooms. Wij hebben stalen liggen van de verschillende voegkleuren waardoor je gemakkelijk de juiste kleur voeg bij jouw tegel kunt vinden.

Bekijk showrooms

Lichte tegels in de badkamer

tegelvoeg kleur

MATCHENDE TEGELVOEG

De meeste mensen kiezen bij witte tegels voor witte, lichtgrijze, zilvergrijze of grijze voegen. Het probleem met een witte voeg kan zijn dat de kleur wit niet helemaal overeenkomt met het wit van de tegel. Hierdoor kan de tegel of de voegkleur er gelig uit gaan zien. Kies dus een voegkleur die qua tint bij je tegel past.

CONTRASTERENDE TEGELVOEG

Een donkere voeg bij een lichte tegel zal de vorm van de tegel benadrukken. Dit kan erg mooi staan bij kleinere tegels of tegels in een bijzondere vorm als hexagon. Kies hier bijvoorbeeld voor betongrijs, basalt, antraciet of zwart als tegelvoeg kleur. Geheel afhankelijk van hoeveel contrast je wilt aanbrengen.

Donkere tegels in de badkamer

tegelvoeg kleur

MATCHENDE TEGELVOEG 

De mooiste voegkleur voor donkere tegels is zwart, antraciet of donkergrijs. Deze donkere voegkleuren zullen mooi wegvallen naast de donkere tegel, waardoor je een rustig geheel krijgt.

CONTRASTERENDE TEGELVOEG

Witte voegen zullen niet vaak gekozen worden bij donkere tegels, maar lichtgrijze tinten zijn zeker een mooie keuze om je donkere tegels eruit te laten springen. Kies bijvoorbeeld voor lichtgrijs, zilvergrijs of steengrijs als voegkleur voor je donkere tegels.

Gekleurde tegels in de badkamer

tegelvoeg kleur

MATCHENDE TEGELVOEG

Gekleurde tegels kunnen lastig zijn om perfect te matchen. Kies bij tegels in beige-/bruintinten voor een voegkleur in beige of bruin. Zo vallen de lijnen weg en creëer je een strak geheel. Heb je een gekleurde tegel die niet in een neutrale kleur is? Dan kun je kiezen voor een voeg die qua lichtheid in de buurt komt van de tegel. Zo kozen Sanny en Jorg voor voegkleur Manhattan Grey (grijs) bij hun zachtroze tegeltjes.

CONTRASTERENDE TEGELVOEG

Bij gekleurde tegels kun je ook kiezen voor een voegkleur die veel lichter of veel donkerder is dan de tegel zelf. Zo kun je alsnog contrast aanbrengen bij gekleurde tegels. Wat dacht je bijvoorbeeld van gele tegels met een witte voeg? Of roze tegels met een zwarte voegkleur. Dit zijn zeker gedurfde opties, maar kunnen zeker mooi uitpakken.

Tegels met print in de badkamer

tegelvoeg kleur

MATCHENDENDE TEGELVOEG

Bij decortegels met een print kan het lastig zijn om een goede voegkleur te kiezen. Het beste is om te kiezen voor een voegkleur die dicht bij de basiskleur van de tegel ligt. Zo zal de print er het beste uitspringen. 

CONTRASTERENDE TEGELVOEG

Doorgaans kies je bij een tegel met print het beste niet voor een contrasterende voeg. De voeglijn zal dan namelijk gaan concurreren met de print op de tegel. En dat kan erg druk worden, waardoor de print wegvalt in alle voeglijnen. Maar dit kan natuurlijk ook precies wél de bedoeling zijn.

Tegelvoeg kleuren voor in de badkamer

Advies nodig voor de badkamer?

Zijn er te veel keuzes om te maken en kom je er even niet meer uit? Dan is onze Stijladvies aan huis-service iets voor jou! Een interieurarchitect komt bij je thuis en helpt precies waar dat nodig is. Handig toch?

Maak een afspraak

Voegsel

Ben je er inmiddels uit welke kleur tegelvoeg je gaat gebruiken in de badkamer? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Hieronder vind je een selectie van ons assortiment tegelvoegsel.

Bekijk alle voegmiddelen