Sunshower

Ben je iemand die de hele dag op kantoor werkt of kom je niet vaak genoeg in aanraking met de zon? Dan is de Sunshower ideaal! Met behulp van de eigentijdse technologie biedt deze infrarooddouche op een veilige en gebruiksvriendelijke manier een oplossing voor het voorkomen van een vitamine D tekort.

Wat is Sunshower?

Sunshower vindt het belangrijk dat mensen goed in hun vel zitten en in balans zijn. Goed voor jezelf en je lichaam zorgen is daar een wezenlijk onderdeel van, want een ontspannen lichaam creëert een ontspannen geest. Sunshower gelooft in de positieve effecten van zonlicht, wat je lichaam op twee manieren voedt en verzorgt. Sunshower maakt onmisbaar zonlicht het hele jaar door toegankelijk tijdens je dagelijkse doucheritueel. Dit gebeurt door de combinatie van infrarood en laag gedoseerd UV-licht. De warmte van infrarood werkt ontspannend en zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie, waardoor rug-, nek- en reumatische klachten en spierpijn verminderen. Het UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D, zorgt voor een verbeterd immuunsysteem, verhoogt het energieniveau en geeft je een gezonde teint. Of in andere woorden: jezelf fitter, vitaler en energieker voelen, waardoor je elke dag begint met nieuwe energie!

Hoe werkt Sunshower?

Een tekort aan vitamine D komt vaak voor in Nederland, vooral na een bepaalde leeftijd en met name bij vrouwen. De klachten die worden veroorzaakt door een tekort aan vitamine D zijn onder andere vermoeidheid, en het toenemen van de kans op botbreuken. Een tekort aan vitamine D moet daarom voorkomen worden. Met behulp van de UV- en IR-verlichting van de Sunshower krijg je voldoende Vitamine D binnen zonder dat je hier extra tijd voor vrij hoeft te maken.

Je gebruikt een Sunshower tijdens het douchen. Het apparaat is eenvoudig te activeren en biedt zowel UV als infrarood licht. Je activeert de douche door te drukken op de IR- of UV-knop. Een sessie duurt maximaal 10 minuten en kan bovendien eenvoudig eerder worden beëindigd. Na afloop van een sessie heeft de Sunshower 4 minuten nodig om af te koelen.

UV-licht

Bij het gebruik van het laag gedoseerde UV-licht van de Sunshower wordt in de winter, bij minimaal 30 minuten per week, een verdubbeling van het vitamine D niveau bereikt. De natuurlijke aanmaak van vitamine D zorgt voor een verhoging van de weerstand, bevordert de calciumopname en draagt bij aan de ontwikkeling en het behoud van de spierfunctie. Bovendien kan Sunshower de huid op een verantwoorde manier voorbereiden op de zomerzon. Wanneer de huid in contact komt met UVB-stralen, wordt er pigment geproduceerd. Hierdoor wordt de huid dikker, met als gevolg dat de UV-stralen van de zomerzon minder diep de huid in kunnen dringen. De huid is dus én beter beschermd én je krijgt een gezonde teint.

Infrarood

De korte golf infrarood van Sunshower dringt diep door in de huid, waardoor het lichaam opwarmt wat een positief effect heeft op diverse delen in ons lichaam. Door de warmte stijgt de lichaamstemperatuur, evenals de hartslag en de bloedsomloop. Dit stimuleert de stofwisseling wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en een verhoging van de aanvoer van zuur- en bouwstoffen. Hierdoor neemt de spierspanning af waardoor gewrichtspijn afneemt, de spieren sneller herstellen na het sporten en de rug-, nek- en reumatische klachten verminderen.

Diverse varianten

Om ervoor te zorgen dat je de infrarooddouche in huis haalt die het beste bij je wensen past, kun je bij Sanitairwinkel kiezen uit verschillende varianten. Er is bijvoorbeeld een Full Body Sunshower (voor het hele lichaam) of een Half Body variant. Bij elke variant kun je kiezen voor 2 of 5 jaar garantie.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur