Douchebakken

Op zoek naar een nieuwe douchebak? Bij Sanitairwinkel bent u aan het juiste adres! Ons assortiment bestaat uit bijna 3000 douchebakken, waarbij u kunt kiezen uit verschillende vormen en afmetingen. Populaire afmetingen zijn 100x100 en 90x90 centimeter, maar we hebben voor elke benodigde afmeting een geschikte douchebak. Daarbij heeft u keuze uit kwartronde, vijfhoekige, rechthoekige en vierkante bakken én kunt u bij ons terecht voor al het toebehoren.

/ 5
op basis van
reviews
/ 5
op basis van
reviews

Douchebakken

Een douchebak vangt het water op terwijl u aan het douchen bent, zodat de vloer droog blijft buiten de doucheruimte. Meestal wordt een douchebak gecombineerd met een douchecabine, waarbij het aan te raden is goed op de afmetingen van zowel de douchebak als de douchecabine te letten. Maar het is ook mogelijk een douchebak te plaatsen in een inloopdouche. In dat geval kiest u voor een lage douchebak, ook wel douchevloer genoemd. Bij Sanitairwinkel vindt u douchebakken in vele verschillende vormen en maten. U kunt hierbij denken aan een rechthoekige douchebak, vierkante douchebak, ronde douchebak, kwartronde douchebak of een vijfhoekige douchebak.

Douchebak op maat

In het grootste assortiment douchebakken vindt u altijd de douchebak die past bij uw wensen. Het vinden van een douchebak op maat kan met behulp van de filter "afmetingen". Populaire afmetingen zijn douchebakken van 100x100, 80x80 cm, 90x100 en 90x90 cm, maar ook voor andere afmetingen hebben wij vele douchebakken.

Verder bestaat ons assortiment ook uit douchebakken van verschillende materialen, vormen en kleuren. Diverse kleuren die wij in ons assortiment hebben zijn bruin, grijs en zilver. Voor ons gehele overzicht verwijzen wij u graag naar de filter “kleur” aan de linkerzijde van de pagina. Tevens hebben wij douchebakken met antislip. Dit zorgt ervoor dat u veilig kunt douchen.

Merken

Sanitairwinkel heeft douchebakken van veel verschillende merken. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Duravit douchebak, Huppe douchebak, Kaldewei douchebak, Saniclass douchebak, Sphinx douchebak, Villeroy en Boch douchebak of Wisa douchebak. Naast ons ruime assortiment douchebakken hebben vindt u bij ons ook drains en douchegoten. Het voordeel van een douchebak t.o.v. deze oplossingen is dat een douchebak over het algemeen sneller water afvoert dan een douchegoot. Hierdoor heeft u minder kans dat water in uw badkamer terechtkomt.

Contact

Om u te helpen bij uw keuze voor een nieuwe douchebak hebben wij een handige keuzehulp opgesteld. Wilt u meer informatie over onze douchebakken? Neem dan contact op met één van onze medewerkers voor advies.

 

Advies bij de aankoop van een douchebak

Soms worden douchecabines compleet met douchebak geleverd, maar lang niet altijd. In dat geval dient u de douchebak er los bij te kopen. Het grote voordeel van een losse douchebak in plaats van een complete set, is dat u helemaal zelf bepaalt hoe alle onderdelen van uw douchecabine eruitzien. Daarnaast is een losse douchebak aanschaffen noodzakelijk als u geen complete cabine wilt, maar alleen een wand. U creëert dan het strakke effect van een inloopdouche, zonder dat u een douchegoot in de vloer hoeft te maken. Bent u op zoek naar een douchebak? Lees hieronder dan advies en tips over de aanschaf daarvan!

  1. Vorm

Douchebakken zijn in verschillende vormen beschikbaar. Wij bieden u bijvoorbeeld kwartronde, vierkante, vijfhoekige en rechthoekige douchebakken. De indeling van uw badkamer bepaalt grotendeels wat voor u de meest geschikte vorm is. Voor de relatief kleine badkamer adviseren wij een kwartronde of vijfhoekige douchebak. Deze vormen zijn namelijk ruimtebesparend, zonder dat u aan comfort inlevert. Voor de langwerpige badkamer raden wij een rechthoekige douchebak aan, zodat u deze mooi haaks in de hoek kunt plaatsen. Let er ook op dat er ter ondersteuning een onderstel onder uw douchebak moet worden geplaatst. Deze meeste onderstellen zijn in hoogte verstelbaar en kunt u los bij uw douchebak kopen.

  1. Afmetingen

Voordat u een douchebak kiest, is het belangrijk dat u uw badkamer goed opmeet. Douchebakken zijn in veel verschillende maten beschikbaar, dus u vindt altijd een exemplaar dat perfect in uw badkamer past. Naast de afmetingen moet u ook bedenken of u een hoge of lage douchebak wilt. Een hoge douchebak heeft als voordeel dat het leidingwerk en de afvoer onder de bak kan en u dus geen ruimte in de vloer hoeft te maken. Een nadeel aan een hoge douchebak is dat de instap dus ook een stuk hoger is, wat de kans op struikelen vergroot. Een hoge douchebak is dan ook zeker niet aan te raden wanneer u slecht ter been bent. Een lage douchebak is een stuk veiliger, maar daarvoor moet u wel ruimte creëren in de vloer voor de afvoer van de bak.

  1. Inloopdouche met douchebak

Steeds meer mensen kiezen voor een inloopdouche in plaats van een douchebak, maar wist u dat u ook een inloopdouche met douchebak kunt combineren? Als u kiest voor een lage douchebak met zijwand, heeft u een inloopdouche. Alhoewel een inloopdouche waarbij de badkamertegels doorlopen tot in de douche er misschien wat strakker uitziet, heeft een douchebak ook een aantal voordelen. Zo kunt u kiezen voor een douchebak met antislip, terwijl een inloopdouche met een vloer van tegels juist erg glad kan zijn. Ook is een douchebak bij uw inloopdouche een stuk onderhoudsvriendelijker, want een douchebak kunt u gemakkelijker schoonhouden dan een tegelvloer. Ook is de installatie van een douchebak eenvoudiger, want u hoeft geen afloop in de vloer te maken, zoals bij een inloopdouche.

  1. Materiaal

Douchebakken zijn beschikbaar in allerlei materialen, waarbij acryl het meeste voorkomt. Logisch, want acryl heeft van nature een aantal eigenschappen die erg fijn zijn bij douchebakken. Acryl is bijvoorbeeld glad en vrij van poriën. Dat betekent dat vuil zich niet snel hecht en u de douchebak dus eenvoudig kunt onderhouden. Bovendien voelt acryl van nature redelijk warm aan én is het behoorlijk stroef. Douchebakken van acryl hebben dus al een soort natuurlijke antislip-laag. Wilt u een echte antislip-laag? Ga dan voor een quaryl douchebak van Villeroy & Boch. Andere veel gebruikte materialen voor douchebakken zijn natuursteen, solid surface en plaatstaal. Elk materiaal vergt wel ander onderhoud, dus houd daar rekening mee!

  1. Kleur

De tijd dat douchebakken eigenlijk alleen in het wit verkrijgbaar waren, is allang voorbij! Tegenwoordig zijn douchebakken in vrijwel alle kleuren te koop. Wit kan natuurlijk altijd, maar antraciet of zwart staat bijvoorbeeld prachtig bij een moderne of industriële badkamerstijl. Als u kiest voor een donkere douchebak, let dan wel op de kwaliteit van de douchebak. Sommige relatief goedkope douchebakken in die kleuren zijn niet heel krasbestendig, waardoor uw douchebak eerder verslijt dan u misschien verwacht. Als u twijfelt over de kwaliteit van uw douchebak, vraag dan één van onze verkopers om advies!

Complete douchesets

Meer weten?

  • Maak hier gebruik van onze keuzehulp
  • Lees hier en hier meer over het plaatsen van een douchebak

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur