Radiator verven: je badkamer in een nieuw jasje!

Heb je een oudere radiator in de badkamer hangen? En heeft deze zijn mooiste levensjaren wel gehad? Misschien zou je het liefst een nieuwe designradiator aanschaffen, maar eigenlijk werkt het ouwe baasje nog prima. Dan is verven een goede oplossing. Je bespaart geld en krijgt de kans om je badkamer een nieuwe look te geven. Een win-winsituatie, toch? Lees hier daarom onze tips voor het verven van je radiator en doe inspiratie op!

Stappenplan: het verven van je radiator

Verven radiator

STAP 1: Radiator uitzetten

Het schilderen van je radiator vergt enige voorbereiding. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk dat de radiator helemaal is afgekoeld voordat je begint. Het ligt misschien voor de hand, maar zet de radiator op tijd uit. Het beste is een dag van te voren, dan ontstaan er zeker geen strepen in de verf.

Radiator verven

STAP 2: Radiator afplakken

Als alle warmte weg is, kan de boel worden afgeplakt. Afplakken is belangrijk om verfspetters op de vloer en wanden in de badkamer te voorkomen.

TIP: pak ook de kranen en leidingen mee!

Verven radiator

STAP 3: Radiator schoonmaken en schuren

Radiatorlak hecht zich alleen op een schone en vetvrije ondergrond. Meng daarom water met een beetje ammoniak en maak daar de radiator mee schoon. Eventuele roestplekken kunnen worden verholpen door ze er af te schuren en met roestprimer te bewerken. Als je roest niet goed verwijdert, zie je de vlekken later door de verf heen. Vervolgens schuur je de rest van de radiator op met schuurpapier. Wij raden je aan om te schuren met korrel 200, zodat er lichte krasjes op de radiator ontstaan. Daarop hecht de verf het beste en ontstaat het gewenste resultaat!

Verven radiator

STAP 4: Radiator afstoffen en verven

Schuren veroorzaakt een hoop stof, dus verwijder dat voordat je aan het verven begint. Gebruik hiervoor een vochtig doekje. Vervolgens breng je de grondverf aan. Dit kan met een kwast of een roller: met een roller werk je sneller, maar met een kwast preciezer. Laat de grondverf daarna zo’n twee dagen drogen en schuur de radiator opnieuw lichtjes op met schuurpapier.

Verven radiator

STAP 5: Radiator aflakken

De laatste stap is om de radiator af te lakken. Wij raden je aan om twee lagen verf aan te brengen en de radiator daartussen ongeveer 24 uur te laten drogen. Laat de radiator goed drogen voordat je hem weer aanzet en voordat je de douche weer gaat gebruiken. Verwijder de tape als de verf nog nat is.

TIP: breng de verf gelijkmatig aan en schilder van boven naar beneden. Dat zorgt ervoor dat jouw radiator er weer piekfijn uitziet!

Kleur verf voor de radiator kiezen.

Een radiator verven is kortom niet zo moeilijk als het lijkt. Lastiger is het kiezen van de juiste kleur. Wit is natuurlijk altijd goed, maar ook een beetje standaard. Wil je een keer wat anders en zo je badkamer een compleet andere look geven? Bekijk dan onze inspiratiepagina om ideeën op te doen. Hieronder volgen een paar ideeën.

Radiator verven in Urban Jungle stijl.

Groen is hip, ook in de badkamer. Groen is fris én stoer, zeker in combinatie met wit sanitair en houten/metalen details. Met deze groene stijl worden de tropische sferen binnen je badkamer naar boven gehaald. Verf je radiator bijvoorbeeld donkergrijs en plaats daar een grote plant bij. Hoe meer planten hoe beter! Op deze manier breng je de Urban Jungle trend naar je badkamer en kun je hier optimaal van genieten! 

Wellness & Natuurlijk.

Bij een badkamer met wellness thema is een warme omgeving en rustige sfeer natuurlijk niet te missen. Een veelgebruikt materiaal is dan ook: hout... Hout wint aan populariteit! Heb jij ook elementen van hout in de badkamer? Kies er dan voor om de radiator in een beige kleur te verven, dat staat bijvoorbeeld prachtig bij een houtlook badmeubel. Niet alleen hout komt vaak terug, maar ook de prachtige uitstraling van natuurstenen. Dit wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld wastafels en waskommen. Een échte musthave om een natuurlijke aura na te bootsen in je eigen badkamer!

Radiator verven

Advies nodig voor de badkamer?

Zijn er te veel keuzes om te maken en kom je er even niet meer uit? Dan is onze Stijladvies aan huis-service iets voor jou! Een interieurarchitect komt bij je thuis en helpt precies waar dat nodig is. Handig toch?

Maak een afspraak

Radiator verven: Goud als boventoon.

Waar goud vroeger misschien als kitsch werd gezien, is dat tegenwoordig absoluut niet meer het geval. Van een beetje goud is niemand meer vies. Ook in de badkamer staat goud werkelijk prachtig. Vooral wanneer het wordt gecombineerd met zwarte materialen. Om je radiator in thema te krijgen kun je deze afwerken met gouden details of, voor de echte waaghalzen, kies voor een compleet gouden radiator. Gedurfd, maar zeker de moeite waard!

Ibiza style interieur.

De badkamer Ibiza style is de perfecte keuze voor iemand die op zoek is naar een ontspannen en rustgevende badkamer. Aan de hand van natuurlijke materialen in combinatie met een lichte basis zal relaxen het nieuwe nu zijn. Verf je radiator crèmekleurig of juist in een wat warmere kleur, zoals terracotta of diepgroen. Zo past ook je radiator perfect bij het thema! Tot slot kun je ook nog warmte terug laten komen in bijvoorbeeld de lampen en spiegels, maar ook in verschillende accessoires. Dit is namelijk niet te missen in de Ibiza style! 

Radiator verven

Zie je het verven van een radiator niet zitten?

Op onze site hebben we een uitgebreid assortiment radiatoren.

Bekijk assortiment