De kosten van een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer koop je niet ieder jaar. Een badkamer gaat vaak zelfs 20 jaar mee. Belangrijk bij het aanschaffen van een badkamer is dat je van te voren goed nadenkt hoe jouw ideale badkamer eruit moet gaan zien en welk budget je hiervoor ter beschikking stelt. De kosten van een nieuwe badkamer zijn afhankelijk van veel verschillende aspecten. Hieronder lees je waar je rekening mee moet houden.

Wat kost een badkamer

De kosten van een nieuwe badkamer kunnen sterk variëren en hangen af van de afmeting van de ruimte, de materialen, het type sanitair en natuurlijk de installatie. Om een goede prijs voor jouw droombadkamer te geven is het belangrijk om precies te weten wat je wilt.

Bij het indelen van een badkamer zijn er verschillende typen badkamers waaruit je kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een badkamer met basic producten of een badkamer met luxe producten. De badkamer kosten per type verschillen hierbij natuurlijk.

wat kost een badkamer

BEREKENING BADKAMER KOSTEN

Een badkamer met basic onderdelen en tegels kost ongeveer €5.000. Kies je voor een luxe badkamer? Dan kan dit oplopen tot een bedrag tussen de €10.000 en €15.000. Ga je voor een badkamer met luxe producten zoals een sauna of whirlpool, dan moet je rekening houden met kosten van ca. €20.000. De kosten van een badkamer zijn dus sterk afhankelijk van de mate van luxe die je wenst.

BEREKENING KOSTEN VOOR INSTALLATIE VAN DE BADKAMER

Bij het kopen van een nieuwe badkamer horen ook materiaal- en installatiekosten. Het laten installeren van een complete badkamer kan veel geld kosten. Het varieert natuurlijk per badkamer, maar voor het installeren van een standaard badkamer moet je minimaal rekening houden met €4.000 tot 6.000. Dit bestaat uit loonkosten en bouwmaterialen en komt dus bovenop de kosten van de aanschaf van een nieuwe badkamer. Daarbij moet je uitgaan van een installatieperiode van 12 tot 20 werkdagen.

stijladvies aan huis

Advies nodig voor de badkamer?

Zijn er te veel keuzes om te maken en kom je er even niet meer uit? Dan is onze Stijladvies aan huis-service iets voor jou! Een interieurarchitect komt bij je thuis en helpt precies waar dat nodig is. Handig toch?

Maak een afspraak

Hoe houd je de kosten voor een nieuwe badkamer laag?

Prijs en kwaliteit hangen nauw samen met elkaar bij het kiezen van materialen voor de badkamer. Maar met de juiste keuzes, prioriteiten en soms ook weglatingen kun je vaak nog verrassend veel badkamer krijgen voor je geld:

ORIËNTATIE & INSPIRATIE

Ga niet impulsief aan de slag met je badkamer, maar denk eerst goed na over wat je precies wilt veranderen of wat er allemaal gedaan moet worden. Maak vooraf een berekening van wat je nodig denkt te hebben of laat je informeren door een van onze adviseurs. Zij kunnen altijd een vrijblijvende offerte voor je opstellen zodat jij de kosten voor je materiaal inzichtelijk op een rijtje hebt. Vervolgens kan een installateur een gerichtere schatting geven van de installatiekosten.

KOSTEN BADKAMER LAAG HOUDEN DOOR HERGEBRUIK

Denk goed na over de indeling van je badkamer en de plaatsing van sanitair. Het verplaatsen van water, elektriciteit en afvoer zijn kostbaar. Laat daarom aansluitingen en de afvoer zoveel mogelijk op dezelfde plek. Tevens voorkom je beschadiging, wat nog meer kosten met zich mee kan brengen.

FUNCTIONALITEIT VS KOSTEN VAN DE BADKAMER

Maak een goede afweging tussen functionaliteit en kosten. Wees daarbij kritisch op wat je daadwerkelijk nodig hebt. Duurdere materialen voor de badkamer zijn niet per definitie beter en duurzamer. Veel mensen gebruiken een aanzienlijk deel van het budget voor dure materialen en merken. Het is daarbij goed om te weten dat de goedkopere materialen in veel gevallen voordelen bieden in onderhoud. Ook bieden huismerken vaak dezelfde of zelfs betere kwaliteit dan de bekende A-merken

ZELF INSTALLEREN VAN DE BADKAMER

Uiteraard geldt dat hoe meer werk je zelfs kunt uitvoeren, hoe goedkoper het wordt. Zo heb je geen kosten voor het uurloon voor installatie van de badkamer. Professionele hulp is vooral een goed idee als er veel moet worden aangepast. Ben je geen ervaren doe het zelver, maar wel handig dan kun je ervoor kiezen om een aantal zaken zelf te doen. Met name de plaatsing van de badkamerkasten, het bad of de douchedeuren zijn tijdrovende klusjes die in veel gevallen zelf worden uitgevoerd kunnen worden. Zo kun je de kosten voor het plaatsen van de badkamer aanzienlijk verminderen.

Advies passend bij jouw budget

Bij Sanitairwinkel is het mogelijk om zowel losse producten te kopen als complete badkamers aan te schaffen tegen scherpe prijzen. Daarnaast beschikt het assortiment van Sanitairwinkel over een ruime keus aan goede installatiematerialen. Onze medewerkers staan jou graag te woord in de showroom om producten te adviseren passend bij jouw budget!

Maak een vrijblijvende afspraak