Hoekstopkranen

Hoekstopkraan

Wat is een hoekstopkraan?

Met hoekstopkranen kunt u de watertoevoer plaatselijk afsluiten. Dat kan heel praktisch zijn wanneer bijvoorbeeld de keukenkraan gerepareerd of vervangen moet worden. Wanneer u onder elke wastafel een hoekstopkraan laat monteren, kunt u overal in huis ongehinderd water blijven tappen of doorspoelen. Hoekstopkranen zijn daarom noodzakelijk in het geval van een verbouwing of renovatie, bijvoorbeeld van uw badkamer of douchecabine. Met hoekstopkranen kunt u ook straalsterkte regelen. Het regelen van de straalsterkte kan goed van pas komen als u een fontein heeft.

Soorten hoekstopkranen

Niet iedere hoekstopkraan is voor uw wastafel geschikt. U moet rekening houden met de breedte van uw leidingen, of u bijvoorbeeld een klem- of schroefverbinding nodig heeft en of u een kraan met of zonder filter wilt. Gelukkig biedt Sanitairwinkel u een breed assortiment aan hoekstopkranen, zodat u altijd een geschikte hoekstopkraan vindt voor onder uw wastafel. Op die manier kunt u altijd gebruik blijven maken van uw keukenkraan of douche tijdens een verbouwing!

Hoekstopkraan vervangen

Als uw hoekstopkraan lekt, kunt u deze vaak zelf eenvoudig vervangen. Vaak zit de hoekstopkraan namelijk niet vast aan de leidingen onder uw wastafel en kunt u deze zelf losschroeven. Als de hoekstopkraan wel vast is gesoldeerd, kost het meer moeite om zelf de kraan te vervangen. Als u niet weet wat u precies moet doen, is het raadzaam om advies te vragen. U wilt immers niet uw wastafel of kraan beschadigen.

Hoekstopkraan kopen

Weet u niet zeker welke hoekstopkraan u nodig heeft of twijfelt u over hoe u de hoekstopkraan moet vervangen? Kom dan zeker langs in één van onze showrooms voor het beste advies. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Ook kunt u het contactformulier invullen en dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.