Douchekranen

Een douchekraan is belangrijk voor de toevoer van water naar een douche. Om de temperatuur en waterstralen te kunnen regelen zijn er verschillende douchekranen beschikbaar. Van een simpele douchekraan voor warm en koud water tot een luxere douchekraan die ingebouwd is of zelfs een thermostatische functie heeft. Bij Sanitairwinkel vind je het grootste aanbod douchekranen van verschillende topmerken. Deze douchekranen zijn van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs. 

/ 5
op basis van
reviews
/ 5
op basis van
reviews

Douchekranen

Een nieuwe douchekraan kopen of je huidige douchekraan vervangen? Bij Sanitairwinkel vind je een groot assortiment douchekranen van vele topmerken voor een scherpe prijs. Voor elk budget vind je in ons aanbod een geschikte douchekraan. Bestel je douchekraan eenvoudig online of bezoek één van onze showrooms om je nieuwe douchekraan van dichtbij te zien.

Type douchekraan

Bij de aanschaf van een douchekraan heb je de keuze uit verschillende soorten douchekranen.

  • Thermostatische douchekraan

Een douche thermostaatkraan is een kraan die de temperatuur bereikt, die vooraf is aangegeven met de bediening van de kraan. Meestal beschikt een douche thermostaatkraan over een greep om de douchekraan aan en uit te zetten, en een greep om de temperatuur in te stellen. Onder het douchen kun je uiteraard nog steeds de temperatuur veranderen, maar de douche thermostaatkraan zorgt ervoor dat de temperatuur constant blijft. Hierdoor hoef je niet aan 2 knoppen (warm en koud) te draaien totdat de gewenste temperatuur bereikt is. De meeste thermostatische douchekranen zijn voorzien van een begrenzing, om te warme temperaturen te voorkomen.

  • Douchemengkraan

Met een douchemengkraan kun je de gewenste temperatuur bereiken door zelf warm en koud water te mengen tot de juiste temperatuur. Daarbij heb je de keuze tussen een eenknops en tweeknops mengkraan.

  • Inbouw douchekranen

Bij een opbouw douchekraan plaats je de douchekraan tegen de badkamertegels. Dit in tegenstelling tot een inbouw douchekraan, welke je inbouwt in je wand. Dit oogt modern en geeft je douchecabine of inloopdouche een strakke look. Naast het feit dat ze gewoon erg mooi zijn, is een ander voordeel van een inbouwkraan dat ze makkelijk schoon te houden zijn. Er zijn namelijk minder randjes en hoekjes waar vuil zich kan nestelen. Inbouw douchekranen zijn verkrijgbaar in thermostatische en niet-thermostatische douchekranen.

  • Regendouche met kraan

Naast losse douchekranen kun je uiteraard ook kiezen voor een doucheset, waarbij je een douchekop of regendouche combineert met een douchekraan. Een complete set bestaat daarbij uit een (regen)douche met kraan en meestal ook een glijstangset. Bij een regendouche zorgt een stortvloed aan water ervoor dat je optimaal kunt genieten van je douche. Kijk goed in de productbeschrijving wat bij de regendoucheset is inbegrepen!

Hartafstand douchekraan 12 cm of 15 cm?

De hartafstand, ook wel HOH, is een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een douchekraan. Dit is de afstand van het ene middelpunt (het hart) van de kraanaansluiting tot de ander. Ofwel de afstand tussen het midden van de aansluiting voor koud en warm water. Meet vooraf de hartafstand op om teleurstelling te voorkomen. De meeste douchekranen hebben tegenwoorden een hartafstand van 15 cm. Maar in ons assortiment vind je ook nog een ruim aanbod met douchekranen met een HOH van 12 cm.

Hoogte douchekraan

De douchekraan moet op de juiste hoogte gehangen worden. De hoogte die daarbij meestal wordt aangehouden is 110 cm, omdat je op deze hoogte de grepen van de douchekraan het beste kunt bedienen en bekijken. Kies je voor een (regen)doucheset, dan hangt het van de lengte van de glijstang af hoe hoog de douchekop komt te hangen. Regelmatig kun je de hoogte van de glijstang aanpassen, zodat je hem af kunt stellen op jouw lengte. Ook bij een inbouw douchekraan kun je zelf bepalen hoe hoog de douchekop komt te hangen.

Kleur

Douchekranen zijn verkrijgbaar in diverse verschillende kleuren. De meeste douchekranen hebben een chromen kleur, maar ook witte, gouden, koperen en zwarte douchekranen zijn populair. Daarbij heb je ook nog de keus uit een verschillende kleurafwerking. Zo vind je in ons assortiment ook prachtige mat zwarte douchekranen.

Douchekraan merken

In het ruime assortiment van Sanitairwinkel vind je douchekranen van veel bekende en minder bekende merken. Ben je op zoek naar een Hansgrohe of Grohe douchekraan? Dan vind je bij ons altijd de nieuwste modellen. Ook vind je bij ons prachtige douchekranen van populaire merken als Crosswater, Hotbath en Saniclass.

Bezoek onze showrooms

Wil je het ruime assortiment douchekranen met eigen ogen bekijken of heb je behoefte aan specialistisch advies van een van onze medewerkers? Breng dan een bezoek aan onze showrooms en je ontvangt advies op maat bij het kopen van een nieuwe douchekraan. In onze showrooms kun je tevens een uitgebreide collectie douchekranen bekijken.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur