Hoe plaats je een inbouwreservoir?

Wanneer je voor een inbouwreservoir kiest, dan is een van de belangrijkste vragen: ga ik hem zelf monteren of laat ik dat een loodgieter doen? Lees hieronder alles wat je moet weten om zelf een inbouwreservoir te installeren. Denk je na het lezen: ‘hmm, lastig’? Dan raden wij aan om bij een expert aan te kloppen.

Het benodigde gereedschap

Boormachine

BOORMACHINE

Potlood

POTLOOD

Rolmaat

ROLMAAT

Schroevendraaier

SCHROEVENDRAAIER

Steeksleutel

STEEKSLEUTEL

Waterpas

WATERPAS

Stappenplan

Stap 1

STAP 1: Stelpoten afstellen

Bekijk waar je het inbouwreservoir wilt plaatsen, hierbij is het belangrijk om rekening te houden met waar de afvoer en watertoevoer ligt en hoe deze verbonden kunnen worden. Bij het plaatsen van het toilet moet er rekening worden gehouden met minimaal 50cm beenruimte en 20 cm aan de zijkant. Om de hoogte van de poten af te stellen meet je eerst het frame (zonder de poten) en daarna het frame + de poten. De standaard zithoogte van een wc is 40cm inclusief de poten. Als er nog een vloer onder moet komen, hou dan rekening met de dikte van de tegels en voeg dit extra toe aan de lengte van de poten.

Stap 2

STAP 2: Muurbeugels aftekenen

Om de muurbeugels te bevestigen, teken je een lijn in het midden van waar het inbouwreservoir komt te staan. Bekijk de handleiding voor verder instructies over het plaatsen van de muurbeugels, dit is per reservoir anders.

Stap 3

STAP 3: Boorgaten aftekenen

Plaats het frame op de juist afgestelde hoogte tegen de muur en teken de boorgaten van het frame op de muur en vloer af. Zorg dat het frame op de goede plek staat en dat deze waterpas staat.

Stap 4

STAP 4: Inbouwreservoir plaatsen

Om het inbouwreservoir te plaatsen boor je gaten in de muur en de vloer. Soms is het nodig om de gaten te verstevigen met pluggen. Plaats hierna het inbouwreservoir terug (zet deze nog niet vast!).

Stap 5

STAP 5: Stelpoten controleren

Als het inbouwreservoir is geplaatst, is het belangrijk om te kijken of het frame waterpas staat. Als dit niet het geval is, is het belangrijk om de stelpoten te controleren en eventueel opnieuw af te stellen. Als alles goed staat, kun je de poten bevestigen op de vloer.

Stap 6

STAP 6: Het frame bevestigen

Als alles goed is afgesteld, kun je het inbouw reservoir plaatsen. Schroef het frame vast aan de muur.

Stap 7

STAP 7: Afvoerbocht en water afvoer aansluiten

Als het frame is gemonteerd is het tijd om de afvoerbocht te plaatsen. Sluit deze aan op de afvoer en klik deze vast met de meegeleverde sluiting. Als de afvoer is aangesloten, kun je de waterafvoer gaan aansluiten. Sluit de hoekstopkraan aan op de waterleiding en zorg ervoor dat de verbinding waterdicht is.

Stap 8

STAP 8: Flexibele waterslang aansluiten

Tijd voor de laatste stap. Als de stopkraan is gemonteerd is het tijd om de flexibele waterslang aan te sluiten op de stopkraan. Het is hierbij belangrijk om goed te checken of de aansluiting lekvrij is. Is de aansluiting lekvrij, dan kun je de waterslang aansluiten op de vlotterkraan.

Vragen over het plaatsen van het inbouwreservoir?

Heb je nog vragen over het plaatsen van het inbouwreservoir? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste reservoir? We helpen je graag op weg! Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met één van onze specialisten.

Maak een afspraak