Radiator verven: je badkamer in een nieuw jasje!

Heb je een oudere radiator in de badkamer hangen? En heeft deze zijn mooiste levensjaren wel gehad? Misschien zou je het liefst een nieuwe designradiator aanschaffen, maar eigenlijk werkt het ouwe baasje nog prima. Dan is verven een goede oplossing. Je bespaart geld en krijgt de kans om je badkamer een nieuwe look te geven. Een win-winsituatie, toch? Lees hier daarom onze tips voor het verven van je radiator en doe inspiratie op!

STAP 1

Afkoelen en afplakken: Een goed begin is het halve werk

Het schilderen van je radiator vergt enige voorbereiding. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de radiator helemaal is afgekoeld voordat je begint. Het ligt misschien voor de hand, maar zet de radiator op tijd uit. Het beste is een dag van te voren, dan ontstaan er zeker geen strepen in de verf. Als alle warmte weg is, kan de boel worden afgeplakt. Afplakken is belangrijk om verfspetters op de vloer en wanden in de badkamer te voorkomen. Je kan de radiator ook loskoppelen en bijvoorbeeld buiten verven, maar dat kost veel tijd en is niet nodig als je alles goed afplakt.

TIP: pak ook de kranen en leidingen mee!

STAP 2

Schoonmaken en schuren van de radiator

Radiatorlak hecht zich alleen op een schone en vetvrije ondergrond. Meng daarom water met een beetje ammoniak en maak daar de radiator mee schoon. Heb je roestplekken op de radiator? Schuur deze er dan af en gebruik roestprimer om ze te bewerken. Als je de roest niet goed verwijdert, zie je de vlekken later door de verf heen. Vervolgens schuur je de rest van de radiator op met schuurpapier. Wij raden je aan om te schuren met korrel 200, zodat er lichte krasjes op de radiator ontstaan. Daarop hecht de verf het beste en ontstaat het gewenste resultaat!

STAP 3

Afstoffen en radiator verven: De make-over

Schuren veroorzaakt een hoop stof, dus verwijder dat voordat je aan het verven begint. Gebruik hiervoor een vochtig doekje. Vervolgens breng je de grondverf aan. Dit kan met een kwast of een roller: met een roller werk je sneller, maar met een kwast preciezer. Laat de grondverf daarna zo’n twee dagen drogen en schuur de radiator opnieuw lichtjes op met schuurpapier. De laatste stap is om de radiator af te lakken. Wij raden je aan om twee lagen verf aan te brengen en de radiator daartussen ongeveer 24 uur te laten drogen. Laat de radiator goed drogen voordat je hem weer aanzet en voordat je de douche weer gaat gebruiken. Verwijder de tape als de verf nog nat is.

TIP: breng de verf gelijkmatig aan en schilder van boven naar beneden. Dat zorgt ervoor dat jouw radiator er weer piekfijn uitziet!

Kleur verf voor de radiator kiezen

Een radiator verven is kortom niet zo moeilijk als het lijkt. Lastiger is het kiezen van de juiste kleur. Wit is natuurlijk altijd goed, maar ook een beetje standaard. Wil je een keer wat anders en zo je badkamer een compleet andere look geven? Bekijk dan onze inspiratiepagina om ideeën op te doen. Hieronder volgen een paar ideeën.

klushulp radiator verver badkamer

Radiator verven in Urban Jungle stijl

Groen is hip, ook in de badkamer. Groen is fris én stoer, zeker in combinatie met houten of metalen details. Verf je radiator bijvoorbeeld donkergrijs en plaats daar een grote plant bij. Zo breng je de Urban Jungle trend naar je badkamer!

klushulp radiator verver badkamer

Wellness & Natuurlijk

Hout wint aan populariteit! Heb jij ook elementen van hout in de badkamer? Kies dan voor om de radiator in een beige kleur te verven, dat staat bijvoorbeeld prachtig bij een houten badmeubel.

stijladvies aan huis

Advies nodig voor de badkamer?

Zijn er te veel keuzes om te maken en kom je er even niet meer uit? Dan is onze Stijladvies aan huis-service iets voor jou! Een interieurarchitect komt bij je thuis en helpt precies waar dat nodig is. Handig toch?

Maak een afspraak
klushulp radiator verver badkamer

Radiator verven: Goud als boventoon

Waar goud vroeger misschien als kitsch werd gezien, is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Ook in de badkamer staat goud werkelijk prachtig. Werk je radiator daarom af met gouden details of, voor de echte waaghalzen, kies voor een compleet gouden radiator. Gedurfd, maar zeker de moeite waard!

klushulp radiator verver badkamer

Industrieel met een twist

De industriële badkamer is nog steeds hartstikke trendy. Robuuste materialen vormen vaak de basis, afgewerkt met metalen of zwarte accessoires. Verf je radiator bijvoorbeeld mat zwart of probeer een betonlook na te bootsen.

Zie je het verven van een radiator niet zitten?

Op onze site hebben we een uitgebreid assortiment radiatoren.

Bekijk assortiment

Lees daarna alles over het plaatsen van een nieuwe radiator.