Stel je fontein samen

Met een fontein maak je je toiletruimte helemaal af. Wil je er een naar eigen wens samenstellen? Dan zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Hieronder leggen we uit welke elementen je nodig hebt om jouw fontein helemaal compleet te maken.

1. De fontein

Het design van de fontein bepaalt grotendeels de look van de toiletruimte. De kleur en het materiaal zijn daarom belangrijk. Bekijk ook eens onze verschillende modellen en formaten, zo kies je zeker de fontein die het beste in jouw toiletruimte past! Liever in één keer klaar zijn? Ga dan voor een complete fonteinset!

2. De fonteinkraan

Ook bij de fonteinkraan spelen kleur en materiaal een belangrijke rol. Een kraan die qua kleur afsteekt bij de fontein, zorgt bijvoorbeeld voor een prachtig contrast. En tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals goud, koper, wit en zwart. Dan rest alleen nog de keuze of je gaat voor inbouw of opbouw.

3. De (klik)waste

Een afvoerplug voorkomt dat er vuil in de afvoer komt, maar doet ook veel voor de uitstraling van je fontein. Een afvoerplug en kraan in dezelfde kleur ziet er bijvoorbeeld super strak uit!

4. De sifon

De sifon, ook wel een zwanenhals of waterslot genoemd, dient als afsluiter en voorkomt daarmee nare geurtjes die van het water afkomen. Ook voor de sifon kun je kiezen uit verschillende kleuren.

Met een hoekstopkraan kun je de straalsterkte regelen en de watertoevoer tijdelijk afsluiten als de kraan gerepareerd of vervangen moet worden.

Een slang is nodig om het water vanuit de hoekstopkraan naar de fonteinkraan te vervoeren.

De sifonbuis van de fontein gaat de muur in. Dit kun je netjes afwerken met manchetten.

Heb je een prachtig nieuw fontein gekocht voor in de toilet, maar weet je niet hoe hoog je deze moet ophangen? Dan zal Ylona je dat in deze video uitleggen!