Het monteren van een wc bril

Je hebt een nieuwe wc bril om te monteren. Maar hoe doe je dat? Gelukkig is het monteren van een wc bril een simpel klusje. Onze verkoopadviseur Robert legt uit hoe je een wc zitting met montage van bovenaf vastzet. Daarnaast kun je ook het stappenplan gebruiken om de wc bril te monteren. Met deze tips is het bevestigen van de toiletbril een fluitje van een cent!

 

Stappenplan wc bril monteren

Stap 1: Scharnieren van de wc bril plaatsen

Haal de scharnieren uit de verpakking. Houd het bewegende deel verticaal zodat je ze door de bevestigingsgaten in de wc-pot kunt steken. Zodra het scharnier erin zit klapt deze horizontaal uit en zal hij vast blijven zitten in de toiletpot. Gelukt? Dan zijn de scharnieren nu succesvol bevestigd aan de toiletpot.

Stap 2: Scharnieren wc bril monteren

Trek de scharnier omhoog totdat hij niet meer verder kan en draai de bovenkant aan. Hierdoor komt de scharnier strak te zitten tegen de onderzijde en komt het bevestigingsplaatje strak tegen de bovenzijde te zitten. Zo blijft het scharnier stevig op zijn plek.

Stap 3: Scharnier vastdraaien

Draai vervolgens het scharnier nog een slagje vast met het bijgeleverde sleuteltje. Maar let op: draai hem niet te strak vast, want de toiletzitting moet nog worden afgesteld. De laatste slag maak je pas als de zitting erop zit.

Stap 4: Wc bril monteren

Plaats de zitting op de scharnieren. Doe de zitting dicht en bepaal de juiste positie zodat de zitting aan alle kanten netjes aansluit. Pak dan het sleuteltje erbij en draai de scharnieren goed stevig vast. Dit is de laatste stap van het monteren van de wc bril. Als alles goed gelukt is zit de wc bril nu stevig vast en ligt hij keurig recht op de wc pot.

Het monteren van de wc bril is gelukt!

Als alle stappen succesvol zijn doorlopen ben je klaar met het monteren van de wc bril. Het toilet is weer klaar voor gebruik!

moodboard event

Nieuwe toiletbril

Ben je nog op zoek naar een nieuwe toiletbril om te monteren op je toilet?

Bekijk de toiletbrillen hier