Badkamer radiator

Een badkamerradiator werkt in principe hetzelfde als andere radiatoren, echter zijn ze afgewerkt met een speciale coating die er voor zorgt dat ze bestand zijn tegen vocht. Een badkamer is immers een vochtige ruimte en producten horen hier wel tegen te kunnen. Als u uit bad of uit de douche stapt wilt u natuurlijk niet in de kou komen te staan. De badkamer radiatoren uit het assortiment van Sanitairwinkel zorgen ervoor dat uw badkamer lekker warm wordt en er ook nog eens goed uit blijft zien.

Type radiatoren

Bij de keuze voor verwarming van uw badkamer heeft u naast vloerverwarming de keuze tussen paneelradiatoren, designradiatoren en elektrische radiatoren. Een paneelradiator bestaat uit panelen en convectoren en staat bekend om zijn traditionele ribbelige uitstraling. Een paneelradiator kan echter ook zeker een moderne uitstraling hebben. Een designradiator is tegenwoordig de meest populaire keuze radiator voor de badkamer. Daarbinnen heeft u de keuze tussen horizontale, verticale en handdoekradiatoren. Bij een  handdoekradiator kunt u uw handdoeken over de horizontale buizen leggen zodat ze lekker warm zijn wanneer u onder de douche uit stapt.

Plaatsing

Door alle verschillende soorten en maten radiatoren kunt u eigenlijk bijna zelf bepalen waar u de badkamerradiator op wilt hangen. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het ophangen van de radiator. Het is bijvoorbeeld slim om de badkamerradiator op de koudste plek van de badkamer op te hangen. Zo wordt de hele badkamer verwarmd. Dit kan aan een buitenmuur of bij het raam zijn. Daarnaast moet de radiator mimimaal 10 centimeter boven de vloer hangen, 10 centimeter onder het plafond en 5 centimeter van de wand hangen. Op deze manier optimaliseert u de luchtcirculatie en word de ruimte met zo min mogelijk energie helemaal verwarmd.

Tot slot is het aan te bevelen rekening te houden met de aansluiting van de radiator. In ons assortiment vindt u radiatoren met een bovenaansluiting, zijaansluiting en onderaansluiting. Daarbij kan de aansluiting links, rechts of in het midden zitten. Indien u kiest voor een andere aansluiting dan de huidige kan het zijn dat met een flexibele buis de aansluiting gemaakt moet worden, of leidingen verlegd moeten worden.

Merken badkamerradiatoren

Sanitairwinkel levert ieder beschikbaar merk badkamerradiator welke u wenst. In ons assortiment radiatoren voor de badkamer vindt u vele topmerken als Plieger, Vasco, Zehnder en Throne bathrooms. Kunt u de radiator niet vinden of heeft u advies nodig bij het maken van uw keuze, dan helpen wij u graag. U kunt vrijblijvend onze showrooms bezoeken waar enkele badkamerradiatoren aanwezig zijn of u kunt contact met ons opnemen per mail of telefoon.

Vermogen radiator berekenen

Omdat de hitteafgifte de primaire reden is om een badkamerradiator aan te schaffen is het verstandig om vooraf het vermogen van de benodigde radiator te bereken. Wij bieden u daar diverse hulpmiddelen voor of doen dit graag voor u.

Hoeveel Watt heeft u nodig voor uw radiator?

Afmetingen ruimte?

Type ruimte?

Geïsoleerde ruimte?

Vul alle velden in.

Meer over het berekenen van het radiatorvermogen leest u in onze blog. Op de Sanitairwinkel blog leest u overigens meer interessante artikelen.

Enkele voorbeelden uit ons assortiment staan hieronder: