Spoeltechniek

Met spoeltechniek wordt de manier van de reiniging van de binnenkant van het toilet bedoeld. Traditionele toiletten bevatten vaak één van de volgende twee technieken: de enkele spoeltechniek of de dubbele spoeltechniek. Daarnaast zijn er ook moderne randloze toiletpotten met een eigen unieke spoeltechniek.

Enkele spoeltechniek

Met een enkele spoeltechniek wordt bedoeld dat de bedieningsplaat voor het toilet of urinoir uitgevoerd is met 1 knop. Bedieningsplaten met 1 knop hebben alleen een spoel/stop functie.

Dubbele spoeltechniek

Een dubbele spoeltechniek vindt plaats bij bedieningsplaten met 2 knoppen. Deze bedieningsplaten voor het toilet of urinoir hebben naast de spoel/stop functie ook de mogelijkheid om te kiezen tussen een kleine spoeling of een grote spoeling. Hiermee kan je op een milieuvriendelijke wijze omgaan met het spoelwater van het toilet of urinoir.

Randloos

De spoeltechnieken van randloze toiletten wordt Rimless of Rimfree genoemd. Deze spoeltechniek maakt een eenvoudige reiniging van de binnenzijde van het toilet en de spoelopening mogelijk. Hierbij wordt het gehele toilet krachtig en effectief gespoeld. Dankzij deze krachtige spoeling kan je je de ultieme hygiëne op toilet-gebied ervaren. Een toilet zonder spoelrand zorgt er ook voor dat er geen bacteriën en vuil kan ophopen onder de gesloten spoelrand van het toilet.

Terug Naar Begrippenlijst