Plaatsen van de badkamer – Zo vind je een aannemer

‘Plaatsen jullie ook badkamers?’ is een vraag die wij vaak te horen krijgen. Het antwoord hierop is helaas ‘nee’. Maar hier heb je natuurlijk vrij weinig aan, want jij hebt een badkamer die geplaatst moet worden. Daarom geven we je hieronder een aantal tips voor het vinden van een aannemer.

Wat doet een badkamer aannemer?

Een aannemer is jouw aanspreekpunt tijdens het gehele proces van verbouwen of plaatsen van een nieuwe badkamer. De aannemer neemt de leiding en is verantwoordelijk voor de realisatie en coördinatie van de verschillende werkzaamheden. Een belangrijk aspect hiervan is het schakelen met de juiste onderaannemers en vakmensen zoals bijvoorbeeld loodgieters en tegelzetters. Voor een goed resultaat is het belangrijk dat zaken zoals leidingwerk, timmerwerk, tegelwerk en elektra goed op elkaar worden afgestemd. Een aannemer helpt hierbij.

Voordelen bij het laten plaatsen van de badkamer

Je mag er vanuit gaan dat het eindresultaat van je nieuwe droombadkamer altijd beter is wanneer deze wordt geplaatst door een echte specialist. Andere voordelen bij laten plaatsen van een badkamer:

  • Het plaatsen van de badkamer zal veel minder tijd kosten.
  • Een specialist heeft meer kennis en zal problemen op tijd ondervangen.
  • Voorkom hardnekkige lekkages waardoor herstelkosten hoog op kunnen lopen.
  • Je hoeft zelf geen duur gereedschap aan te schaffen.
Plaatsen van de badkamer - zo vind je een aannemer

Badkamer laten verbouwen of uitbesteden?

Iets wat je ook kunt overwegen is het zelf plaatsen van de badkamer. Ben je handig? Dan kun je ervoor kiezen zelf veel te doen en een deel (of helemaal niets) uit te besteden. Of huur je toch liever iemand in voor alles? Zelf verbouwen is vaak een stuk goedkoper, maar levert ook meer stress op. Bovendien loop je het risico dat je alsnog iemand moet inhuren als je het zelf niet helemaal goed hebt gedaan. In dat geval is zelf de badkamer verbouwen misschien nog duurder. Weeg de voor- en nadelen van zelf de badkamer verbouwen dus goed tegen elkaar af voordat je een keuze maakt.

Hoe vind je een badkamer aannemer?

Zodra je hebt besloten dat je toch iemand wilt inhuren om de badkamer te komen plaatsen, dan begint de zoektocht. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk risico lopen op prutswerk. Daarom is het goed om rond te vragen bij vrienden, buren en bekenden of zij goede ervaringen hebben met een aannemer. Begin op tijd met zoeken, want het kan lang duren voordat jouw badkamerklus kan worden ingepland. Check vervolgens ook of de aannemer is verzekerd.

Keurmerk en geschillencommissie

Kies verder een aannemer die is aangesloten bij een keurmerk, zoals Bouwgarant, SWK of Woningborg. Deze keurmerken garanderen onder andere dat een andere aangesloten aannemer de verbouwing overneemt als jouw aannemer onverhoopt failliet gaat. Controleer ook meteen of de aannemer is aangesloten bij de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw. Deze commissie behandelt klachten van consumenten tegen aannemers die de woning hebben verbouwd. Dat biedt houvast bij meningsverschillen en juridische conflicten over de verbouwing.

Eerst inspiratie opdoen?

Wil je eerst nog wat badkamer inspiratie opdoen? Neem dan eens een kijkje op onze inspiratiepagina.