GROHE en duurzaamheid

GROHE is wereldwijd marktleider op het gebied van sanitair en heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Zo vormt het streven naar een steeds hogere mate van duurzaamheid deel uit van de kernwaardes van GROHE.

Bespaar water en energie

GROHE heeft verschillende technieken ontwikkeld waarmee water en energie bespaard kan worden. Hieronder een overzicht.

GROHE Water Saving

Deze techniek vermindert het waterverbruik met behoud van comfort. Om het waterverbruik tot 50% te verminderen, wordt een doorstroombegrenzer gebruikt, die het waterverbruik bij de wastafel vermindert van 10 liter per minuut tot iets meer dan 5 liter, of onder de douche van 15 liter per minuut tot 7,5 liter/minuut en met een regendouche van 15 liter per minuut naar 9,5 liter.

GROHE SilkMove Energy Saving (ES)

Koudestarttechnologie voorkomt onnodig verbruik van warm water en is daarmee een slimme en eenvoudige gamechanger. In de middelste hendel positie van de hendel wordt alleen koud water geleverd. Hierdoor gebruik je pas warm water als je de hendel naar links beweegt. Dit voorkomt onnodig warmwaterverbruik en bespaart daardoor energie.

GROHE EcoButton

GROHE EcoButton

Thermostaatkranen met een ingebouwde EcoButton reduceren het gebruik tot wel 50%, waarmee je zowel water als energie bespaart. Deze EcoButton kun je indrukken en doordraaien wanneer je meer water wilt gebruiken.

GROHE

CO2-neutrale productie

Na een proces van 20 jaar heeft GROHE vanaf begin 2020 een volledig CO2-neutrale productie gerealiseerd. Tijdens deze transformatie heeft duurzaamheid een centrale plek gekregen binnen alle bedrijfsactiviteiten van GROHE en omvat het ook de belangen en verantwoordelijkheden voor werknemers, leveranciers, klanten, producten, processen en het welzijn van de samenleving als geheel. Als erkenning voor alle inspanningen is GROHE  geselecteerd om deel uit te maken van de “50 Sustainability Climate Leaders”. Dit wereldwijde initiatief voor duurzaamheid en klimaatbescherming zet alle toonaangevende bedrijven op dit gebied in de schijnwerpers.

Gratis handdouche

Bespaar water en energie met GROHE! Ontvang nu een gratis GROHE Vitalio Start 100/2 handdouche bij aankoop van een van de geselecteerde thermostaatkranen.

Bekijk de actie

GROHE-producten met Water Saving-technologie

Hieronder vind je een selectie.