Doucheputje verstopt

Je gaat lekker douchen, maar het water loopt niet snel genoeg weg. Dan is de kans groot dat het doucheputje verstopt is. Vroeg of laat hoopt er vuil op in het doucheputje waardoor deze verstopt kan raken. Gelukkig is dit probleem vrij eenvoudig op te lossen door het doucheputje te ontstoppen. Lees hier wat je moet doen als jouw doucheputje weer eens verstopt is!

 

Oorzaken verstopt doucheputje

Het doucheputje wil nog wel eens verstopt raken. Dit komt vaak door zeepresten die zich ophopen en natuurlijk ook door haren die wegspoelen door het putje. Na verloop van tijd kan het water niet meer goed wegstromen waardoor jij dus met je enkels in het water staat tijdens het douchen. Als dit gebeurt weet je dat het doucheputje verstopt is en dit wil je natuurlijk zo snel en zo makkelijk mogelijk opgelost hebben!

artikel tips douchegoot verstopt

Stappenplan afvoer douche ontstoppen

STAP 1: Vuiligheid weghalen uit doucheputje

Is jouw doucheputje verstopt? Er zijn verschillende manieren en middelen om dit op te lossen. Allereerst is het belangrijk om de vuiligheid die je kunt zien er zelf alvast uit te halen. Geen leuk klusje, maar hierdoor krijg je wel een beter resultaat! Trek eventueel handschoenen aan om haren en andere vuiligheid te verwijderen. Kun je er niet goed bij? Dan kun je eventueel een ijzerdraad of ijzeren kledinghanger gebruiken.

STAP 2: Probeer natuurlijke ontstoppingsmiddelen

Voordat je chemische middelen gaat gebruiken of een loodgieter gaat bellen kun je proberen om de verstopping te verhelpen door middel van natuurlijke middelen. Baking soda en azijn kunnen de oplossing zijn! Het is beter voor het milieu én grote kans dat jij dit gewoon in je keukenkastje hebt staan. Hoe gaat dit dan in zijn werk? Giet eerst wat baking soda in de afvoer. Daarna schenk je er wat azijn achteraan. Door de chemische reactie begint alles te schuimen, dit is wat je wilt, want dat is wat de boel schoonmaakt. Daarna even goed naspoelen met warm water en je bent klaar! Niet gelukt? Lees dan snel verder.

STAP 3: Gebruik een chemische ontstopper

Is het niet gelukt om de verstopping te verhelpen door middel van bovenstaande tips? Dan wordt het tijd om toch een chemische ontstopper in huis te halen. Deze middelen zijn agressiever en kunnen er vaak voor zorgen dat het water wel weer goed wegstroomt. Doe dit niet te vaak, want het is niet goed voor de leidingen.

STAP 4: Doucheputje laten ontstoppen door een loodgieter

Is het met behulp van een chemische ontstopper nóg niet gelukt? Dan kun je beter een loodgieter bellen. Zij hebben verstand van zaken en weten de beste manier om jouw verstopte putje te ontstoppen!

Voorkomen van een verstopte douche afvoer

Waarschijnlijk een open deur, maar wel waar! Want wanneer een doucheputje verstopt raakt is dit heel erg vervelend. Gebruik dus een filter voor het putje zodat de meeste vuiligheid niet de afvoer instroomt. Maak het regelmatig schoon en dan kun jij het langste genieten van een schoon doucheputje.

Vragen of advies nodig bij een verstopt doucheputje?

Heb je nog vragen over de verstopte afvoer van jouw douche? Of ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn? Stel je vraag aan onze klantenservice óf kom gezellig langs in één van onze showrooms.

artikel tips douchegoot verstopt