Kogelkranen

Wat is een kogelkraan? Een kogelkraan, ook wel een kogelklep of bolkraan genoemd, is een kraan die dankzij een ingebouwde bol (kogel) de stroming van water of gas af kan sluiten. Deze kogelafsluiting dient vooral als afsluiter, maar kan ook als regelklep dienen. In het onderstaande assortiment zijn er veel verschillende type kogelkranen van verschillende A-merken te vinden. Er zal er altijd één tussen zitten die perfect in uw situatie past.

Kogelkraan

Een kogelkraan sluit de stroming van een vloeistof of gas gedeeltelijk of geheel af. Dit gebeurt door middel van een holle geperforeerde bol (kogel). De vloeistof of het gas kaan door het gat van de kogel stromen wanneer de hendel juist gedraaid staat. Omdat met een korte kwartslag de kogelkraan geheel gesloten of geopend kan worden, is het een snel en makkelijk te bedienen afsluiter. Deze kogelkranen worden ook wel aangeduid met een L-boring, vanwege de vorm van de boring in de kogel.

L-boring

3-weg kogelkraan

Bij kogelkranen met een T-boring zijn er vier opties mogelijk. De aansluiting kan volledig afgesloten zijn, beide kanten kunnen doorstroming krijgen of één van de twee kanten. Hierdoor is er minder marge voor fouten aanwezig omdat de kraan perfect op 45 graden gepositioneerd moet worden.

T-boring

Andere type kranen

In ons assortiment hebben we nog veel meer andere type kranen, bekijk de volgende type kranen eenvoudig online:

Kogelkraan kopen

Bent u op zoek naar een kogelkraan? Dan bent u bij Sanitairwinkel op het juiste adres! Met onze uitgebreide assortiment vindt u altijd de hoekstopkraan die u zoekt.

Mocht u uw kogelkraan niet aantreffen, stel uw vraag over kogelkranen aan onze klantenservice of bezoek een van onze showrooms.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur