Beluchterkranen

Wat is een beluchterkraan en waarvoor wordt deze gebruikt? Een beluchterkraan (ook wel wasmachinekraan genoemd) zorgt voor het beveiligen van het drinkwater. Wanneer er ergens in uw buurt een waterleiding kapot gaat, zal er onderdruk in het waterleidingnetwerk onder uw huis ontstaan. Deze onderdruk zal het water van uw leidingen leeg zuigen, maar een beluchterkraan voorkomt dat dit water in het drinkwaterleidingnet belandt. 

Er zijn hierboven 14 producten zichtbaar
Naar boven

Beluchterkraan

In het messing kraanhuis is een speciale constructie gemonteerd vanaf de fabriek. Dit is een klepje wat door een klein licht werkend veertje wordt dicht gehouden. Het is belangrijk voor de goede en veilige werking van het beluchtingklepje dat de kraan altijd rechtop gemonteerd wordt. Dit klepje is dus gesloten zowel bij het water tappen als bij een gesloten tapkraan. Als er een slang aan de tapkraan aangesloten is voor de tuin, auto of wasmachine is het drinkwaterleiding in huis beveiligd tegen terugstromen van vervuild water.

Bent u op zoek naar een beluchterkraan? Dan bent u bij Sanitairwinkel op het juiste adres! Met onze uitgebreide assortiment vindt u altijd de juiste beluchterkraan.

Mocht u uw beluchterkraan niet aantreffen, stel uw vraag over beluchterkranen via onze contactpagina of bezoek een van onze showrooms.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur