Beton ciré in de badkamer

Je ziet het steeds vaker: beton ciré in de badkamer. Met dit materiaal is het mogelijk om een badkamer zonder tegels te creëren. Door de toenemende populariteit hiervan ontvangen wij ook steeds vaker vragen hierover. Kan betonstuc bijvoorbeeld wel in de badkamer? Hieronder zetten we de voor- en nadelen van het stucen van de badkamer met beton ciré voor je op een rijtje. En geven we je een veilig alternatief.

Wat is beton ciré?

Beton ciré is een watervaste betonstuc, die daardoor geschikt is voor in de badkamer. Hier heb je wel een speciale toplaag voor nodig. Beton ciré bestaat uit cement en een speciale hars die het beton flexibel maakt, zodat het toe te passen is op verschillende ondergronden. Om beton ciré watervast te maken, moet de aangebrachte laag geïmpregneerd en gecoat worden. Gebeuren deze laatste stappen niet goed? Dan is de beton ciré niet watervast.

Beton cire in de badkamer

Hieronder lees je enkele voor- en nadelen van beton ciré in de badkamer.

Voordelen beton ciré:

  • In bijna elke kleur te mengen
  • Geschikt voor bijna elke ondergrond
  • Je kunt de badkamer eenvoudig een make-over geven zonder te hoeven slopen

Nadelen beton ciré:

  • Beton ciré is vaak duurder vergeleken met tegels
  • Beton ciré aanbrengen is arbeidsintensief en tijdrovend
  • Mocht er een kras of beschadiging komen in de toplaag, dan is de beton ciré ook niet meer watervast
Beton cire in de badkamer

Ons advies voor beton ciré in de badkamer

Wij adviseren om zeker in de natte ruimtes tegels te gebruiken. Vooral voor de douchevloer. Je hoeft maar één keer iets scherps te laten vallen op een beton ciré vloer en je zit met een beschadigde vloer die niet meer watervast is. Als je daarna lekker staat te douchen, dan kun je je wel voorstellen hoeveel water er weg kan stromen in de zwakke plekken van de beton ciré vloer. Dan zijn tegels of een speciale douchevloer of douchebak een veilig alternatief.

Ook de wanden van de doucheruimte kun je om dezelfde reden het beste met een tegel bekleden. Als beton ciré niet goed is aangebracht, of de toplaag is beschadigd, dan is de laag niet langer waterdicht. Aangezien ook de muur flink nat kan worden tijdens het douchen zijn tegels hier een veilige keuze.

Met een goede toplaag is beton ciré geschikt voor de overige wanden in de badkamer. Maar let hierbij wel op dat de betonstuc met toplagen goed wordt aangebracht. Als dat niet gebeurt kun je namelijk vochtproblemen krijgen als lekkage en schimmel. Zelf doen is zeker mogelijk, maar als je niet goed weet wat je doet, dan kun je dit beter overlaten aan een specialist. Zeker in een vochtige ruimte als de badkamer wil je geen enkel risico lopen.

Toch een betonlook in de badkamer?

Als je toch een (strakke) betonlook wilt in de badkamer en doucheruimte kun je het beste kiezen voor betonlook tegels. Deze tegels hebben een prachtige structuur en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en variaties. Kies een groot formaat met een smalle voeg en je ziet haast niet dat het tegels zijn. Zo geniet je van dezelfde look als beton ciré én kun je veilig douchen terwijl je zeker weet dat wand en vloer waterdicht zijn.

Advies in onze showroom

Kom je er zelf niet helemaal uit en kun je wel wat hulp gebruiken? Onze professionele verkoopmedewerkers staan voor je klaar. Neem contact met ons op of kom langs in één van onze showrooms. Dan helpen wij je graag bij het samenstellen van je droombadkamer, jouw klusvragen of andere zaken!

Bekijk dichtstbijzijnde showroom