Hangende toiletten

Wandtoiletten winnen aan populariteit. Terecht, want een hangend toilet ziet er erg strak en net afgewerkt uit. Bovendien kunt u een wandtoilet gemakkelijker schoonmaken dan een staand toilet. Bij een wandtoilet zit er namelijk een open ruimte onder de pot waar u eenvoudig onder kunt dweilen. Sanitairwinkel heeft daarom een uitgebreid assortiment hangende toiletten, in verschillende afmetingen en kleuren. Zo vindt u altijd een geschikt wandtoilet!

/ 5
op basis van
reviews
/ 5
op basis van
reviews

Hangend toilet

Een hangend toilet, ook wel hangtoilet, wandcloset, hangcloset, wandtoilet of zwevend toilet genoemd, is een toilet waarbij de toiletpot aan een wand bevestigd wordt. Dit geeft een luxe uitstraling aan de badkamer of de toiletruimte. Sanitairwinkel heeft een ruim assortiment aan hangtoiletten van alle bekende A merken. Hierbij kunt u denken aan een Villeroy en Boch hangtoilet, Sphinx hangtoilet, Duravit hangtoilet of Saniclass hangtoilet. In het uitgebreide assortiment hangende toiletten kunt u kiezen uit diverse typen wandtoiletten, denk hierbij aan de spoelvorm, kleur en de diepte van de hangtoilet. Er is altijd wel een exemplaar te vinden die past bij de stijl van uw badkamer of toiletruimte en die aansluit bij uw persoonlijke smaak.

Hangend toilet / Zwevend toilet

Voor een hangtoilet zijn diverse benamingen geschikt. Het toilet hangt aan de wand, vandaar dat hangend toilet ook een veelgebruikte term is. Omdat het toilet ook zweeft boven uw vloer, noemt men een hangend toilet ook vaak een zwevend toilet.

Vlakspoel of diepspoel?

Hangtoilet compleet maken

Om uw hangtoilet compleet te maken dient u er goed op te letten dat u ook een zitting, inbouwreservoir en bedieningsplaat bestelt bij het hangtoilet. Om de keuze voor u gemakkelijk te maken en aan u direct een complete hangcloset te kunnen leveren heeft Sanitairwinkel toiletsets samengesteld: Voordelige Toiletsets. Zo heeft meteen alles compleet voor een nieuw toilet en hoeft u niet zelf uit te zoeken wat bij elkaar kan en past.

Hulp nodig?

Wanneer u vragen heeft over een van onze modellen kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers, zij zullen u helpen bij het maken van de juiste keuze. Of kom langs in één van onze showrooms waar onze verkopers voor u klaar staan om te helpen met het kiezen van het hangend toilet die het beste past in uw badkamer of toiletruimte.

 

Advies bij de aankoop van een wandtoilet

In plaats van een staand toilet, kiezen onze klanten steeds vaker voor een wandcloset. Een logische keuze, want een wandcloset heeft een aantal voordelen ten opzichte van een staand toilet. Een wandcloset ziet er bijvoorbeeld erg strak en net afgewerkt uit, wat perfect past in de moderne badkamer. Daarnaast is een hangend toilet dankzij de open ruimte onder de pot een stuk gemakkelijker schoon te maken dan een staand exemplaar. Een wandtoilet is dus zeker aan te raden, maar u dient wel met een aantal zaken rekening te houden. Lees hieronder daarom ons advies over de aankoop van een wandtoilet!

  1. Afmetingen

Het is natuurlijk belangrijk dat uw wandcloset de juiste afmetingen voor uw badkamer of toiletruimte heeft. Met name de diepte van het toilet is daarbij van belang. U heeft keuze uit een ondiep, standaard of verlengd wandtoilet. Een ondiep toilet heeft doorgaans een diepte van 48 centimeter en is daarmee behoorlijk compact. Een ondiep wandcloset is daarom een goede oplossing als de ruimte waarin u het toilet wilt plaatsen relatief klein is. Een standaard wandcloset heeft een diepte van rond de 54 centimeter. Een verlengd wandcloset is meestal zo’n 70 centimeter diep en is daarmee ideaal voor iemand die in een rolstoel zit. Ook is een verlengd toilet praktisch als het toilet bijvoorbeeld onder een trap moet worden geplaatst. Meet in elk geval goed op wat de juiste afmetingen voor in uw badkamer of toiletruimte zijn. Houd er daarbij rekening mee dat er voor het toilet nog 45 centimeter ruimte over moet zijn voor uw benen.   

  1. Vorm

Wandtoiletten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. De vorm van het wandtoilet heeft niet veel te maken met het comfort dat u ervaart, maar is wel grotendeels bepalend voor de look van het toilet. De meeste mensen kiezen voor een toilet met D-vorm, maar ook vierkant wordt steeds populairder. Een vierkante vorm versterkt de strakke uitstraling van het wandtoilet en staat daarom prachtig in een moderne badkamer of toiletruimte.

  1. Kleur

Ook de kleur heeft grote invloed op de uitstraling van uw wandtoilet. De meest gangbare kleur is nog steeds wit, maar tegenwoordig zijn ook veel andere kleuren mogelijk. Een zwart wandtoilet is bijvoorbeeld een echte eyecatcher en past perfect bij een industriële stijl. Vindt u zwart iets te heftig, maar wit niet spannend genoeg? We hebben ook mat witte wandtoiletten in ons assortiment! Let er wel op dat matte toiletten zijn voorzien van een coating en daarom iets meer onderhoud behoeven dan toiletten zonder coating. De matte laag houdt namelijk sneller vuil vast dan sanitair zonder deze laag, dus u dient uw matte toilet waarschijnlijk iets vaker schoon te maken.

  1. Spoelvorm

Bij de aanschaf van een wandtoilet heeft u keuze uit een diepspoel of vlakspoel toilet. Bij een diepspoel toilet valt de boodschap direct in het water, waardoor u minder snel last heeft van nare geurtjes. Ook is een diepspoel toilet vaak compacter, waardoor u ruimte bespaart. Wel wordt het opspattende water van een diepspoel toilet soms als vervelend ervaren. In dat geval kan een vlakspoel toilet de betere keuze zijn. Bij een vlakspoel toilet blijft de boodschap als het ware liggen en heeft u geen last van het water. Ook kan een vlakspoel toilet een noodzakelijke keuze zijn als er regelmatig onderzoeken met de ontlasting plaatsvinden.

  1. Met of zonder spoelrand

Steeds vaker kiezen onze klanten voor een spoelrandloos toilet. Het ontbreken van een spoelrand zorgt ervoor dat vuil en kalk zich minder snel hechten. Spoelrandloze toiletten zijn daarom gemakkelijker schoon te maken en hygiënischer dan toiletten met een spoelrand. Bovendien ziet een spoelrandloos toilet er strakker uit dan een toilet met spoelrand, waardoor deze functie ook nog positief bijdraagt aan het uiterlijk van het toilet. Andere termen voor spoelrandloos zijn rimfree, rimless of DirectFlush.

  1. Met of zonder toiletzitting

Sommige wandtoiletten worden inclusief zitting geleverd, andere niet. Het is gemakkelijker om te kiezen voor een wandcloset met zitting, want dan hoeft u de bril er niet los bij te kopen en weet u zeker dat de bril past. Wat betreft de zitting heeft u keuze uit een aantal luxe opties. Sommige toiletten zijn namelijk uitgerust met QuickRelease. Deze techniek zorgt ervoor dat u de zitting eenvoudig van de closetpot kunt halen, wat het schoonmaken van de pot en de bril vergemakkelijkt.  Ook kunt u kiezen voor een Slimseat-toiletbril: een extra dunne zitting. Deze smalle zitting geeft uw wandtoilet direct een zeer strakke en minimalistische uitstraling én is ook gemakkelijker schoon te houden.

  1. Antikalkbehandeling

Sommige wandtoiletten zijn uitgerust met een antikalkbehandeling. Kalkaanslag is altijd een groot probleem bij sanitair, ook bij uw wandtoilet. Nadat het water in het toilet verdampt, hecht kalk zich als aanslag aan het materiaal. Een antikalkbehandeling voorkomt deze aanslag niet, maar biedt wel betere bescherming van het oppervlak en vereenvoudigt de reiniging. Een antikalkbehandeling is daarom geen noodzakelijke, maar wel een fijne toevoeging aan uw wandtoilet.

  1. Merken

Luxe opties zoals een antikalkbehandeling of DirectFlush zijn natuurlijk hartstikke fijn, maar dragen ook bij aan de kosten van uw wandtoilet. Wilt u graag wat kosten besparen? Bekijk dan eens onze huismerken. Royal Plaza en Throne Bathrooms zijn bijvoorbeeld exclusief bij Sanitairwinkel te koop en bieden wij daarom voor een fijne prijs aan. Zo weet u zeker dat u nooit te veel voor uw wandtoilet betaalt én bent u verzekerd van goede kwaliteit.

  1. Accessoires

Uw wandtoilet is natuurlijk niet compleet zonder accessoires! Met de juiste accessoires werkt u het toilet mooi af en drukt u er uw eigen stempel op. Bovendien zijn toiletaccessoires vaak hartstikke handig: met een toiletborstel houdt u het toilet goed schoon en een reserverolhouder zorgt ervoor dat u de wc-rollen netjes op kunt bergen. Ook bieden accessoires de mogelijkheid om eenvoudig en budgetproof van badkamerstijl te wisselen. Als u bijvoorbeeld kiest voor mat zwarte accessoires, geeft dat de ruimte direct een andere uitstraling. Let ook op andere onderdelen die bij uw wandtoilet horen, zoals de bedieningsplaat, het inbouwreservoir en eventueel de toiletzitting. Ook raden wij u aan goede reinigingsmiddelen aan te schaffen, waarbij u zuur- en chloorhoudende middelen dient te vermijden.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur