Elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren zijn ontzettend milieuvriendelijk én zeer geschikt om een kleine ruimte snel mee te verwarmen. Nieuwsgierig? Bekijk op deze pagina meer informatie. Wil je graag elektrisch verwarmen maar geen compleet nieuwe radiator aanschaffen? Met een verwarmingselement maak je van je radiator gemakkelijk een elektrische radiator. Bekijk ons uitgebreide aanbod elektrische radiatoren en verwarmingselementen!

Elektrische radiator

Vroeger werden alle huishoudens verwarmd met gas. Langzaam maar zeker begint hier verandering in te komen. Eerst was verwarmen met elektriciteit namelijk een stuk duurder dan met gas, maar dat verschil neemt steeds verder af. Wil je graag elektrisch verwarmen maar geen compleet nieuwe radiator aanschaffen? Met een verwarmingselement maak je van de radiator gemakkelijk een elektrische radiator. Dat is niet alleen fijn voor de portemonnee maar vooral ook voor onze planeet.

Milieu- en portemonneevriendelijke radiator

Een elektrische radiator is de groene oplossing voor de verwarming van uw huis. Meer en meer mensen kiezen voor een milieuvriendelijk huis. Elektrische verwarming is dan een uitstekend begin. De elektrische radiatoren kunnen namelijk met behulp van bijvoorbeeld zonnepanelen op zelf opgewekte stroom draaien. Daarnaast verkopen wij veel radiatoren die energiebesparend zijn. Hierdoor betaal je niet meer dan nodig is om je huis lekker warm te houden.

Heb je overal een gasverwarming in het huis maar wil je bijvoorbeeld ook in het tuinhuis, schuurtje of andere kleine ruimte een fijne verwarming? Dan is een elektrische radiator ook een uitstekende oplossing. Deze ruimtes hoeven vaak maar voor korte tijd verwarmd te worden en daarvoor is een elektrische verwarming ideaal.

Design en formaten

Bij nieuwe elektrische apparaten en voorwerpen wil het nog wel eens ontbreken aan een mooi design. Bij de radiatoren uit het assortiment van Sanitairwinkel is dat gelukkig niet het geval. Wij bieden ze namelijk in veel verschillende soorten en maten aan. Zo heb je naast een milieuvriendelijke radiator ook nog eens een mooi design! Met merken als Plieger, Zehnder, en Vasco zit er ook voor jou een geschikte radiator tussen.

Bij Sanitairwinkel zijn radiatoren verkrijgbaar in vrijwel alle formaten Zo heb je de keuze uit verticale en horizontale radiatoren. Om het juiste formaat te vinden filter je verder op hoogte en breedte.

Als je de oude radiator wilt vervangen door een nieuwe radiator te kopen, dan is het handig om een radiator te kiezen van hetzelfde formaat. Mits dit mogelijk is uiteraard. Doe je dit, dan kunnen de oude aansluitingen behouden blijven, dus hoef je deze niet aan te passen. Kies je voor een nieuwe radiator dan bieden wij ook diverse verwarmingsaansluitingen om jou op weg te helpen. Ook bieden we volop keus in radiator aansluitsets.

Soorten radiatoren

Handoekradiatoren: speciaal voor in de badkamer zijn er handdoekradiatoren. Hier kun je jouw handdoek overheen hangen. Deze radiator wordt het meest gebruikt in badkamers om een warme handdoek plus (bad)kamer te hebben!

Elektrische radiatoren: een elektrische radiator is in principe een gewone radiator, maar dan op stroom. Het grootste voordeel van een elektrische radiator is de flexibiliteit: waar een stopcontact is, kan er één geplaatst worden. Een elektrische radiator is snel warm en makkelijk wanneer je extra of nieuwe radiatoren in een kamer wil plaatsen!

Paneelradiatoren: zijn de meest gebruikte radiatoren. Deze radiatoren zien er strak uit, bestaan uit één of meerdere platen en zijn voorzien van één of meerdere convectie lamellen. Omdat de waterinhoud relatief klein is ten opzichte van de oppervlakte van de radiatoren, hebben paneelradiatoren een snelle warmteafgifte.

Capaciteit elektrische radiator

Het is bij het uitkiezen van de nieuwe elektrische radiator belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de radiator. Een verwarming die een grotere ruimte moet verwarmen heeft namelijk meer capaciteit nodig dan wanneer deze een kleinere ruimte moet verwarmen. Weet je niet zo goed hoeveel capaciteit je nodig hebt voor de ruimte of twijfel je tussen een elektrische radiator of een radiator op gas? Neem dan even contact op met onze klantenservice!

Je kunt ook gebruik maken van onze radiator tool die je adviseert hoeveel Watt je nodig hebt voor jouw radiator. Door de afmeting van de ruimte in te vullen, het type ruimte te selecteren en aan te geven of de ruimte geïsoleerd is of niet krijgt u een advies hoeveel Watt jouw radiator nodig heeft om de kamer op de juiste temperatuur te krijgen.

Assortiment

Sanitairwinkel heeft het grootste assortiment radiatoren met keuze uit meer dan 13.000 radiatoren. In ons assortiment hebben wij paneelradiatoren, handdoekradiatoren en prachtige design radiatoren. Daarnaast bieden wij je ook een ruim aanbod elektrische radiatoren, convectorputten, vloerverwarming en radiator accessoires met onder meer aansluitsets, afsluiters, radiatorkranen en thermostaatknoppen. Kortom: wij zijn de totaalleverancier als je op zoek bent naar verwarming voor jouw woning.

Klantenservice

Wij zijn bereikbaar op:
Ma t/m vr: 9.00 - 20.00 uur
Za: 9.00 - 17.00 uur

Voeg meer producten toe om een vergelijking te maken.
In deze productvergelijker kun je maximaal 3 producten vergelijken
Naar boven