Zo creëer je je eigen wellness badkamer

De sauna is niet voor iedereen weggelegd qua tijd of budget, maar even een momentje voor jezelf kan iedereen wel gebruiken. De wellness badkamer is dan een goed alternatief. Zo kun je thuis heerlijk tot rust komen! Lees verder voor onze tips om jouw eigen thuisspa te realiseren.

Wellness badkamer

Tip 1 – opgeruimd staat netjes

Ontspannen in een rommelige ruimte zal lastig zijn. Door de rommeltjes in de badkamer krijgen je hersenen namelijk te veel prikkels. Voor een échte wellness badkamer is het dus belangrijk dat de boel netjes opgeruimd is. Gebruik hiervoor mooie opbergbakjes als niet alles in een meubel past. Vouw of rol zichtbare handdoeken netjes op, zodat je je er niet aan kunt ergeren.

Ga je de badkamer nog verbouwen? Zorg er dan voor dat je voldoende opbergmogelijkheden kiest. Denk hierbij aan een bijpassende kolomkast bij je wastafelonderkast. Of kies juist een lekker groot badkamermeubel als je daar plek voor hebt. Ook een mooie handdoekenrek waar je meerdere handdoeken in kunt hangen of leggen, kan er mooi en opgeruimd uitzien. Al deze dingen zullen bijdragen aan het wellness-gevoel in jouw badkamer.

Tip 2 – de juiste accessoires

De tweede tip voor een wellness badkamer is een simpele: zorg ervoor dat je de juiste badkamer-accessoires neerzet. Denk aan lekker ruikende geurstokjes of geurkaarsen. Vaak doet geur namelijk al veel om je een ontspannen gevoel te geven. Maar daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. Kies accessoires die mooi bij elkaar staan. Ga hierbij voor natuurlijke materialen om de wellness-sfeer te vergroten. Houdt het wel rustig qua accessoires. Je wilt natuurlijk voorkomen dat het geheel juist weer onrustig en rommelig gaat ogen.

Wellness in de badkamer badzout

Jouw eigen wellness badkamer

Wil je graag een wellness-badkamer? Kom dan langs in één van onze showrooms en laat je inspireren door de vele mogelijkheden! We helpen je graag om jouw thuisspa te creëren!

Bekijk dichtstbijzijnde showroom

Wellness badkamer plant

Tip 3 – planten in de badkamer

Planten in de badkamer zijn de perfecte manier om van je badkamer een thuisspa te maken. Planten passen namelijk in elke interieurstijl én creëren sfeer in de ruimte. Daarnaast hebben ze een zuiverende werking en zorgen planten voor een betere luchtvochtigheid. Dus naast dat planten fijn zijn voor de sfeer, zorgen ze ook nog eens voor een fijne leefomgeving! 

Tip 4 – natuurlijke materialen

Naast planten kun je nog meer natuurlijk materialen naar de badkamer halen voor een fijne wellness-sfeer. Natuurlijke kleuren en materialen hebben namelijk een rustige, luxe uitstraling. Precies wat je wilt in jouw wellness badkamer! Ga je de badkamer nog verbouwen? Kies dan voor tegels in een zachte warme tint en kies daar een mooie houtlook tegel of een houten badkamermeubel bij. Of allebei! Hout geeft heel eenvoudig een warme sfeer aan de ruimte die het wellness-gevoel zal vergroten.

Wellness badkamer natuurlijke materialen
Wellness badkamer douche

Tip 5 – wellness onder de douche

Wil je écht dat sauna-gevoel creëren in de badkamer? En ga je de complete doucheruimte aanpakken? Kies dan voor een Sunshower! Deze zal je spieren en gewrichten verwarmen terwijl je onder de douche staat. Daarnaast kun je in de douchen kiezen voor bijvoorbeeld inbouwjets voor heerlijke massagestralen vanaf de zijkant.

Een andere manier om van je douche een wellness-ruimte te maken is door te kiezen voor een regendouche. Het ziet er niet alleen heel mooi uit, maar zorgt ook voor een brede straal water. Waardoor het ontzettend genieten is onder de douche.

Tip 6 – wellness baden

Niets voelt meer wellness aan dan een warm bad. Als je nog een keuze moet maken voor een bad, dan is het goed om eens te kijken naar een bad met whirlpool, oftewel een bubbelbad. Deze wellness baden hebben massagestralen waardoor jouw lijf helemaal gelukkig wordt!

Als je al een bad hebt, dan kun je kiezen voor badschuim of badzout om van jouw badsessie een wellness-moment te maken. Vind je badderen fijn, maar heb je geen een bad? Dan is een Tubble opblaasbaar ligbad een goede optie! Dit draagbare bad past na opblazen doorgaans in een doucheruimte of elders in de badkamer. Heb je hem niet meer nodig? Dan ruim je hem weer op en staat hij niet in de weg! Maak het geheel af met een mooie badplank en kijk ontspannen een film of serie terwijl je heerlijk verwarmd aan het opladen bent!

wellness bubbelbad
Wellness badkamer verlichting

Tip 7 – De juiste verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in de sfeer die je creëert in je badkamer. Zo zal een felle lamp met koel licht de ruimte weinig sfeervol verlichten. Voor wellness in de badkamer is het daarom belangrijk om voor zachte sfeerverlichting te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een wandlamp met warm licht. Want warm licht zal ook een warme sfeer creëren. Een andere goede keuze is een spiegel met rondom verlichting. Deze spiegels zijn er in verschillende uitvoeringen. Sommigen zijn te dimmen, wat ideaal is. Bij andere modellen kun je ook nog de kleurtemperatuur aanpassen, zodat je met één product verschillende functies kunt vervullen in de badkamer.

stijladvies aan huis

Advies nodig voor de badkamer?

Zijn er te veel keuzes om te maken en kom je er even niet meer uit? Dan is onze Stijladvies aan huis-service iets voor jou! Een interieurarchitect komt bij je thuis en helpt precies waar dat nodig is. Handig toch?

Maak een afspraak