De juiste afmetingen van jouw nieuwe bad!

Niets is zo ontspannend na een lange dag als een warm bad. Een ligbad is daarom de perfecte toevoeging aan de badkamer. Maar hoe groot is jouw perfecte bad? Hoe kies je de juiste afmeting voor het bad in jouw badkamer?

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden bij een bad in je badkamer. Meet je badkamer op om precies te weten hoeveel ruimte je hebt. Een gemiddeld bad heeft een lengte van 180 centimeter bij een breedte van 80 centimeter. Maar er zijn ontzettend veel baden met afwijkende afmetingen, waardoor er ook voor jouw badkamer een bad mogelijk is. Ook moet je nadenken over waar het bad kan staan. Misschien heeft je badkamer een gekke vorm. Of heb je ergens een schuin dak. Hieronder bespreken we de volgende drie situaties:

  • Afmetingen van baden voor de kleinere en compacte badkamer;
  • Afmetingen van baden voor de krappere badkamer of badkamer met ongelukkige vorm;
  • Afmetingen van baden voor de ruimere badkamer.

Het juiste ligbad kiezen? Dit zijn de opties!

Bad afmetingen voor de kleinere badkamer

Wie denkt dat een ligbad alleen geschikt is voor een grote badkamer, heeft het mis. Als je de ruimte optimaal gebruikt past een bad namelijk ook prima in een compacte badkamer. Baden gecombineerd met een douche of schuine afloop zijn bijvoorbeeld ideaal in kleinere badkamers. Met dit soort baden bespaar je ruimte, zonder dat je aan comfort hoeft in te leveren.

Ook baden met kleinere afmetingen, zoals 160 of 170 centimeter lang en 70 centimeter breed, zijn perfect. Deze baden zijn relatief klein, maar je kunt hier prima je benen in strekken. Ben je wat langer en krijg je zo last van je nek of rug? Schaf dan een badkussen aan. Tot slot kun je ook kiezen voor een zitbad dat met een gemiddelde lengte van 120cm makkelijker te plaatsen is in een compactere ruimte.

Voor een krappe badkamer en badkamer met 'gekke' vorm

Soms zijn hoekbaden de oplossing voor de wat krappere badkamers. Met een bad in de hoek wordt de loopruimte in de badkamer namelijk zo min mogelijk beperkt. Wanneer je een hoekbad combineert met een douche of schuine afloop, bespaar je bovendien nog meer ruimte. Sanitairwinkel heeft een breed assortiment hoekbaden met verschillende afmetingen, variërend van 125 centimeter tot aan 200 centimeter lang. Zo vind jij altijd het perfecte hoekbad!

Een hoekbad is ook ideaal voor badkamers met een ongelukkige vorm. Een standaardbad kan bijvoorbeeld lastig zijn in een vierkante ruimte, maar een hoekbad is dan wel mogelijk.

Advies nodig voor de badkamer?

Zijn er te veel keuzes om te maken en kom je er even niet meer uit? Dan is onze Stijladvies aan huis-service iets voor jou! Een interieurarchitect komt bij je thuis en helpt precies waar dat nodig is. Handig toch?

Maak een afspraak

Bad afmetingen voor de ruimere badkamer

Als je een grote badkamer hebt, kun je qua afmetingen en vorm van je bad alle kanten op. Als je op zoek bent naar nog meer comfort, is een bubbelbad misschien wat voor jou. Een bubbelbad biedt niet alleen uitstekende mogelijkheden om te ontspannen, maar staat ook erg fraai in de badkamer. Deze baden zijn vaak duurder, maar Sanitairwinkel levert ze in verschillende prijsklassen.

Heb je daarnaast weleens gedacht aan een vrijstaand bad? Afmetingen van deze baden zijn vaak langer dan 175 centimeter en moeten een stuk van de muur af staan. Vrijstaande baden zijn daarom niet geschikt voor kleine badkamers, maar staan prachtig in een ruime badkamer.